Tuğla Desenli Kaplama Modelleri

Tuğla desenli kaplama modelleri yaşam alanlarında nostaljik bir görünüm sağlamak isteyenler için vazgeçilmez bir tercihtir. Tuğla uzun yıllardır duvarlarda kaplama ve yığma malzemesi olarak kullanılmaktadır. Tuğlanın kazandırdığı nostaljik görünümü sağlamak isteyenler yaşam alanlarında çeşitli tuğla görünümlü kaplama malzemelerine başvurmaktadır. Duvarlarda tuğla görünümü sağlamak adına kullanılabilecek çeşitli kaplama ürünleri mevcuttur. Tuğla ile duvar örmeye gerek kalmadan duvarlarda doğal taş görünümünü sağlamak mümkündür. Ürünün kullanılacağı alana bağlı olarak en uygun malzeme tercih edilebilir.

1-Doğal Tuğla Kaplama

Tamamen kilden üretilen bu ürünler 1200 derecede pişirilerek dayanıklı hale getirilmektedir. El yapımı olmasına bağlı desenler birbirini takip etmez ve ürünler birbirinden farklı dokulara sahiptir. Yapıştırma harcı ve derz dolgusuyla birlikte uygulanabilen doğal tuğlalar uzun ömürlü tuğla desenli kaplama malzemedir. Dayanıklı yapısı sayesinde iç ve dış mekanlarda kullanıma uygundur. Dekoratif tuğlalara karşılaştırıldığında daha sağlamdır. Odanın tüm duvarlarında uygulanabileceği gibi tek bir duvarda uygulanarak otantik görünümlü bir köşe de oluşturulabilir. En sık tercih edilen tuğla renkleri arasında kırmızı tuğla modelleri bulunmaktadır. Doğal tuğlalar ortamda rüstik bir hava yaratırken dekorasyon bakımından da alanı zenginleştirmektedir. Tuğla kaplama modelleri içinde en doğal duvar kaplama malzemesidir.

2-Tuğla Desenli Strafor Duvar Paneli

Duvarda tuğla desenli kaplama kullanmak isteyenler için bir diğer çözüm yolu da strafor duvar panelleridir. Duvara ek yük bindirmeden tuğla görünümü oluşturmaya yardımcı olur. Uygulama kolaylığı sağlar, iç mekanlarda güçlü silikon yapıştırıcılarla uygulanabilir. Dış mekanlarda dayanıklılığı arttırmak amacıyla yapıştırma harçları ile uygulama önerilir. Dış mekanlarda kullanılacak ürünler için 3-4cm kalınlığındaki ürünler seçilmelidir. Strafor malzemenin preslenmesi sonucu oluşturulan panellerin üzerine koruyuculuğu ve dekoratif görüntüyü sağlayacak boyama işlemi yapılır. Bu sayede ürünler dış darbelere karşı dayanıklı hale gelmektedir. Nihai olarak üretilir, tekrardan boyama işlemi gerektirmez. Temizliği kolay olan bu ürünler nemden etkilenmez. Dış cephelerde uygulanması durumunda yağmura ve güneş ışığına karşı dayanıklılık sağlamaktadır. İnce ve yoğun yapıya sahip strafor duvar panelleri yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlamaya da yardımcı olmaktadır.  

3-Tuğla Desenli Duvar Kâğıdı

Duvar kağıtları duvarlarda istenen görüntüyü oluşturmak için kullanılan en pratik tuğla desenli kaplama malzemelerindendir. Duvarlara zarar vermemesi ve istenildiği zaman değiştirilebilmesi gibi faktörler duvar kağıtlarını tercih sebebi yapmaktadır. Diğer kaplama malzemeleri ile karşılaştırıldığında daha ekonomiktir. Duvar kâğıdı yapıştırıcıları ile kolay ve hızlı bir şekilde uygulaması yapılabilir, ince ürünler olması nedeniyle fazladan alan kaplamaz. Uygulama yapılmadan önce duvarın tamamen temiz ve düz olmasına dikkat edilmelidir. Özellikle temizliğin ön planda olduğu alanlarda silinebilir duvar kağıtları tercih edilmelidir. Alanda kullanılan mobilya ve diğer renklere uygun olarak duvar kâğıdı seçimi yapılabilir. Küçük odalarda sade renk tonlarında düz desenler, geniş odalarda ise belli bir bölgeyi öne çıkarmak için koyu renk göz çarpıcı desenler tercih edilebilir.

4-Kültür Kaplama

Doğal taşlara oranla daha hafif olması ve duvara ek yük bindirmemesi gibi özellikleri sayesinde kültür tuğlaları yaşam alanlarında rüstik bir tasarım sağlamak isteyenler için kullanışlı ürünlerdir. İçindeki pomza kumu sayesinde ısı ver ses yalıtımı sağlamaya yardımcı olur. Yanıcı-parlayıcı özelliğe sahip değildir, şömine çevresi gibi alanlarda kullanıma uygundur. Renklendirilmesinde doğal pigmentler kullanıldığı için renkleri kalıcıdır. Uygulama yapılacak alana ve mobilyalara göre seçilebilecek birçok rengi mevcuttur. Dış etkenlere ve güneş ışınlarına karşı dayanıklıdır. Uygulama yapılacak alanın düzeltilmesi ürünün kullanım süresini uzatır. Uygun harç ve derz dolgusu rengi seçilerek nostaljik görünüm tamamlanmış olur. Modern ve dekoratif bir görüntü sağlamaya yardımcı olan bu ürünler ev, otel, kafe gibi alanlarda kullanılabilir. Dekoratif tuğlalar duvar örmeye uygun değildir, yalnızca dekoratif kaplama amacıyla tercih edilmelidir.

5-Tuğla Görünümlü Duvar Paneli

Uygulama kolaylığı sağlayan bir diğer kaplama ürünü de duvar panelleridir. Belirli ebatlarda üretilen bu ürünler duvar paneli yapıştırıcı malzemeleri ile kolaylıkla uygulanabilmektedir. Duvara ek yük bindirmeden istediğiniz görünümü vermeye yardımcı olur. Temizliği kolaydır, aşındırıcı kimyasallar kullanmadan rahatlıkla temizliği yapılabilir. Dijital baskı teknolojisi ile üretilen bu ürünler 3D tasarımları ile doğal bir görüntü oluşturmaya yardımcı olur. Birçok duvar kaplama malzemesine oranla uygun fiyatlıdır. Güçlü silikonlarla uygulaması yapılabilir ve maket bıçağı ile kolayca kesilebilir. Suya, neme, darbe ve çiziklere karşı dayanıklı olarak üretilen bu ürünler ev, ofis, restoran, hastane gibi iç ve dış mekanlarda kullanılabilir.

6-Tuğla Desenli Seramik Kaplama

Yerde ve duvarda kullanıma uygun olacak birçok marka ve modelde tuğla desenli seramik modeli mevcuttur. Seramikler yüksek ısıda fırınlanarak dayanıklılığı arttırılır böylece uzun yıllar kullanım ömrüne sahiptir. Yapıştırma harcı ve derz dolgusu ile birlikte uygulanır. Uygulamasında ve temizliğinde zaman tasarrufu sağlar. Yer ve duvar olmak üzere kullanım alanları farklılık gösterir. Duvar seramiklerinin yerde kullanımı tavsiye edilmez. Seramikler mat, parlak, antislip, saten, yarı parlak gibi yüzey seçeneklerine sahiptir. Bu özelliği sayesinde diğer kaplama malzemelerinden ayrılır. Taş desenli seramik modelleri arasında tuğla desenliler TV ünitesi arkası, tezgah araları gibi alanlarda en sık tercih edilen modellerdir.

Tuğla Desenli Kaplama Modelleri

Bir cevap yazın