mobilyalarda-rustik-tarz
mobilyalarda-rustik-tarz

Mobilyalarda Rustik Tarz

Rustik kelimesi, İngilizce kökenli ve sözlük anlamı işlenmemiş doğal görünümlü malzemelerle imal edilen yapı veya objeler anlamını içerir. Bununla beraber kırsal ve köy yaşamına ait olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu tarzı tamamlayan ve en sık kullanılan malzemelerin başında ahşap gelmektedir. Rustik tarz dekorasyonda kullanılan malzemelerin çoğu, daha az işlenmiş ve daha doğal bir görünüme sahiptir. Rustik ev dekorasyonlarında tercih edilen ahşap; çok az işlem görmüş veya hiç işlem görmemiş olmasından dolayı, daha yıpranmış, daha doğal, salaş ve eskitilmiş bir görünümdedir. Rustik stilde, ağacın kusurlarını , kılcallarını ve dokusunu belirgin bir şekilde görebilirsiniz. Bu da tarzı farklı ve özel kılar. Rustik tarz, doğadan ilham almış dokuları ve ahşabın doğal sıcaklığıyla mistik bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Hayatın yoğunluğundan ve stresinden kaçmak için, kendinize doğanın bir parçası gibi görünen yaşam alanları yaratabilirsiniz. Rustik tarz dekorasyon ile, kendinizi bir dağ evine atmış gibi hissetmeniz mümkün. Yoğun bir şekilde ahşap kullanılan bu dekorasyonda, doğal bir yaşam alanı oluşturulma mantığı vardır.

El yapımı ürünlerin ön plana çıktığı dekorasyonda, hasır ve rattan gibi doğal ürünler kullanılmaktadır. Natürel ve dokulu tekstil malzemeleri de iyi bir tamamlayıcı olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta bu malzemelerin dekorasyon için oldukça önemli olduğunu düşündüğümüz zaman neden yazlık evi, çiftlik evi, yayla evi gibi mekanlarda bu ürünlere daha çok yer verildiğini ve rustik tarzın bu alanlarda daha çok tercih edildiğini anlayabilirsiniz. Rustik tarzda dekore edilmiş bir alanda bu doğal malzemelere yine detayları ile dikkat çeken taş veya fayanslar eşlik eder. Üzerinde el yapımı desenlerin bulunduğu seramikler, mermer ya da doğal taşlar rustik tarzın vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Ham, işlenmemiş ahşap ise stilin en belirgin özelliğidir. Klasik izleri, desenli seramik ve karolarla birlikte mutfağınızda veya banyonuzda tercih edebilirsiniz. Aksesuarlarınız ile biraz otantik görünüm de ekleyerek yaşam alanınızı tüm stresinizi alması için doğa ile iç içe dekore edebilirsiniz. 

Rustik dekorasyon stilini modern ile birleştirerek de kullanmanız mümkündür. Şık bir yemek odasında ihtiyacınız olan her parçayı özel tasarımlardan seçtiğiniz zaman, hem şehrin modern havasına ayak uydurabilir hem de rustik tarzın rahatlığına kavuşabilirsiniz. Örneğin; açık renk duvarlar tercih etmek, halı yerine kilim ya da post kullanmak, hem doğal ahşap rengi hem de renklendirilmiş mobilyaları birlikte tercih etmek şehirdeki evinizde bu tarzı kolayca kullanmanızı sağlayacaktır.

Yatak odanızda da rustik tarz ile istediğiniz şıklığı elde edebilirsiniz. Dekorasyonda sadece renklerle kontrastlık yakalamazsınız, bunu tarzlar ile de sağlayabilirsiniz ve bunu doğru yaptığınız zaman sıra dışı bir görünüm elde edebilirsiniz. Gösterişli detaylarla aslında avangart tarzda rahatlıkla tercih edilebilecek bir avize tasarımını dokusu ve renkleri ile rustik tarzı başarılı bir şekilde destekleyen yatak odası mobilyaları ile birlikte kullanabilirsiniz. Bu size ışıl ışıl, doğal, huzurlu ama kendinizi özel hissetmenizi sağlayacak bir mekan yaratma konusunda yardımcı olacaktır.

Bu içeriğimiz de sizlere mobilyalarda rustik tarz ile ilgili bir çok bilgi sunmaya çalıştık. Yerevdekor ailesi evinizi güzelleştirmek için. Siz yeter ki isteyin biz daima hazırız!

Bir cevap yazın