Banyo Yenileme Fikirleri!

Ev dekorasyonunda en önemli yerlerden biri banyolarımızdır. Herkesin evlerinde gördüğünüz standart banyolardan sıkıldıysanız bu yazımız tam size göre. Banyo yenileme fikirlerine ihtiyacınız varsa yazımızı okumaya devam edebilirsiniz;

Konseptinizi belirleyin.

Evin diğer yerlerinde kullandığınız dekorasyon stilini banyolarınızda da kullanabilirsiniz.

Country, provence, modern, klasik, retro, vintage…

Tabii renk seçimi de önemli bir faktördür. Konseptinizi sadece renklerle de belirleyebilirsiniz. Örneğin açık renk yer seramiği kullanıyorsanız bunları koyu renkli aksesuarlarla dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

Banyo dekorasyonu neden önemlidir?

Banyo evdeki bireylerin hem ortak alanı hem de özel alanıdır. Evimizi dekore ederken evin diğer alanları ne kadar önemliyse her gün kullandığımız banyoların da dekorasyonu çok önemlidir. Banyolar bizim kullanımımız dışında eve gelen misafirlerin kullanımına da açık ve bizim dekorasyon zevkimizi anlatan alanlardır.

Türk kültüründe temizlik ölçütlerinden biri de banyo olduğu için kullanılan malzemeler de önem taşır. Banyonuzda kullandığınız malzemelerle ve yapacağınız küçük farklılıklarla elde etmek istediğiniz düzeni yaratabilirsiniz.

Küçük banyolar için fikirler

Gelişen dünyada yaşam alanlarımız da küçülüyor. Yeni yapılan binalarda daha küçük banyolarla karşılaşabiliyoruz.

Bu küçük banyolarda ferah göstermesi için ; büyük aynalar, küvet yerine duşakabinler, dolaplar yerine raflar kullanabiliriz.

Küçük banyolarda seçtiğimiz yer ve duvar seramikleri en önemlisidir. Açık renk seramikler onları sevimsiz ve soğuk bir hale sokar. Örneğin duvarda kullandığınız desenli bir duvar seramiği banyonuzu sıcak, şık ve sevimli bir hale getirir.

Banyolarda ahşap kullanabilir miyiz?

Bu soru banyolar için sıkça karşılaşılan bir sorudur. Evin diğer odalarında benimsediğimiz dekorasyon stillerini banyolarımıza da uygulayabiliriz. Banyonuzda ahşabın kendisini kullanmasak bile dokusunu kullanabilirsiniz. Banyonuzda ahşap görünümlü yer seramiği kullanabilirsiniz, ya da su geçirmeyen parke kullanabilirsiniz. Duvarlarınızda keza, ahşap görünümlü duvar seramikleri kullanabilirsiniz. Ayrıca duvarlarınızda doğal patlatma taşlara da yer verebilirsiniz. Bu doğal taşlar banyonuza oldukça sıcak ve şık bir hava katacaktır.

Ahşabı bazen bir raf, bazen bir sabunluk, bazen bir havluluk olarak bile kullanabiliriz. Küçük ahşap dokunuşlar banyonuza farklı bir hava katacaktır.

Ayrıca ahşabın tamamlayıcısı olan yeşil bitkileri de banyonuzda kullanabilirsiniz. Bununla ilgili örnekleri aşağıda görebilirsiniz.

Banyolarınızı yeşillendirin!

Evlerimizde bitki kullandığımızda bu standart olarak ya balkonlarımız  ya da salonlarımız da olur. Peki bu küçük canlıları neden banyomuzda da kullanmayalım? Doğal bir ortam için ahşabın kullanımından söz etmiştik. Böyle bir ortamda ahşap ve bitki ikilisinden daha uyumlu bir ikili bulamayız. Banyoma ışık girmiyor diyorsanız kaktüsler harika bir fikir olacaktır. Kaktüslerden hoşlanmıyorsanız yapay çiçeklerle de banyolarınızı renklendirebilirsiniz.  

Zıtlıkların uyumu

Siyah-beyaz ikilisi zıtlıkların uyumunun en güzel örneğidir. Bu iki renk doğru kullanıldığında çok şık görünecektir. Çok düşünerek aldığınız bir siyah yer seramiği aslında beyazın uyumuyla banyonuzu lüks gösterecektir. Kullandığınız dekoratif objelerden klozetinize kadar her yerde siyah rengini kullanabilirsiniz. Bu rengi kullanmaktan çekinmeyin ve banyonuzda fark yaratın.

Rengarenk banyolar

Etrafında  sürekli klasik, tek renk banyoları görmek istemeyenler için idealdir. Renkli duvarlar, renkli dolaplar, renkli objeler ile banyonuza renk getirin.

Banyonuzda da bir fark yaratın ve bir duvarı kendinize ayırın.  Bırakın o duvarda da  seramik olmasın. Farklı renge boyayın, ya da bir duvar kağıdı ile kaplayın. Üzerini de resimlerle süsleyin.

Diğer duvarlarınızı yine boyadığınız renge uygun bir duvar seramiğiyle kaplarsanız banyonuz çok şık bir hale gelecektir.

Banyonuzun Yansıması: Aynalar

Aslında aynalar insanların banyo da en çok gördüğü şeydir. Kendimize bakarız, makyaj yaparız, traş oluruz, dişimizi fırçalarız. Aynalar bizim günlük hayatımızın yansımasıdır. Bunun dışında aynalar mekanlarda derinlik yatarır. Bulunduğumuz ortamı daha geniş gösterir.

Banyonuzda dekorasyona yer verin

Temel ihtiyaçlarınız dışında diğer odalarda kullandığınız küçük nesneleri banyo raflarınıza yerleştirebilirsiniz. Bu küçük objelerin yanına havlularınızı değişik stillerde katlayarak hoş bir görünüm sağlayabilirsiniz. Banyolarda oluşabilecek sorunlardan biri de kötü kokulardır. Bunlar için de dekoratif koku şişeleri banyolarınız için harika olacaktır.

Banyonuzu yenilemek için aşağıda ki linke göz atabilirsiniz;

www.yerevdekor.com

Bir cevap yazın