Banyo Dolabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelişen dekorasyon anlayışı ile beraber, banyo dekorasyonuna da daha çok önem verilmeye başlandı. Banyo dekorasyonunda kritik parçalardan biri de şüphesiz banyo dolaplarıdır. Bu ürünler tek başlarına bile tüm banyo dekorasyonunuzu değiştirebilirler. Bu konuda banyo dolabı seçerken kendinize yöneltmeniz gereken soruları ve cevaplarını sizler için derledik.

Banyo boyutunuz ile orantılı mı?

Banyonuzun boyutu ile doğru orantılı bir banyo dolabı seçimi yapmalısınız. Küçük bir banyoya sahip iseniz daha sade model ve renkte daha zarif ürünler tercih etmeniz banyonuzu daha ferah gösterecektir. Daha hijyenik bir görüntü için beyaz renk banyo dolabı ve beyaz renk fayanslar uygun olabilir.

İhtiyacınıza uygun mu?

Banyo dolabı estetik kaygının yanı sıra işleve ve ihtiyaca da uygun alınmalıdır. Bu konuda seçiminizi yapmadan önce; ne kadar büyük bir ürüne ihtiyacınız olduğuna, kaç adet raftan oluşuyor olduğuna, ürünü kaç kişi kullanacağınıza, dolabı ne amaçla kullanacağınıza gibi pek çok soruna karşılık bulmalı. Gereksiz büyük ürün veya dolap içi gereksiz raf sizi estetik açıdan da zorlar. Özellikle son zamanlarda minimalist tasarımların gelişimiyle, karmaşık ve hantal ürünlere ilgi oldukça azalmaya başlamıştır. Bir başka örnek verecek olursak, çekmece ihtiyacı herkes için elzem değildir. Bu nedenle eğer ihtiyacınız yok ise çekmecesiz ürünler ile tasarruf edebilirsiniz.

Hangi malzemeden üretilmiş olmalı?

Uzun ömürlü banyo dolabı kullanımı için geç deformasyona uğrayan ürünler seçmeniz gerekir. Sürekli neme ve suya maruz kalacaklarından dayanıklı ürün almanız çok önemlidir. Ürünleriniz doğal taş, yapay taş cam, metal ve suya dayanıklı ahşap gibi farklı malzemelerden üretilebilir fakat bu malzemeleri banyo dekorasyonunuza uygun seçmelisiniz.  Tasarlamak istediğiniz tarza uygun malzeme ile üretilmiş bir banyo dolabı seçmeniz tavsiye edilir.

Banyo dekorasyon tarzınıza uygun mu?

Banyo dekorasyonu özellikle son yıllarda oldukça revaçta. Banyo dolapları da içeri ilk girdiğinizde göze çarpan ürünlerden olduğu için genel tarzınıza uygun detaylara sahip olmasını öneririz. Klasik bir dekorasyon tarzı için daha işlemeli banyo kolları ve ayna detaylı ürünler seçebilirsiniz. Modern ürünler için daha düz dolap kulpları ve sade modellere yönelebilirsiniz. Unutmayın, banyonuzda bulunan seramik modelleri, paspas takımı veya banyo aksesuarları bile banyo dolabınızı etkileyecektir.

İşlevsel bir ürün mü?

Kullanım kolaylığı sağlayan ürünler seçerseniz bir taş ile iki kuş vurmuş olursunuz.  Şık tasarıma sahip ve akıllı bir depolama sistemi ile üretilen ürünler işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Banyonuzda eğer çamaşır makinesi bulunduruyorsanız, makinenizi kamufle etmeniz görsel açıdan daha uygun olacağından dolap seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz. Bunların dışında kişisel bakım eşyalarınızı kolayca yerleştirebileceğiniz raflı ya da kaldıraç sistemli banyo dolaplarını seçmenizi tavsiye ederiz.

Bu yazımızda sizlere, banyo dolabı seçerken dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili birçok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur. Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi tasarlayın. En trend banyo dolapları için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/banyo-dolabi

Bir cevap yazın