Lamine Parke Uygulaması
Lamine Parke Uygulaması

Derzli Laminat Parke İle Derzsiz Laminat Parke Arasındaki Farklar

Laminat parkeler zemin döşemesi olarak en çok karşımıza çıkan parke modellerindendir. Hem uygun fiyatlı olması hem estetik görüntüsü hem de uzun ömürlü kullanım sağlaması sayesinde en avantajlı yer döşemelerindendir. Lamimat parkeler parke yüzeyine göre derzli ve derzsiz olarak üretilirler. Derzli laminat parke ile derzsiz laminat parke arasındaki farkları sizler için derledik.

Derzli Laminat Parke

Derz denildiği zaman akla genellikle seramik ve fayanslardaki boşluklar gelir. Fakat laminat parkelerde bulunan derz daha farklıdır. Seramiklerde derz; ürünlerin her birinin arasındaki boşluktur ve işlem sonrası o boşluk doldurulur.  Laminatlarda ise plakaların arasında herhangi bir boşluk yoktur bu nedenle derzli laminat parke uygulaması bittikten sonra herhangi bir derz doldurma işlemi yapılmamaktadır. Laminat parkelerde bulunan derz; iki laminat plakasının birleşim noktasında bulunan 1mm genişliğinde olan V şeklindeki çıkıntıdır. İki plaka birleştiğinde aralarındaki bu V şeklindeki çıkıntı parkelere boşluk görüntüsü katar. Aslında bu gerçekte bir boşluk değil sadece bir görüntüdür. Derzli parke plakaları da derzsiz parke plakaları gibi tam birleşme sağlar.

Derzli parkeler boşluk görüntüsüne sahip olsa da temizlik ve bakım konusunda derzsiz parkelerden farksızdır ve bir bez ile kolayca temizlenebilir. Derzli parke modelleri mekânda akıcılık sağlarken aynı zamanda alanın daha geniş görünmesini sağlar.

Derzli parkelerin daha da uzun ömürlü olması için plakaların kesişim noktalarının zarar görmemesi için mobilyalarınızı taşırken çok daha dikkatli olmalısınız. Bu nedenle sürüklemek yerine kaldırıp taşımak çok daha doğru olacaktır.

Derzsiz Laminat Parke

Derzsiz laminat parkeler pürüzsüz ve bir bütün gibi duran parke modelleridir. Laminat plakaları birbirine kilitlenir ve sonucunda tüm plakalar tek gibi durur. Derzsiz modeli tercih edenler genellikle sade bir şıklık ve daha minimal tasarımlar oluştururlar. Derzsiz laminat parkeler de bir bez yardımıyla kolayca temizlenebilir.

Bir cevap yazın