Duvar boyalarında sorun
Duvar boyalarında sorun

Duvar Boyalarında Karşılan Sorunlar

Duvarlar boyanırken zaman zaman boya kalkmaları, boyanın tutmaması sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Aslında bu konunun çözümü ile ilgili  yapılacak çok şey var. Yerevdekor ekibi olarak duvarlarda ortaya çıkan boya sorunları ile ilgili sorunlara değindik, umarız sizler için faydalı olur.

Duvar Boyası Neden Soyulur?

Duvar boyası soyulmasının pek çok nedeni olabilir. Öncelikle kendiniz için uygun olanı seçip çözüme gitmelisiniz. Boyaların kalkması sorununu çözerseniz çalışmalarınız da boşa gitmiş olmaz.

Aşağıda sizin için bu nedenleri derledik.

Kötü ve Kalitesiz Boya Markaları Kullanımı

Boya kalkması genelde boyanın kalitesiz olmasından kaynaklanır. Ucuza kaçmak için yapılan kalitesiz boyalar daha sonrasında daha yüksek fiyatlara mal olabilir. Bilinen boya markaları ile çalışmanızı öneririz.

Astarsız Uygulama

Astar uygulanmadan yapılan boya çalışmaları dolayısıyla boya kalkmalarını da meydana getirir. Kötü işçilik sonucunda da meydana gelebilir. Duvar boyası uygulamadan önce sırasıyla yapılacak işlemler, zımpara, astar uygulaması ve sonrasında ise boya badana işlemidir.

Masraftan ve iş yapmaktan kaçınan ustalar genellikle tek kat boya uygulaması yaparlar. Bu durumu önlemek için ustanızı iyi seçmelisiniz. Bu yazıyı okuduysanız zaten ustanıza bunları sorarak onlara aslında işi bildiğinizi de gösterebilirsiniz. Ustanıza astar kullanımını mutlaka sormalısınız.

Rutubet

Ülkemizde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de rutubettir. Rutubetin altında yatan sebep su akıtması ise öncelikle bu sorunun ortadan kaldırılması gerekir. Bunların dışında bir sorun ise anti küf boyalar kullanarak rutubet sorununu çözebilirsiniz.

Duvar boyası kalkmışsa ne yapmalıyız?

Bu sorun çok karşılaşılan sorunlardan biri haline gelmiştir. Bu sorunu çözmek son derece basittir. Dönüşüm astarı kullanımı, zımpara işlemi ve en az 2 kat boya badana uygulaması duvar boyası kalkma sorununu çözecektir. Ancak duvarı kalkmış duvarın yeniden boyama işlemi yapılacaksa öncelikle kalkmış duvarı sökmek gerektiğini unutmamalısınız.

Rutubet, Duvar Küflenmesi ve Su Akıtması Sorunu Çözümü

Su akıtması sorununu çözmek için öncelikle tesisat borularına el atmalısınız. Bu sorunları çözdükten sonra boya badana işlemlerinizden sonra bir problem yaşamazsınız. Su akıtması,  rutubet ve duvar küflenmeleri en çok bodrum katlarında yaşanır. Bu katlarda da iç cephe izolasyonu ile sorun çözülecektir. Bu alanlarda ayrıca anti küf boyaları, rutubet önleyici boyalar da kullanabilirsiniz. Bununla birlikte  saten alçı, yığma alçı gibi uygulamalarında yapılması gerekir.

Duvar Boya Kusması Sorunu ve Çözümü

Eğer duvarınız boyayı kusuyorsa ve boya tutmuyorsa, sorun duvarın yapısından ve neminden kaynaklanıyor olabilir. Bunun için size önerimiz saten alçı çalışması olacaktır.

Bu yazımızda hemen hemen herkesin karşılaşabileceği bir sorunun çözümlerinden bahsetmek istedik. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın.

Bir cevap yazın