Kapı Kolu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kapı kolu seçimi ev dekorasyonunda bazen göz ardı edilese de aslında gün içerisinde sıklıkla kullanıldığı için önemli detaylardan biridir. Kapı kolları özellikle son yıllarda pek çok farklı; malzeme, işçilik ve biçim detaylarıyla üretilmeye başlandı. Yaşam alanlarınızda daha kaliteli tasarımlar oluşturmak ve her detayıyla sizi yansıtan ürünlere yer vermek istiyorsanız bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli ürünlerden olan kapı ve kapı kolu seçimlerinize özen göstermeli ve araştırmalısınız. Mimarlar da projelerinde kapı kulplarını özel malzeme, renk ve tarz gibi tasarım prensiplerine dikkat ederek uygulamaya artık daha fazla özen gösteriyor. Kapı kolu seçerken dikkat etmeniz gerekenler en derli toplu haliyle aşağıda sizler için yer alıyor.

  • Kapı kolu seçiminde kullanıcı kitlesi önemli bir faktördür. Nasıl bir alanda kullanılacak? Ne sıklıkla kullanılacak? Kinler kullanacak? Gibi sorulara cevap aramanız sizi en doğru seçime yaklaştıracaktır. Kapı kolları; okul, ofis, hastane, konut, otel gibi pek çok farklı projede pek çok farklı kullanıcıya maruz kalır. Örneğin; okul, hastane gibi yoğun kullanıma sahip alanlarda en ergonomik ve en uzun ömürlü sade modeller tercih etmek daha avantajlı bir seçimdir.
  • Kullandığınız kapı; standart ahşap, yangın dayanımlı ahşap veya çelik gibi farklı seçeneklere sahip olacağı için her kapı modeline göre de uyum sağlayacak farklı kapı kolları seçmelisiniz. Pivot çalışan kapı modelleri için farklı, yana kaydırılan kapı modelleri için farklı kapı kulpları piyasada satılmaktadır. Özellikle konutlarda Amerikan kapılara sık rastladığımız için Amerikan kapı kolları çok tercih edilir. Ofis, hastane gibi yoğun kullanıma sahip ticari alanlarda topuz kapı kolu modelleri oldukça pratik ve sade bir şıklık yaratabilir.
  • En çok tercih edilen kapı kolu modeli system kapı kollarıdır. Bu ürünler oda rozetli ve wc rozetli olmak üzere konutlarınızda takım olarak gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz ürünlerdir.
  • Kapı kolları genelde güç uygulanarak açıldıkları için sık kullanılan alanlarda özellikle en konforlu olanı tercih edilmelidir. Bu anlamda bileğinizi en az yoran modeller topuz başlıklı olanlardır diyebiliriz. Topuz modellerin tekniği diğer modellerden biraz daha farklı olduğu için tadilatı daha zor olabilir fakat zahmetsiz bir kullanım sağlar.
  • Ticari alanlar gibi kalabalık yerlerde kullanılan kapı kolları yüzlerce kişi tarafından kullanıldığından paslanmaz çelik veya pirinç gibi malzemelerden tercih edilirken leke tutmayan kolay temizlenebilir olmasına da özen göstermelisiniz. Bu tarz malzemelerin temizliğinde kimyasal ürünlerden kaçınmalı ve sadece nemli veya kuru bir bez ile temizliği yapılmalıdır. Aynı zamanda pirinç malzemeden üretilen kapı kolları nostaljik tasarımlarda oldukça sık karşımıza çıkar.
  • Kapı kolu seçiminizde kapınızın modeli, rengi ve malzemesi oldukça kurtarıcı olacaktır. Modern tasarıma sahip kapılar için genelde krom rengi ve daha sade düz modeller tercih edilirken daha avangard veya nostaljik tasarımlarda pirinç rengi ve işlenmiş modeller ön planda. Renk seçiminizde kapınız ile birebir aynı rengi seçerek bütüncül bir görüntü oluşturabilir veya kapı kolunuzu aykırı bir renk seçerek dinamik ve dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için kapı kolu seçerken dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili detaylı bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi tasarlayın. En trend kapı kolu modellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/kapi-kollari

Bir cevap yazın