Tezgah arası fayans ve seramik
Tezgah arası fayans ve seramik

Tezgâh Arası Fayans ve Seramik

Mutfağı özelleştirmek için pek çok alan vardır fakat bu alanlar arasında en dikkat çekici yer tezgâh arasıdır. Fayans veya seramiklerin özgün modelleri sayesinde mutfaklarınızda farklı bir atmosfer oluşturursunuz. Farklı doku, malzeme, desen, model ve şekil ile özel mutfaklar tasarlarken özel üretim seramikler sayesinde özel ve kendine has bir dekorasyon yakalayabilirsiniz. Bu konuda fayans ve seramiklerin sağlam ve ıslak hacim için uygun olmasına da dikkat etmeniz gerekir.

Tezgâh arası seramik ve fayans kaplamalar içerikleri sayesinde dayanıklı oldukları için yapıları gereği mutfaklar için en uygun ve dolayısıyla en sık tercih edilen malzemelerdendir. Seramikler birçok işlemden geçtikten sonra yüksek dereceli fırınlarda pişirilirler. Bu nedenle çok uzun yıllar zarar görmeden kullanılabilirler. Aynı zamanda fayans ve seramiklerin ısı, nem ve suya karşı dayanıklılıkları yüksek olduğu için mutfak gibi alanlarda içiniz rahat bir şekilde tercih edebileceğiniz kaplama malzemeleridir. Mutfaklarda sık sık yemek pişirildiği için mutfak duvarları hem buhardan etkilenir hem de kirlenmeye elverişlidir. Bu konuda kolay temizlenebilen ürünlerin başında seramik modellerinin geldiğini söyleyebiliriz. Sadece bir ıslak bez ile silip sonrasında kuru bez ile nemini almanız bile tezgâh arası kaplamalarınızı yeni gösterecektir.

Fayans modelleri, mutfak dolaplarınız ile uyumlu seçilmelidir. Düz ve sade mutfak tasarımınızda fayanslarınızı desenli ve dokulu seçerek dengeleyebilirsiniz. Eğer mutfağınızın ferah ve hijyenik olması önceliğiniz ise bu konuda beyaz renk seramik modelleri sizler için en uygun ürünler olacaktır.

Gelişen teknoloji ile beraber özel tasarım seramik modelleri üretilmeye başlanmıştır. Bu ürünler renk pigmenti olarak çok kaliteli ve doku / şekil olarak tasarım ürünler oldukları için özel tasarım seramik fiyatları daha yüksektir. Fakat özgün tasarımlar için bu ürünleri tercih edebilirsiniz.

Tezgâh arası kaplama ürünlerinizin modern, şık ve fonksiyonel olması önemlidir. Bu sayede oluşturmak istediğiniz tarzda size yardımcı olacaklardır. Bu konuda ürün seçiminizi yapmadan önce tarzınızı belirleyip ona uygun ürünlerin hepsine bir göz gezdirmenizi öneririz. Bu anlamda yapı malzemeleri satan, online satış siteleri sizlere yüzlerce ürünü oturduğunuz yerden görme imkânı sağlayacak ve zamandan da tasarruf etmiş olacaksınız. Farklı modelleri aynı anda görmek bu konuda ki bakış açınızı da genişletecektir. Mutfaklar içerisinde uzun vakit geçirdiğimiz alanlardır bu nedenle tasarımları konusunda özen göstermek size psikolojik olarak da oldukça iyi hissettirecektir. Bu konuda birbirinden farklı tezgâh arası fayans ve seramik modellerini sizler için derledik.

Bir cevap yazın