Mutfak Dolabı Tasarımlarıı
Mutfak Dolabı Tasarımlarıı

Mutfak Dolabı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mutfak hem ailemizle keyifli vakitler geçirdiğimiz hem de misafirlerimizi ağırladığımız estetik ve güvenli olmasına en çok dikkat ettiğimiz yaşam alanıdır. Mutfak dekorasyonu için mutfak dolaplarına büyük görev düşer. Dolaplar, işlev ve görsellik bakımından mutfak tasarımınızın büyük bir kısmını etkiler. Özellikle yemek pişirirken sizi, pratik çözümlere ulaştıracak tasarımlar kullanmanız mutfaktaki konforunuzu doğrudan etkileyecektir. Aynı zamanda sağlıklı materyaller ile tasarlanan dolaplar sayesinde de mutfak gereçlerinizi gönül rahatlığıyla saklayabileceksiniz. Bu anlamda mutfak dolabı seçerken dikkat etmeniz gereken püf noktaları sizler için derledik.

  • Dolaplar, mutfak dekorasyon tarzınızı en çok ortaya çıkaran elemanlardır. Bu nedenle ilk olarak mutfağınızda yaratmak istediğiniz havaya ve stile karar vermelisiniz. Bu anlamda; country mutfaklar özellikle son yıllarda en sık tercih edilen mutfak tarzıdır diyebiliriz. İstediğiniz tarz netleştikten sonra mutlaka o tarza ait mutfak dekorasyon örneklerine bakmalı ve kullanılan malzemeleri iyi tanımalısınız. Bu bilgiler sizler için çok yönlendirici olacaktır. Tarzın vermek istediği mesajı materyalde de tasarımda da hissettirmelisiniz.
  • Mutfağınızın havası sizi yansıtmalıdır. Bu nedenle mutfak dolaplarında malzeme seçimi çok önemlidir. Örneğin; tercihinizi doğal ahşaptan yana kullanacaksanız mutlaka bakımını iyi yapmalısınız.
  • Renk seçimi mutfak dolaplarınızı hem öne çıkaracaktır hem de stilinizi yansıtacaktır. Doğru renkleri bir arada kullanmak estetik görüntüye kavuşmada en sağlıklı yoldur. Sade bir mutfak görüntüsü için açık renk mutfak dolapları en idealidir. Örneğin; beyaz, fildişi, krem, açık mavi veya mint yeşili gibi yumuşak renkler tercih edebilirsiniz. Eğer daha da dikkat çekmek ister veya daha cesur bir tasarım yapmak isterseniz iddialı renklerden kaçmamalısınız. Örneğin; kırmızı, turkuaz gibi baskın renkleri dolaplarınızda kullanabilirsiniz.
  • Sağlam mutfak dolapları elbette en önemlisidir. Uzun ömürlü kullanım için mutlaka hem malzemesi sağlam olmalı hem de montajı.

Hazır Mutfak Dolapları ve Özel Tasarım Mutfak Dolapları

Hazır mutfaklar ve özel tasarım mutfaklar kendi içlerinde hem avantajlar hem de dezavantajlar içerirler. Bu anlamda hazır mutfak kullanmak daha pratik ve kolaydır aynı zamanda da sizi büyük bir vakit kaybından kurtarır. Fakat hazır mutfak tercihinizde mutlaka mutfak ölçülerini iyi almalısınız çünkü sonrasında dolapları monte ederken size sorun yaşatabilir. Bu anlamda artık piyasa da çok şık ve estetik hazır mutfaklara da rastlayabilirsiniz. Hazır mutfak dolapları özel tasarım mutfak dolaplarına göre fiyat olarak size kolaylık sağlayacaktır. Bunlara ek olarak hazır mutfak tercih edenlerin doğru tasarımı bulması için piyasayı iyi analiz etmesini tavsiye ederiz. Özel tasarım mutfaklar maliyet olarak sizi daha çok zorlar fakat hayalinizdeki mutfak dolapları için de risksizdir diyebiliriz. Bu anlamda ölçülerde de sıkıntı yaşamazsınız ve tam olarak mutfak ölçülerinize göre tasarlatabilirsiniz.

Birbirinden özel hazır mutfak tasarımları için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/hazir-mutfak

Mutfak Dolaplarında Malzeme Seçimi

Mutfak dolapları için malzeme seçiminin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Bu anlamda sağlam ürünler alabilmek için malzeme bilgisi bilmenizde fayda vardır. Mutfak dolaplarınızı sık değiştiremezsiniz bu anlamda ihtiyacınıza yönelik ürünler seçmeniz gerekir. Mutfak dolapları için çok gözlü ve çekmeceli yapılar size daha çok saklama alanı yaratır. Bunun yanı sıra mutfağınız büyük değilse ve mutfak adası gibi bir alanınız yok ise mümkün olduğunca geniş ve büyük saklama alanına sahip büyük dolaplar tercih etmeniz tavsiye edilir. Fakat mutfakların geniş olması onların daha sağlam olmasını da beraberinde getirmelidir. Mutfak dolaplarının ve özellikle rafların üretildiği malzemelerin yeterli eşyayı taşıyacak kapasitede olduğundan emin olmalısınız. Malzeme olarak; mdf mutfak dolaplarından laminat mutfak dolaplarına kadar pek çok seçenek ile karşılaşabilirsiniz. Bu anlamda malzemelerin kalitelerine sağlam olmalarına ve tarzınıza karar verip tercihinizi yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın