Country mutfak dekorasyonu
Country mutfak dekorasyonu

Son Zamanların Trendi: Country Mutfaklar

Mutfaklar hepimizin en çok zaman geçirdiği alanlardan biri olduğundan bu zamanları keyifli hale getirmek için bir dekorasyon değişikliği yapılacaksa, önce mutfaklarımız gelir aklımıza. Şık bir dekorasyon ile mutfağımız bizi yansıtsın ve içinde keyifli zamanlar geçirelim isteriz. Eğer mutfak yenileme fikirlerine göz atıyorsanız size çok güzel önerilerimiz var.

Kır stilinden hoşlanıyorsanız, son zamanların trendi ; Country mutfaklar tam size göre. Country dekorasyon; kırsal hayata, doğaya ve nostaljiye vurgu yapıyor. Country tarz dekorasyon denilince aklımıza tek bir dekorasyon modeli gelmemeli. Çünkü bu stil kendini pek çok farklı biçimde gösteriyor. Köken bölgelerine göre farklılık gösterenleri ise; Amerikan tarzında; ahşabın yoğun olarak kullanıldığı sıcak ortamlar, Fransız tarzında ise; daha incelikli işçiliklere sahip şık ve  kırsal desenlerle harmanlanmış hareketli ortamlar ve İngiliz tarzı Country mutfaklarda ise; daha minimal desen ve sade ortamlar olarak değerlendirebiliriz. Country tarzı dekorasyonda  bol bol ahşap, çiçek ve doğayla ilgili detaylar kullanabilirsiniz. Eskitme tarzında yer seramikleri, rengarenk lamine parkeler, eskitme mobilyalar, çiçek desenli perdeler, ahşap mutfak dolapları…

Pastel tonlar, bu dekorasyonun olmazsa olmazlarıdır.  Bu tarzda iç mekan tasarımı uygularken amaç, doğanın sunduğu huzuru, yuvanızın içine adapte etmeniz. Doğadan ilham aldığımız her renk ve her figür, işimize yarayacak…

Kimler Country Mutfak Seçmelidir?

Hem nostalji hem de modern çizgiler bir arada olsun diyenler için, renklerin hakimiyetiyle sıcak ve samimi bir aile havası arayanlar için country mutfak harika bir seçim olacaktır. Bütçe bakımından ise; eskiler değerlendirilebildiğinden daha düşük olacaktır. Şunu da unutmamak gerekir ki mutfağın çok çeşitli tasarım skalası olduğundan fiyat aralığı da geniştir.

Country Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Zeminleriniz ve duvarlarınız nasıl olmalıdır?

 Mutfak duvarı denilince herkesin aklına şüphesiz duvar seramikleri gelir. Elbette seramikler de mutfağımıza çok hoş hava katar. Ancak burada konumuz Country tipi mutfaklar olduğundan seramiklerin soğuk havasından biraz uzaklaşmak iyi olacaktır.

Duvarlarınızı pastel tonlarda boyatabilirsiniz ya da tamamını kültür taşlarıyla kaplatabilirsiniz. Tamamına uygulamak istemezseniz tek bir duvar seçip uyguladığınız kültür taşlarıyla mutfağınıza bambaşka bir hava katabilirsiniz!

Zeminlerinizde ise desenli yer seramikleri, eskitme lamine parkeler, macar kesim parkeler, traverten yer döşemeleri kullanabilirsiniz.

Tezgah ve mutfak arası duvarlarında malzeme seçimi ne olmalıdır?

Bu bölümde zeminler de kullandığımız renk önem taşır. Örneğin; eskitme kırmızı lamine parke kullandıysanız içinde kırmızı renk olan desenli duvar seramiği kullanabilirsiniz.

Sadelikten yanaysanız da doğal taş mozaikler tam size göre. Zeminde desenli bir yer seramiği kullandıysanız tezgah ve mutfak arası malzeme seçiminiz kesinlikle tek renk olmalı.

Dolap seçimi nasıl olmalıdır?

Country tipi mutfak için hem modern hem de geleneksele uyum sağlayan Shaker tarzını inceleyerek başlayabilirsiniz.( Shaker stilinin çıkış noktası “Less is more” yani azlık çok şey ifade eder cümlesi tam bu tarzı yaratan topluluğu simgeliyor). Mutfak dolap kapaklarınız mat akrilik çıtalı olabilir. Ayrıca  mutfaktaki renkleri birbirine  uydurmak için hali hazırda ki mutfak dolaplarını boyayabilirsiniz. Mutfak dolaplarınızın kulplarını değiştirebilirsiniz.

Tezgah seçimi nasıl olmalıdır?

Country mutfaklarda genellikle mermer veya ahşap tezgahlar kullanılmaktadır. Eğer seçiminizi mermerden yana kullanacak olursanız; rustik hissi vermesi adına mat mermerler seçebilirsiniz. Country tipi mutfakta en çok karşılaşılan tezgah tipi, ahşaptır. Ahşap tezgah kullanımı bakım gerektirmektedir ancak bakımı sadece bir zımparalamadan ibarettir.

Lavabo ne şekilde seçilmelidir?

Genellikle kullanılan lavabolar seramiktir ancak kompozit seçenekler geleneksel kullanımlara karşı bir avantaj sağlayabiliyor. Diğer bir seçenek ise musluklar ile de uyum sağlayabilecek paslanmaz çelik lavabolardır.

Mutfak planı nasıl olmalıdır?

Eğer yeniden bir mutfak yaptırıyorsanızmimari projelerde uygulanan ana hazırlık yeri; ocak ve lavabo mutfak çalışma üçgenini kullanarak mutfak düzeninizi oluşturabilirsiniz. Bu üçgen sayesinde bir hazırlık içerisinde mutfakta harcadığınız enerji azalacaktır. Mutfakta yemek hazırlanan ana yeri; lavabonuza ve ocağınıza yakın tutarak başlayabilirsiniz. İyi planlanmış bir merkezi mutfak adası, ideal çalışma üçgenini kurmaya yardımcı olacaktır.

Bu içeriğimiz de sizlere Country mutfak tarzı ile ilgili bir çok bilgi sunmaya çalıştık. Yerevdekor ailesi evinizi güzelleştirmek için. Siz yeter ki isteyin biz daima hazırız!

Bir cevap yazın