Seramik Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Seramik döşeme tercih eden herkes için seramik temizlemek ve leke çıkarmak düzenli yapılan bir temizliktir. Seramik karolar diğer yapı malzemelerine göre daha narin ürünlerdir fakat banyo ve mutfak gibi ıslak alanlarda da en çok tercih edilen ürünlerdendir. Bu yüzden de temizlerken daha dikkatli olmak gerekir. Peki seramik temizliği nasıl olmalıdır? Seramiklerin lekelenmelerini engellemek için ürün özelliklerine göre bazı noktalara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Özellikle parlak ve yarı parlak seramik modelleri sadece nemli bir bez ile bile gayet tertemiz görünecektir. Temizleme suyunu ılık tercih ederek içerisine ağır kimyasallar içermeyen temizleyiciler kullanabilirsiniz. Daha doğal bir çözüm için su ile beyaz sirkeyi karıştırabilirsiniz. Aslında zor yıpranan ürünler oldukları için her türlü temizleyici size yardımcı olacaktır. Sadece çok güçlü kimyasallar kullanmamanızı tavsiye ederiz çünkü bu durum derzlerin zamanla bozulmasına sebep olur ve su sızıntıları oluşabilir. Seramiklerinizi sildikten sonra su lekesinin oluşmasını istemiyorsanız kuru biz bez ile de üzerinden geçebilirsiniz veya ilk silme bezinizin çok az nemli olması yeterli olacaktır. Görüldüğü gibi bakımı kolaydır. Mat ve antislip özellikli seramik ve porselen karolarınız için de aynı temizliği uygulayabilirsiniz.

Seramik temizliğinde bir diğer önemli konu ise derz temizliğidir. Derz, fayanslarınızı bir arada tutan güçlü maddedir. Ancak derz aynı zamanda nemi, kiri ve lekeleri de göz önüne çıkarır. Fayanslarınızı sıklıkla temizlemiş olsanız bile derz dolgularınız zamanla kirlenip daha koyu bir renge bürünecektir. Bu konuda derzlerinizi koruyucu ile kaplatmanız oldukça önemlidir. Eğer koruyucu kullanmadıysanız derzlerinizi adeta yeni gibi gösterecek derz temizleyici boyama ürünlerini uygulayabilirsiniz. Tüm bu bakımlar ile uzun yıllar seramiğin eşsiz dokusunun tadını çıkarabilirsiniz.

Bir cevap yazın