2021 yılı dekorasyon trendleri
2021 yılı dekorasyon trendleri

2021 Yılı Dekorasyon Trendleri

Zorlu geçen 2020 yılı, evlerimizde bolca vakit geçirmemiz dolayısıyla, yaşam alanlarımızın dekorasyonuna daha çok önem verdiğimiz bir yıl oldu. Yaşam şeklimizin değişmesini etkileyen faktörler nedeniyle, evlerimiz hem iş yeri hem okul hem de keyifli vakitlerimizi geçirdiğimiz alanlara dönüştü. Bu sayede, ev dekorasyonunun psikolojik açıdan da bizi ne kadar çok etkilediğini bir kere daha anlamış olduk. 2021 yılına giriş yapılırken evlerde daha çok tadilatlar, yenilemeler ve düzenlemeler ile yeni dekorasyon tarzları arayışları başladı diyebiliriz. Tüm bu faktörler 2021 yılı dekorasyon trendleri için, dingin ve soft renkler, doğa ve nostaljik tarzlar ile daha samimi ve güvenli hissedilen yaşam alanları, geleneksel tarzlara yönelme, ferah ve minimal tasarımlar ile hem özgün hem de dinlendirici ev tasarımlarını daha çok ön planda tuttuğunu söyleyebiliriz.

Sürdürülebilir Ev Dekorasyonu

Modern hayatın içine daha çok karıştıkça doğaya duyduğumuz özlem artmaktadır. Bu anlamda çevre dostu yaklaşımla tasarlanan, sürdürülebilir ev dekorasyonu oldukça trend dekorasyonlardandır.

  • Sürdürülebilir dekorasyon tarzında eşyaları dönüştürmek oldukça popülerdir. Örneğin; eski ahşap dolabınızı değiştirmek yerine, zımparalayıp ahşap boyasıyla boyamak ve tekrardan kullanmak oldukça verimli olacaktır.
  • Mobilyalarınızda kullandığınız tekstil ürünlerinin %100 doğal pamuk olmasına özen gösterebilirsiniz.
  • Rustik dekorasyon tarzını tercih edebilirsiniz. Kullandığınız doğal içerikli eşyalar; ahşap mobilyalar, hasır ve bambu aksesuarlar sürdürülebilir etkiyi destekleyecektir.

Dekorasyonu Yeşil İle Besleyin

Bitkilerin dekorasyonda sayısız faydası vardır. Bitki ve çiçekler ile karbon ayak izinizi dengelerken aynı zamanda doğayı anımsatması ile de daha rahatlatıcı yaşam alanları oluşturmuş olursunuz. Özellikle son zamanlarda yaşanan olumsuzluklar herkesi evlerinde daha huzurlu ve keyifli vakit geçirmeye ve bu anlamda balkon, teras gibi alanları yeşillendirmeye yönlendirdi. Bu sayede daha zengin tasarımlara sahip dekorasyonlar oluşturuldu. 2021 yılında da yeşile ve doğaya duyulan özlem hâkim olacak ve evlerimiz farklı ihtiyaçlarımızı bu sayede kolaylıkla giderecek. Örneğin; arkadaşlarınızla açık havada içeceğiniz kahvenin keyfini balkonunuzda keyifle yaşayabileceksiniz.

Cottagecore Akımı İle Tanışın

Dış mekânı içeriye getirme ve doğayla bizi en çok buluşturan akımlardan biri olan cottagecore, pandemi süreciyle beraber bu sene en çok ilgi duyulan tarzlardan biri olmaya başladı. Rahat ve sıcak ortamı betimleyen ve genelde yazlık gibi evlerde en çok tercih edilen bu tarz, artık şehir içindeki konutlarda da vazgeçilmez oluyor.

  • Rustik dekorasyon tarzını da andıran ve belirli düzen kalıplarını yıkan bir tarzdır. Rahatlık ön planda olduğu için mobilyaların uyumundan ziyade kullanım şekline dikkat edilir.
  • Cottagecore akımında renk oldukça önemlidir. Sadece mobilyalarda değil duvar ve aksesuarlarda da pastel tonlar kullanılır.
  • Doğayı evlerimize taşımayı amaçlayan bu akımda özellikle doğal ahşap kitaplık ve masalar dikkat çekerken, bolca saksı ve havayı temizleyen pek çok ürüne de yer verilir.

Yumuşak Hatlar Ve Doğal Formları Kucaklayın

2021 yılında doğallığa duyulan ilgi artarak devam edecek. Bu anlamda yumuşak hatlar ve doğal, amorf formlar özellikle mobilya ve aksesuarlarda oldukça sık kullanılacak. Ahşap, cam, organik ve geri dönüşümlü malzemelerden oluşan ürünler ev dekorasyonlarında yerini alacak. Mobilyalarda ve hatta vitrifiye ürünlerinde keskin hatlarda daha çok yumuşak ve oval köşeliler tercih edilecek.

Retro ve vintage tasarımlarda oldukça dikkat çekici olacaktır. Mekânlarımıza doğallık katan kırlent ve floral desen duvar kâğıtlarıyla da oldukça sık karşılaşacağız. Bunlara ek olarak, Dünya genelinde Pantone'un her yıl açıkladığı yılın renk grubu gri ve canlı sarı yıl boyunca 2021 dekorasyonlarında sıkça kullanılacak.

2020 yılının stresinden olabildiğince evlerimizde arınmaya çalıştığımız şu süreçte, ev dekorasyonunun kıymetini ve bizler üzerindeki etkisini bir kere daha anladık. Evlerimiz aynı zamanda iş yerlerimiz ve eğlenme alanlarımıza dönüştüğü için dekorasyonuna artık çok daha önem vermeliyiz. İçerisinde huzurla oturabildiğimiz renk ve malzeme seçimleri ile doğru tasarımlar oluşturarak, 2021 yılını çok daha keyifli bir hale getirebiliriz.

Bu yazımızda sizler için 2021 yılı dekorasyon trendleri; sürdürülebilir tasarımlar, Cottagecore akımı, dekorasyonda yeşil ve yumuşak hatlara dair ipuçlarını sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi tasarlayın. En trend ev dekorasyon ürünleri için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/

Bir cevap yazın