dekorasyon
dekorasyon

2020 Yılı Dekorasyon Trendleri

Evinizi dekore ederken nelere dikkat edeceğinizi bilmiyor musunuz? Yeni evlendiniz ve evinizi nasıl dekore edeceğinizi bilmiyor musunuz? Ya da eski eşyalarınızdan mı sıkıldınız? Bunlardan birine evet dediyseniz yazımızı okumaya devam edin. Mimarlarımız ile 2020 yılı için dekorasyon trendlerini derledik.

2020’de Trend Dinginlik…

Günlük hayatın yoğunluğu ve şehir hayatının getirdiği yorgunluk insanları daha huzurlu, daha dingin mekan arayışına yöneltiyor. Yeni sezonda evini yenileyecek olanların öncelikle dekorasyon stilini belirlemeleri gerekecektir. Huzur ve dinginlik teması için renk seçiminin en önemli unsur olduğu unutulmamalıdır. Yazımızın devamında sizlere trend renkler hakkında da bilgi vereceğiz. 2020 dekorasyonunda trend renkler; gri, adaçayı yeşili ve siyah. Bunlara ek olarak da Neo Mint ve ahşap renklerini de düşünebilirsiniz. Gri ve adaçayı yeşili tonları sakinlik veren iki renk olarak büyük mobilyalarda tek başlarına, siyah ise daha çok mobilyaların ayrıntılarında, aksesuarlarda ve bazen de duvarda tek bir şerit boya olarak kullanabilirsiniz. Genelde kullanılan açık ve pastel renklerin yanında küçük aksesuarlarda da canlı, koyu ve kontrast renkleri kullanarak evinizde fark yaratabilirsiniz. Minimalist dekorasyonlarda yere kadar uzanan, iki ya da üç renkli perdeler tarzınızı tamamlayacaktır. 2020 yılının desenlerinde ise kontrast renkler olan siyah ve beyaz renkler de ağırlıklı olarak kullanılacaktır. 2020 dekorasyon trendleri içinde en önemli aksesuarlardan biri aynalar ve tablolar. Özellikle evinizin girişinde ve diğer tüm bölümlerinde de kullanabileceğiniz büyük aynalar evinize derinlik vereceğinden ayna kullandığınız mekân daha geniş ve ferah görünecektir. Tablolar ve çerçeveler minimal dekorasyonunuza enerji katacaktır.

Her zaman doğa ve insan ikiliğinin birlikte var olması yani sürdürülebilir ve çevreye duyarlı tasarımlar günümüz koşullarında en önemli etken olarak yerini alıyor. Evlerimizde de bize kendimizi psikolojik olarak  daha iyi hissettiren doku, renk ve malzeme kombinasyonlarını öne çıkarmakta fayda var. Şimdi gelin birlikte, yukarıda değindiğimiz 2020 dekorasyon trendlerine yakından bakalım!

Country Tarz Mobilyalar

Country, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Bu tarz mobilyalar da doğal renkler ön plandadır. Natürel renklerin yanında canlılık katmak için önerdiğimiz duvar kağıtlarının içerisinden bir renk seçip berjerinizi aynı renk yapıp güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.

Bu natürel mobilyaların yanına ekose desenler de çok yakışacaktır!

Minimalizm

Konsept olarak evinizde daha az ve daha fonksiyonel eşyalar kullanarak, siz de bu tarzı evinizde uygulayabilirsiniz. Küçük bir eviniz varsa az eşya size daha fazla hareket alanı kazandırarak, evinizin enerjisini de yükseltecektir.

Kadife Dokunuşlar

Kadifenin modasının geçtiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz!

Koltuk takımlarında kadifenin şıklığını kullanabilirsiniz. Üstelik kadifelerin temizliği sanılanın aksine oldukça kolaydır.

İskandinav Tarzı

Bilinmezliğin ve yaratıcılığın buluşmasıyla  beyaz rengin de hakim olduğu İskandinav tarzı, bu yıl da evlerimizde olmaya devam edecek. Ayrıca yün, koyun derisi ve ahşap materyalleri sıkça kullanılmaktadır. Az eşyayla rahat, basit ve konforlu bir ev isteyenler için çok kullanışlıdır.

Doğayla İç İçe

İç mekanların tasarımında bitki kullanımı oldukça yükselişte. Tropik bitkiler, kaktüsler ve sarmaşıklar bu bitkilerin başlarında geliyor. Büyük bitkiler ortamı daha gösterişli bir hale getirecektir. Bitkilerin odanın enerjisini ve havasını temizlediği de bilinmektedir. Bitkileri kullanarak daha yaşanılabilir, keyifli alanlar oluşturabilirsiniz.

Siyah Mutfaklar

Bu senenin trendleri arasında siyah- beyaz kontrastlığını göreceksiniz. Siyah renk mutfak dolaplarını açık renk zemin döşemeleri ile birlikte tamamlayıcı olarak kullanabilirsiniz. Mat siyah, dolaplar, mutfak armatürleri için kullanılmaya devam edecek. Siyah renk özellikle açık renk mutfaklarda vurgu rengi olarak mutfağı daha şık gösterirken mutfağınıza   gizemli hava katarak merak uyandıracak. Kapaklarda ve aydınlatmalarda kullanılan siyah detaylarla mutfağınızda oturduğunuz alanı daha canlı hale getirebileceksiniz. 

Bu içeriğimizde yeni evleneceklere, evini yenileyeceklere yardımcı olmaya çalıştık. Yerevdekor ekibi olarak hayalinizde ki evi yaratmanız için mimarlarımız ile birlikte ‘2020 Yılı Trend Dekorasyon Fikirleri’ ni derledik.  Aklınızdaki sorular için dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.

2020 Yılı Trendleri için aşağıdaki linke tıklayarak ürünlerimize göz atabilirsiniz.www.yerevdekor.com

Bir cevap yazın