Çim halı seçerken dikkat etmeniz gerekenler
Çim halı seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Çim Halı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çim halı doğal çime alternatif olarak üretilen; daha uzun ömürlü, bakımı kolay, yıpranması zor sentetik bir peyzaj ürünüdür. Doğal çimin geniş alanlara uygulama zorluğu ve yüksek bakım maliyeti gibi faktörleri kullanıcıları oldukça zorladığından özellikle çok geniş alanlarda çim halılar daha sık tercih edilir. Yapıların bahçe ve teraslarında, aynı zamanda park gibi pek çok alanda oldukça sık kullanılan bir üründür. Çim halılar, doğal çimlerde kullanılan su bakımını da gerektirmediğinden aynı zamanda su tasarrufu da sağlar. Aynı zamanda kolay montajı olan bu ürünleri uzun yıllar kullanabilirsiniz. Suni çim halılar pek çok farklı çeşitte karşınıza çıkarken hangisini alacağınız konusunda seçim yaparken; kullanacağınız zemini ve kullanım koşullarını baz almalısınız.

  • Basit monte edilebilen ürünler tercih etmelisiniz. Bu konuda birbirine geçen yapılı ürünler hem kolay monte edilir hem de kolay demonte edilir ve bu sayede zaman tasarrufu sağlamış olursunuz.
  • Kaliteli ip kullanımı sayesinde ürün zaman içerisinde kokma yapmaz.
  • Çim halılar uygulandıkları yerleri ikliminden etkilenirler. Bu nedenle çok sıcak veya çok soğuk alanlara uygun özellikte çim halı seçmelisiniz.
  • Antistatik özelliğinin olması sayesinde ürününüz durduğu yerde tozlanma yapmaz.
  • Çim halılar üzerlerinde bakteri oluşturabilecek yapıdadır bu nedenle antibakteriyel özellikte ürün seçmeye özen göstermelisiniz.

Suni Çim Halı Çeşitleri

Suni çim halı çeşitleri kullanım alanı olarak pek çok farklı yere uygulanabilir ve kullanılacak yere özel üretilir. Örneğin; halı sahalar için farklı, park ve bahçeler için farklı ürünler üretilir. Özellikle halı sahalarda sağlam çim halı uygulamak çok önemlidir. Çünkü darbelere fazlasıyla maruz kalır ve yıpranması kolay olur. Onun dışında dekor amaçlı çim halılar hem zeminde hem de duvarlarda estetik bir görüntü için tercih edilir. Bu ürünler daha ince yapıda olabilir. Çim halı fiyatları da bu faktörler doğrultusunda değişkenlik gösterebilir. Seçiminizi yapmadan önce montajın yapılacağı zemini analiz edip ona göre seçim yapmanız size hem maliyet olarak avantaj sağlar hem de görüntü olarak.

Çim halılarda doğru montaj estek görünüm açısından oldukça önemlidir. Bu konuda en başta doğru ölçüleri almalı ve seçiminizi ona göre yapmalısınız. Halının en ve boy uzunluklarını tam olarak ölçerseniz montajında da zemine tam oturan bir çim halı görüntüsüne kavuşursunuz.

Çim Halı Bakımı

Sentetik çimler daha çok fırça yardımı ile temizlenen peyzaj elemanlarıdır. Fakat daha öncede belirttiğimiz gibi çimlerin kullanım yerleri bu noktada çok etkilidir. Çünkü kullanım durumuna göre kalınlık, ebat ve sertlik değişeceği için bakımı da değişecektir. Bu ürünler bahçenin belirli bir bölgesinde süs amaçlı kullanılıyorsa el ile veya bir fırça ile kolayca temizlenebilir. Fakat büyük park alanları ya da halı sahalar gibi geniş alanlarda uygulandıysa daha özenli bir bakıma ihtiyaç duyacaktır. Çim halıların montajı yapılırken, halılar serilmeden önce altında zemine yapışık başka bir madde bırakmamaya özen göstermelisiniz. Sıcak havalarda özellikle yazın çimlerin etkilenmemesi için ara ara sulama işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem sayesinde çim halılarınızı daha uzun yıllar kullanabilirsiniz. Çünkü plastik içerikli ürünler olduklarından çim halılarınız çok sıcak havalarda eriyebilir ve deforme olabilir bunu önlemeniz için dikkatli bir bakım uygulamalısınız.

Bir cevap yazın