Mutfak seramikleri
Mutfak seramikleri

Seramik Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Seramikleri genelde evin içinde banyo ve mutfaklarda kullanırız. Dış mekanlarda ise balkon, teras ve bahçelerde.

Seramiklerin kullanımı bu alanlarda oldukça fazla tercih ediliyor. Salon ve odalarda seramik kullanımını önermiyoruz çünkü mekanı soğuk gösterebilir. Tam tersine mutfak ve banyoları ise sıcak gösterecektir. Seramiklerin çok fazla çeşidi vardır. Bunları sınıflandırmak zordur. Bununla birlikte genel olarak sınıflara ayırarak değerlendirmek seçim yapmanızı oldukça kolaylaştıracaktır. Sizler için seramik türlerini, yüzey ve tasarımlarını daha kolay seçim yapabilmeniz için listeledik.

Seramik Tasarımları;

Bu sınıflandırma seramiklerin çok fazla tasarımda olduğunu gösterebilmek adına yapılmıştır. Seramik bildiğiniz üzere sadece mermerden ya da taşa benzer parlak malzemeden oluşmuyor. Seramiklerin birçok modeli vardır.

Örneğin mutfağınızda parke kullanmak istiyorsanız tercihinizi ahşap görünümlü seramikten yana kullanabilirsiniz.

  • Ahşap Seramik Modelleri
  • Desenli Seramik Modelleri
  • Düz Seramik Modelleri
  • Mermer Seramik Modelleri
  • Rektifiyeli Seramik Modelleri
  • Rektifiyesiz Seramik Modelleri
  • Taş Seramik Modelleri
  • Traverten Seramik Modelleri

Bu modeller arasından evinizin tarzına göre kombin yapabilir ya da en çok hoşunuza giden modeller arasından renk seçimi yaparak hayalinizdeki dekorasyona kavuşabilirsiniz.

  Seramik Türleri;

Seramik türleri ise kullanım alanlarına göre belirlenir. Örneğin banyolarda yaşanabilecek ev kazalarına karşın antislip (kaydırmaz zemin) , mat yer seramikleri önerilirken, koridorlarda parlak seramik, yarı parlak seramik ya da porselen seramikler önerilmektedir.

Genel olarak dış mekan, banyo ve mutfaklar da antislip, mat yer seramiklerini önermekteyiz. Seramik türü de tasarımı kadar önemlidir. Dekorasyonda doğru tercihler konforu da beraberinde getirecektir.

Doğru Seramik Nasıl Seçilir ?

Aslında seramik türlerinden bahsederken doğru seramik seçme konusuna değindik.

Doğru renklerin seçiminden bahsedelim ne dersiniz?

Doğru seçimi yapabilmek için öncelikle uygulanacak mekanın dekorasyonunu göz önünde bulundurmalısınız. Bu noktada renk ve desen seçimi oldukça önemlidir.

Örneğin mutfak dolaplarınızdaki ve tezgahınızdaki desen ve stili, seçeceğiniz mutfak seramiği ile devam ettirmelisiniz. Ya da kontrast renklerde seçebilirsiniz. En çok karşımıza çıkan kontrast çalışmalarından biri siyah ve beyazdır. Siyah tezgah ve beyaz mutfak seramiğini mutfak dekorasyonunuzda tercih edebilirsiniz.

Burada ya zıtlık ya da devamlılık öneriyoruz.

Mutfak Seramikleri

Doğru seramik nasıl seçilir başlığında zıtlık ya da devamlılık olması gerektiğinden bahsetmiştik. Burada sadece doğru renk yeterli değildir. Seramiklerin üzerindeki desenler de oldukça önemlidir. Genelde desenlerden kaçar insanlar. Ancak desenlerle farklı bir atmosfer yakalayabilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz örnekten devam edecek olursak, siyah tezgah ve beyaz mutfak seramik modeli ile yakalanan kontrast uyum, sade ve düz desenleri birleştirerek, mutfağınızda tam bir bütünlük yakalayabilirsiniz. Genel ev dekorasyonunuzda da desenler mevcut ise bu haraketli tarzı, mutfağınızda devam ettirebilirsiniz.

Mutfak Tezgahı ve Dolap Arası Seramikleri

Mutfağınıza girdiğinizde şüphesiz ilk göze çarpan yerlerden biridir. Ve genel olarak dekorasyonda en çok uygulanmak istenen alandır.

Modeller arasında karar vermeye çalışırken birçok soru işareti takılıyor aklımıza. Bunlar dayanıklılık, dolaplar ve tezgah ile uyum ve uzun ömürlü oluşudur.

  • Dayanıklılık,
    • Kırılmaya ve çizilmeye karşı,
    • Suya karşı,
    • Kimyasal ve lekelenmeye karşı,
  • Mutfak dolapları ve tezgah ile uyumu,
  • Uzun ömürlülük.

Saydığımız faktörleri dikkate alarak en çok tercih edilen mutfak tezgah arası seramik modellerini incelemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/mutfak-seramikleri

Bir cevap yazın