İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Nedir?

En trend dekorasyon tarzlarından biri olan İskandinav tarzı ile doğal, samimi, sade ve şık ev dekorasyonları oluşturabilirsiniz. Modern mimaride sıklıkla karşımıza çıkan bu dekorasyon tarzı hem işlevsel hem de abartıdan uzak tasarımları ifade ederken aynı zamanda rahatlık ön plandadır. İskandinav tarzı ev dekorasyonu temelini geleneksel İskandinav evlerinden alır çünkü o evler çok küçük olduklarından daha az eşya ile işlevsel bir dekorasyon oluşturuluyordu. Bu nedenle günümüze kadar gelen bu dekorasyon tarzında az ve sağlam modern mobilyalar tercih edilirken çok fazla süsleme ya da aksesuar detayına yer verilmez.

İskandinav Tarzı Ev Dekorasyonu Özellikleri

  • İskandinav tarzı, yaşam alanlarınızda yalın bir şıklık yakalamanıza yardımcı olan modern dokunuşlardır. İskandinav ülkelerinden gelen bu gelenekte yaşamın sadeliğine duyulan saygı ile dekorasyonda da aynı felsefede evrilmiştir. Sade, düzenli, fonksiyonel bir dekorasyonunun getirdiği iç huzurla yaşam alanlarınızı donatabilirsiniz.
  • İskandinav tarzı evlerde renk paletleri oldukça nötr ve soft renklerden oluşur özellikle gri ve beyaz renkleri vazgeçilmez renklerdendir. Sadece gri ve beyaz renklerini kullanarak duvar zemin kaplamaları, mobilya ve aksesuar seçimlerinizi yapabilirsiniz.
  • Koltuk ve berjer seçimlerinizde gri gibi nötr renklerin yanında doğallığı tasvirleyen ahşap renklerini de tercih edebilirisiniz.
  • Çok fazla aksesuar ve süsleme tercih edilmese de ayna çerçeveli tablolar ve siyah, koyu gri tonlarında kırlentler ile dekorasyona ayrı bir hava katabilirsiniz.
  • İskandinav tarzı soğuk, yalın ve minimal bir görüntü sunarken bunları modern bir havada birleştirir. Aydınlatmada doğal ışıktan olabildiğince faydalanmaya çalışılan bu tarzda bunun yanı sıra daha net çizgilere sahip mat malzemeli aydınlatma elemanlarına da denk gelebilirsiniz.
  • Kısacası; işlevselliğe, kompakt mobilyalara, nötr renklere, doğal aydınlatmaya, net çizgilere, sadeliğe ve mekanda olabildiğince boşluk algısını arttırarak ferahlığa dikkat edeceğiniz, sizi İskandinav gelenekselliğine götürecek seçimlere ihtiyacınız olacaktır.

Bir cevap yazın