10 Adımda Pratik Banyo Dekorasyonu!

Evlerinizin tüm yaşam alanları gibi, banyonuzda oldukça önemlidir. Banyolar, evlerin en küçük mekanları olarak bilinseler de aslında kullanım açısından en işlevsel alan olmalarından kaynaklı; en ferah ve en temiz yaşam alanları olmalıdırlar. Eğer yeni bir eve taşınıyorsanız, banyo dekorasyonunuzu yaparken pek çok hata yapabilir ve yanlış düzenlemeyle banyolarınızı kullanışsız hale getirebilirsiniz. Gereksiz eşyalar ve yanlış dekorasyon tercihleri, evinizin en keyifli yerlerinden biri olan banyonuzu sevimsiz bir hale getirebilir. Bunun için banyo dekorasyonunuza özen göstermelisiniz. Sizin için pratik banyo dekorasyon önerilerini bir araya getirdik. Evlerinizde, kullanışlı ve keyifli bir banyoya sahip olmak için aşağıdaki maddelere göz atabilirsini

Tarzınız çok önemli!

Banyonuzu tasarlarken orayı tamamen ayrı bir yaşam alanı olarak düşünebilirsiniz, bu düşünce size sınırsız hayal gücünü kazandıracaktır. Banyonuzun atmosferini değiştirmeye başlamadan önce; rustik, country, modern, klasik ya da spor tarzlardan hangisini uygulayacağınıza karar vererek işe başlayabilirsiniz. Her tarz farklı bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin; country tarzda; çiçekler ve soft renkler ön plana çıkarken modern tarzda; geometrik desenler ve pastel renkler tercih edebilirsiniz. Modern banyolarda ise sade renkleri kullanabilir, hareketlilik kazandırmak için çeşitli mum ,kokulardan ve aksesuarlardan faydalanabilirsiniz.

Klasik tarz benim için en uygunu diyorsanız; altın renginde aksesuarları, koyu ve canlı renklerle bir arada kullanırsanız klasik, gösterişli ve şık bir banyo dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Diğer yandan spor dekorasyonda ise renkler ve tarzdan daha çok işlevselliğin ön planda olduğu pratik; spot ışıklandırmaları, dekoratif rafları ve kullanışlı bataryaları tercih edebilirsiniz.

Beyaz ve Ferahlık

Beyazın gücünü tüm mobilyalarda olduğu gibi banyolarınızda da hissedeceğinizden  şüpheniz olmasın. Beyazın ferah ve temizlik hissi uyandırması özellikle banyolarınız için tam bir kurtarıcı olacaktır.Aynı zamanda beyaz , bir çok farklı renk ile de kombinlenmesi en kolay renktir. Turuncu ve mavi ile de kombinleyebilirsiniz, ahşap ile de, paslanmaz çelik aksesuarlar ile de.  Hatta isterseniz bütün banyonuzu bembeyaz tasarlayabilir ve bu sayede küçük bir banyonuzun algısını değiştirebilirsiniz. Modern ve temiz bir görünüm elde etme konusunda kesin kararlıysanız beyaz ile birlikte gri tonlu mermerler ve metalik aksesuarlar tercih edebilirsiniz.

Koyu Renk Duvarlar

Banyolarda koyu renkler, özellikle koyu gri ve siyah çiniler çok şık bir görüntü için pratiklik sağlıyor. Bu tarz koyu renk banyo duvarlarınızı beyaz lavabo ve duş alanları ile birlikte kullanırsanız temiz ve havalı bir tasarıma kavuşmuş olacaksınız. Koyu renk yer ve duvar kaplamaları modern bir görüntünün de anahtarı olup koyu renkleri olabildiğince büyük banyolarınızda tercih etmeye özen gösterin. Çünkü küçük banyolarınızı olduğundan daha küçük gösterebilirler. Bu durumda da zemin de, lavabonuzda ve aksesuarlarınızda açık renkler kullanarak dengeleyebilirsiniz.

Ahşap Kullanımı

Banyolarda ahşap kullanımı özellikle doğallığı sevenler için olmazsa olmazdır. Ahşabın doğallığı ve masumiyeti , banyolarınızda yaratmak istediğiniz natürel görüntü ile tam uyuşmaktadır. Koyu renk ahşap banyo dolapları; ayna, beyaz lavabo ve küvet hep birlikte harika bir kontrast oluşturuyorlar. Ahşap banyo dolaplarınız ile daha sade ve minimal bir görüntü elde etmek istiyorsanız ahşap-beyaz ikilisini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda banyonuzdaki ahşap esintisini, bambu ürünler ile de sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak aksesuarlarınızda minik sepetler ve hasır eşyalar ile tasarımınızı taçlandırabilirsiniz. Bu tarz tasarımlarınızda koyu yeşil ve kahverengi renkleri ağırlıklı olarak kullanabilir,paspas olarak da dokuma ürünlerini tercih edebilirsiniz.Ve son olarak özellikle doğal görüntüye hayran olan ahşap mobilya banyo kullanıcıları için ; mutlaka banyonuzda yeşili kullanın derim.

Yeşil Kullanımı

Banyolar aslında, zamanımızın olduğu sürece bizleri en çok dinlendiren yaşam alanımızdır. Aksesuar kullanmayı pek tercih etmiyor fakat banyonuzun daha pozitif bir görünüme kavuşmasını arzuluyorsanız , bitki kullanımı tam size göre. Banyonuzda kullanabileceğiniz en uygun bitkiler ışık istemeyen bitkilerdir. Bunlar için; aloe vera, açelya, bambu ve ficus benjamina türlerini tercih edebilirsiniz. Az ışıklı veya ışıksız ortamlarda yetişebilen doğal bitkilerin yanı sıra banyo yapay çiçekleri de banyolarınız için oldukça uygundur. Bunları, farklı modellerdeki ve renklerdeki saksılarla kullanarak daha da güzelleştirebilirsiniz.

Ayna Kullanımı

Banyolarınızın vazgeçilmezi aynaları elbette özenle seçmelisiniz. Çünkü aynalarınızın kalitesi görüntünüzü doğru algılayabilmeniz açısından çok önemlidir. Bu açıdan, doğru bir banyo dekorasyonu için ayna seçiminin özen göstermek gerekir. Peki, banyo aynaları neye göre seçilmelidir?

Işığı büyük ölçüde yansıtarak, aydınlatmayı en iyi sağlayan aynalar, alanlara estetik kazandıran duruşlarıyla da dekorasyonun önemli parçaları arasında yer alır. Bu doğrultuda, aynaya en çok ihtiyaç duyulan yaşam alanlarından biri olan banyolar, doğru seçimlerle çok daha kullanışlı ve şık mekânlara dönüşür. Banyo aynaları;  hem kullanım, hem de görünüm açısından farklı formda pek çok seçeneğe sahiptir. Bu doğrultuda, banyonuz için ayna seçerken genel dekorasyon ve diğer aksesuarlarla uyumlu olmasına özen göstermelisiniz, bu sayede alanda görsel bir bütünlük sağlayacaksınız.

Banyo Batarlarınızı Seçin!

Banyo bataryaları banyonuzun şıklığı açısından çok önemlidir. Çünkü bataryalar, belirli bir kullanım süresinden sonra ne yazık ki buhardan ve nemden dolayı kararabiliyor. Kararmış ya da yeniliğini yitirmiş bataryalar ise banyonuzda kalitesiz bir görüntü yaratıyor. Bu tarz yenilikler küçük bir değişiklik gibi görünse de duş setini, tuvalet başlığını, lavabo ve duş bataryasını değiştirerek banyonuza yenilik, konfor ve şıklık katabilirsiniz. Aç-kapa, fotoselli ya da klasik bataryalardan herhangi birini seçerek banyonuzda küçük dokunuşlarla büyük değişimler yaratabilir, daha büyük başlıklı ya da daha fazla su püskürtme özelliği gibi farklı fonksiyonları bulunan duş başlıkları ile daha kullanışlı bir banyoya kavuşabilirsiniz.

Renkli Banyolar!

Renkli banyo dekorasyonları ile hayatınızı neşelendirmek ve kendinizi daha eğlenceli hissetmek istiyorsanız, renklerin uyumuna mutlaka dikkat etmelisiniz. Banyolarınızda renkli fayanslar, banyo dolapları ve çeşitli dekoratif detaylar ile modern ve ışıltılı bir ambiyans yaratabilirsiniz. Özellikle turuncu ve kırmızı renklerin ağırlıkta kullanıldığı banyo dekorları ile güne daha enerjik başlayabilirsiniz.

Farklı Malzemelerde Duvarlar!

Banyolarda genellikle karo fayanslar tercih edilirken, siz fark yaratmak isteyenler su geçirmeyen duvar kağıtları veya bambu duvar kaplamaları ya da doğal taş kaplamaları da tercih edebilirsiniz. Banyolara özel, suya dayanıklı duvar kağıtları sayesinde banyonuza daha dinamik bir hava katabilirsiniz. Banyo duvar kağıtlarını uygularken sadece ayna ve lavabonun olduğu duvarı kağıtla kaplayabilirsiniz. Tarz olarak ise, çiçek desenli duvar kağıtları ile egzotik bir hava yaratabilir, geometrik desenlerle modern bir tarz oluşturabilirsiniz. Doğal taş ve bambular ile banyo duvarınızın sadece bir yüzeyini kaplatabilir ve bu sayede banyonuzda daha geleneksel ve sıcak bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Banyo Aksesuarları Kullanı

Aksesuarlar banyonuzu tamamlayan ve yaşayan bir banyo havası katan önemli parçalardır. Örneğin;  yalın ve minimal tarzda döşenmiş banyonuza canlı renklere sahip havlular ve paspaslar ile hareketlilik kazandırmanız mümkün. Banyo setlerinizi yenileyebilir, renkli bir çöp kovası ya da hasır çamaşır sepetiyle ortama sıcaklık katabilirsiniz. Ahşap dolaplarınızın üzerine liflerden tasarlamış örme kutular yerleştirebilir, modern tarza uygun düzenleme kutularını dekoratif amaçlı kullanabilirsiniz. Banyonuzda son dönemlerde de sıkça tercih edilen aksesuarlardan olan bitkileri tercih edebilir, bitkileri mumlar ile tamamlayarak spa havası yaratabilirsiniz. Banyo aynası seçiminde ise banyo için tasarlanmış klasik modeller dışına çıkabilir; çerçeveli, desenli ya da varaklı ayna modellerini banyonuzun tarzına göre seçebilirsiniz. Son olarak banyo paspası yerine kilim kullanabilir, etnik ya da çiçek desenlerle banyonuza farklılık katabilirsiniz.

Bu içeriğimiz de sizlere 10 adımda pratik banyo dekorasyonu hakkında bir çok bilgi sunmaya çalıştık. Yerevdekor ailesi evinizi güzelleştirmek için. Siz yeter ki isteyin biz daima hazırız!

https://www.yerevdekor.com/banyo

Bir cevap yazın