Vitrifiye Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vitrifiye Nedir?

Vitrifiye kelimesi Fransızca kökenlidir ve camlaşmış, camsı anlamına gelmektedir. Evlerimizde her gün karşılaştığımız pek çok ürünün ismi vitrifiye olarak adlandırılır. Bunlar; lavabo, klozet, tuvalet taşı, küvet, duş teknesi, pisuvar gibi ıslak alanlarda sıklıkla kullanılan ve inşaat sektöründe de “vitrifiye” olarak bilinen ürünlerdir. Bu ürünlerin malzemesi çoğunlukla sırlı seramikten oluşur ve sırlı olması ürünlerin daha dayanıklı ve uzun ömürlü olmasına katkı sağlar. Vitrifiye ürünleri genellikler kil ve kaolin karışımına ek, ince öğütülmüş kuvars ve feldspat karışımından üretilir. Kuvar genleşmeyi etkiler ve daha sağlam ürünlerin oluşmasını sağlar. Feldspat ise üründeki akışkanlığı ve sertleşmeye yardımcı olur. Vitrifiye ürünleri oldukça dayanıklı ürünlerdir ve 1280 derece ısıya kadar dayanıklılık gösterebilir.

Her gün defalarca kullanılan vitrifiye ürünleri hem dekorasyon ile uyumlu hem sağlıklı ve hijyenik hem de uzun ömürlü olmalıdır. Banyo dekorasyonunun şıklığı, hem içinde çokça vakit geçiren bizler için hem de misafirlerimiz için oldukça önemlidir. Lavabo, klozet, tuvalet taşı, küvet, duş teknesi gibi banyoda dikkat çeken vitrifiye ürünlerinizi seçerken, her zaman yenilikçi ve dayanıklı ürünlere yönelmenizi tavsiye ederiz. Vitrifiye ürünlerinin pek çok özelliği vardır.

Vitrifiye Özellikleri

  1. Hijyeniktir, bakteri ve mikrop barındırmaz.
  2. Yüzeyi parlak ve gözeneksizdir.
  3. Gözeneksiz yüzey sayesinde kir ve deterjan tutmaz.
  4. Oldukça kolay temizlenir ve bu sayede hep yeni görünür.
  5. Su emme özelliği yoktur bu sayede koku ve rutubet oluşmaz.
  6. Asit ve deterjan gibi yıpratıcı ürünlere karşı bile dirençlidir.
  7. Yüksek ısı ve ateşe karşı yüksek dayanıma sahiptir.
  8. Temizleme veya farklı darbelere karşı aşınmaya karşı dayanıklıdır.
  9. Uzun yıllar kullanılacak kadar sağlam malzemelerdir.

Vitrifiye Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Modern yapı tasarımlarında, vitrifiye ürünlerine verilen önem artık çok daha fazla olmakla birlikte, yenilikçi tasarımlarla da dekorasyonu oldukça değiştirdiği görünmektedir.

  • Seçtiğiniz vitrifiyelerin banyo ve mutfak tiplerinize uyumlu olmasına oldukça dikkat etmeniz gerekir. Örneğin; banyo lavabo çeşitleri veya mutfak lavabo çeşitleri farklı tasarımlara sahip olabiliyorlar.
  • Banyo ve mutfak dekorasyon tarzınıza uygun çizgilerde tasarlanan ürünler ile dekorasyonunuzu destekleyebilir ve daha da göz alıcı hale getirebilirsiniz. Örneğin; daha yumuşak, soft tasarımlar için oval bitişli ürünler seçerken daha keskin hatlar oluşturmak için dikdörtgen gibi köşeli ürünlere yönelebilirsiniz.
  • Vitrifiye ürünleri, kullanılacağı alanların ve montajının yapılacağı yerin ölçüleri ile mutlaka uyumlu olmalıdır. Ölçü konusunda tercihinizi yaparken aynı zamanda size hareket alanı da bırakmasına dikkat etmelisiniz.
  • Montajını yaparken tüm elemanlarının tam olmasına dikkat ederek uygulamaya başlamalısınız. Bu anlamda kurulum talimatları size oldukça yardımcı olacaktır.
  • Asma klozet montajınız için kirli ve temiz su akış sistemine dikkat etmeyi unutmayınız.
  • Çimento genleşebilen bir malzeme olduğu için vitrifiye ürünlerinizin montajı sırasında kullanmamaya özen gösteriniz.
  • Seçtiğiniz klozet modeli, zemine monte edilecek ise montaj vidası kullanmayı unutmayınız.

Bu yazımızda sizler için vitriye nedir? vitrifiye özellikleri nelerdir? vitrifiye seçerken nelere dikkat edilmelidir? sorularını cevaplayıp detaylı birçok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi tasarlayın. En trend vitrifiye modelleri için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/vitrifiye

Bir cevap yazın