bahçe mobilyası
bahçe mobilyası

Bahçe Mobilyası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Günün yorgunluğundan arınmak için küçük bir molaya ihtiyaç duyduğumuz bahçelerimiz, kendimizi daha iyi hissetmemize neden oluyor. Özellikle büyük şehirlerde kentleşmenin de artmasıyla birlikte bahçeler giderek yok olmaktadır. Eğer bir bahçe sahibi isen, zevklerini ve tarzını bu alana yansıtarak, özenle seçilmiş bahçe mobilyaları ile bahçeni, evinin en keyifli yerlerinden birisi haline getirebilirsin.

Güzel bir bahçeye sahip olmak, basit detaylar ile gayet kolaydır. Üstelik tarzını yansıtan mobilyaları ve bahçende kullanmayı düşündüğün aksesuarları oldukça ucuz fiyata temin etmeniz mümkün. Hem bütçenize hem de ruhunuza iyi gelecek bu dekorasyonlar sayesinde evinizde huzuru hissedeceksiniz. Bahçeler, balkonlar, teraslar gibi açık hava mekanlarına renk ve tasarım katacak, konforlu, fonksiyonel, dayanıklı ve aynı zamanda estetik mobilyaları seçebilmek için birçok farklı faktöre dikkat edilmesi gerekiyor.

Dış ortam şartlarına dayanıklı, uzun ömürlü ürünler seçmelisiniz

Bahçe mobilyaları dış faktörlere ( yağmur, rüzgar, güneş..) en çok maruz kalan mobilyalardır. Bu nedenle dayanıklı ürünler seçmeye özen gösterin. Bahçe mobilyası alırken bazı önemli noktalara dikkat ederseniz uzun yıllar huzurlu ve rahat bir bahçenin tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca seçeceğiniz bahçe mobilyalarının pratik olması ve fazla yer kaplamaması önemli bir detaydır. Bu açıdan bakarsak bahçe mobilyası alırken kullanım amacınızı net şekilde belirlemeniz gerekir.

Sentetik Rattan – Hasır Bahçe Mobilyaları

Bahçe mobilyalarında genellikle örgü şeklinde kullanılan sentetik rattan malzemeler ; zorlu hava koşullarına dayanması ve temizliğinin/bakımının kolay olması nedenleri ile sıkça kullanılır.Avusturalya, Afrika ve Asya’nın tropikal bölgelerinde yetişen yerel ağaçlardan üretilen doğal rattanın; güneş ışınlarına, yağmur, kar gibi iklim koşullarına dayanıksız olması gibi bir dezavantajı varken , sentetik rattanda durum tam tersidir.

Rattan ve Hasır ürünler bahçede daha doğal ve sıcak bir atmosfer oluştururlar. Rattan bahçe mobilyaları aşırı sıcağa ve soğuğa dayanıklıdır, en büyük avantajı ise çok fazla bakım gerektirmemesidir.

Kaliteli kumaş ve malzemeye sahip ürünler seçmelisiniz!

İyi işçilik ve terletmeyen kumaş tercih edin! Bahçe mobilyasının konforlu olması hem bahçenizde uzun süre keyifli vakit geçirmeniz hem de sağlığınız açısından oldukça önemli. Seçilen mobilyanın bel, bacak, sırt ve kas ağrılarına neden olmayacak nitelikte olması gerekiyor.

Bahçe mobilyaları için minderler çok önemlidir. Bu nedenle konforlu, çok yumuşak olmayan ve kumaşları terletmeyen minderler seçmeye özen gösteriniz. Ayrıca bahçe mobilyaları için renk seçimi de oldukça önemlidir. Renk atması, deformasyona uğraması gibi istenmeyen sonuçların önüne geçmek için kaliteli malzeme tercih edilmelidir. Güneş ışınlarına bolca maruz kalacaklarından, açık renk mobilyalar seçerek , mobilyalarınızın renginin açılmasına karşı bir önlem almış olursunuz.

Kolay bakım ve hafiflik için alüminyum tercih edebilirsiniz!

Her türlü hava koşuluna karşı dayanıklı olan ve okside olmadığı için uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilen alüminyum bahçe mobilyalarını, hafifliği ve kolay temizlenmesi sebebiyle tercih edebilirsiniz. Krom çelik ve sertleştirilmiş alüminyum malzemeden üretilen sandalye ve masalar parlak görünümleriyle bahçenize modern bir hava katabilir. Eğer bahçemde metal görünümü soğuk bir hava yaratır derseniz rattan ağacı ile dekore edilmiş yuvarlak ve kare bahçe masalarıyla veya beyaz bahçe taşları gibi doğal malzemelerle alüminyumun yarattığı soğuk etkiyi kırabilirsiniz.

Teak ağacından veya Plastik malzemeden yapılan mobilyaları tercih edebilirsiniz

Ahşabın doğallığı , şıklığı ve sıcaklığı bahçe mobilyalarında da bir vazgeçilmez olmuştur. Ahşap bahçe mobilyası alırken ilk dikkat edilmesi gerekilen ağacın cinsidir. Dış mekan koşullarına dayanıklı iroko ağacı ve onun muadili olan teak ağacı dış mekan mobilyası için ideal bir seçimdir. Bu malzemeler uygun fırınlama yöntemleriyle kurutulduğu ve doğru makinelerle işlendiği taktirde çok uzun yıllar yıpranmadan kullanılabilen malzemelerdir. Teak ağacı kendine has kokusu ve pürüssüz  yüzeyi sayesinde de oldukça tercih edilir. Plastik malzemeden yapılan bahçe mobilyaları en uygun fiyatlı olanlarıdır. Fakat yine de en kaliteli malzemeden üretilen plastik ürünler tercih edilmedilir. Çünkü güneş ışığının ve yüksek ısının da etkisiyle plastik ürünlerde kanserojen etkiler ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle tercihinizi plastikten yana kullanıyorsanız en güvenilir ve çevre dostu olan termoset plastikten üretilen bahçe mobilyalarını tercih etmek doğru bir seçim olacaktır.

Tasarım ve Konfor koşullarını sağlamış olmasına dikkat ediniz!

Konforlu tasarım tercih edin! Tercih edeceğiniz bahçe mobilyasının konforundan emin olmak için, ergonomik şekilde tasarlanmış ürünleri tercih etmelisiniz. Kullanılan malzemenin iyi kalitede olduğundan ve doğru işlendiğinden emin olmalısınız. Örneğin; masa ve sandalyelerin örgü detayları oluşturulurken uç bitimlerinin iyi gizlenmiş olması ve örgülerin gergin ve düzgün bir yapıda tamamlanmış olması tasarımın görselliği için önemlidir. Renkli minderler ile bahçenizin enerjisini yükseltip , kontrast malzemeler ile dikkat çekebilirsiniz. Örneğin; ahşap sandalyelerinizi turuncu ve mavi kontrast renklerdeki minderleriniz ile kombinleyebilirsiniz.

Gereğinden büyük veya küçük seçilen mobilyalar da açık havada geçireceğiniz zamanın keyfini çıkarmanızı engelleyebilir. Bu yüzden dekorasyon ve renk uyumu kadar mobilyaların ebatlarını da doğru düşünüp iyi planlamak önem taşıyor.

Bunlara ek olarak, bahçe mobilyalarınızı, evinizin genel konseptiyle de ilişkilendirmeniz tüm evinizi bir bütün halinde gösterecektir. Örneğin, eviniz vintage tarzında dekore edilmiş ise bahçenizde de yine aynı tarz mobilyalara yönelebilirsiniz.

Bu içeriğimiz de sizlere bahçe mobilyaları ile ilgili bir çok örnekler sunmaya çalıştık. Yerevdekor ailesi evinizi güzelleştirmek için. Siz yeter ki isteyin biz daima hazırız!

https://www.yerevdekor.com/bahce-mobilyalari

Bir cevap yazın