Lambader Modelleri
Lambader Modelleri

Lambader Modelleri ve Kullanımı

İç mekanların vazgeçilmez aksesuarları lambaderlerin, modellerine ve nasıl konumlandırılması gerektiğine dair bilgileri sizler için derledik. Özellikle ev dekorasyonunda son zamanlarda oldukça trend olan lambaderler odaya ayrı bir hava katıyorlar. Birçok iç mimarında tasarımlarına lambader eklediklerini ve bu sayede ortamın daha sıcak görünmesine katkı sağladığını biliyoruz. Lambaderler estet,k görünmelerinin dışında aydınlatma sistemine de katkı sağlıyor ve hatta tepeden direkt gelen ışığa göre de göz yormadan daha sağlıklı bir ışığa kavuşmanızı sağlıyor. Bu konuda lambaderleri, en sağlıklı ve estetik olarak okuma köşelerinde kullanabilirsiniz.

Lambader Seçerken ve Konumlandırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Lambaderi konumlandırırken oda farketmeksizin ışığından en doğru şekilde faydalanabilmek için yanınıza ya da arkanıza yerleştiriniz.
  • Ev dekorasyonunda en çok; oturma odası, yatak odası ve salon gibi alanlarda tercih edilen bu ürünleri, salon veya oturma odası gibi alanlarda koltuklara yakın konumlandırmanızı tavsiye ederiz.
  • Odanızın bir köşesinde berjer var ise lambaderin yeri tam olarak berjerin yanı olmalıdır.
  • Farklı bir duvar kağıdı ile kaplı ya da özel tasarım ya da tablolar ile kaplanmış bir duvarınız var ise lambaderi o duvara öne çıkaracak şekilde duvarın önüne yerleştirebilirsiniz.
  • Odanızın boyutuna uygun boyutta bir lambader seçmeniz en doğrusu olacaktır. Bu anlamda küçük odalalara büyük ve desenli ürünler seçerseniz odanız daha da küçük görüneceğinden, daha naif, ince ve düz renkli ürünler seçmenizi tavsiye ederiz.
  • Yatak odaları için lambaderler genellikle yatak başının yanında konumlanır. Yatak odanızda dekorasyonunuzda olmayan bir renk seçimi yapmanız daha estetik bir odaya sahip olmanızı sağlayacaktır. Örneğin; krem veya fildişi ağırlıklı renklere sahip bir yatak odanıza; turuncu, yeşil veya turkuaz gibi renkler uygun olabilir.
  • Eğer oturma odanızda bir okuma köşesi ya da berjer yok ise direkt televizyon yanında da gayet şık duran bir lambader uygulaması yapabilirsiniz.  Bu anlamda çok büyük bir model yerine daha zarif tasarımlara yönelebilirsiniz.
  • Lambaderler pek çok farklı materyallerden üretilir. Bu konuda dekorasyonda yer alan diğer materyalleri baz alarak, onlar ile uyumlu malzemeler seçebilirsiniz. Örneğin; ahşap televizyon ünitesinin yanında ince ahşap ayaklı bir lambader oldukça estetik duracaktır.
  • Lambader renginiz için de özellikle perde ve halılarınızdan yardım alabilirsiniz, içlerinde bulunan renklerin tonları uygun olabilir.
  • Evinizde sakin bir ortam yaratmak için; yeşil, açık mavi, toz pembe gibi renklere sahip lambaderler size yardımcı olurken, daha iddialı bir tasarım için siyah model tercih edebilirsiniz.
  • Dinamik ve enerjik bir dekorasyon için; turuncu, kırmızı gibi renklerde lambaderler oldukça şık duracaktır.
  • Minimalist tasarımlar için daha sade, nötr renklerde lambaderler uygun olacaktı. Örneğin; kahverengi, krem ve beyaz gibi.
  • Evinizin tarzı seçeceğiniz materyaller ile de bir anda değişebilir. Bu anlamda aksesuarlara büyük görev düşer. Lambaderler çok farklı malzemelerden çok farklı tarzlara göre üretilirler. Örneğin; spor bir şıklık için endüstriyel tasarımlara yönelebilir ve metal ayaklı lambaderlere bakabilirsiniz. Ya da daha doğal ürünlerden ahşap malzeme ile çok keyifli rustik bir dekorasyon yaratabilirsiniz.
  • Lambader modelleri önceleri daha çok 3 ayaklı olarak üretilirdi fakat artık modern tasarımlarda özel işçilikli hatta yana eğilen tek ayaklı daha modern ürünler üretilmeye başlandı ve bu özel tasarım ürünlere de bir şans vermenizi tavsiye ederiz
  • Klasik ev dekorasyonunda simetrik konumlanma aksesuarlar için önemlidir. Bu anlamda iki adet aynı model lambaderi koltuğunuzun sağ ve sol köşelerine yerleştirebilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere, lambader modelleri ve kullanımı ile ilgili birçok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın. En trend lambader modelleri için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/index.php?p=search&search=lambader

Bir cevap yazın