Modern Mutfak Tasarımları

Ev dekorasyonunda aslında en çok dikkat edilmesi gereken ve oldukça sık vakit geçirilen yaşam alanlarından birisi de mutfaklardır. Mutfaklar; misafirlerinizi ağırladığınız, ailenizle güzel kahvaltılar yaptığınız, sabah kahvenizi yudumlarken bir yandan konforlu sandalyenizde oturup gazete okuduğunuz kısacası günlük rutininizde içerisinde saatlerce kaldığınız mekanlardandır. Bu nedenle mutfak tasarımı hem konforlu hem şık hem de trende uygun olmalıdır ki bu sayede kendinizi içerisinde daha huzurlu hissedebilin. Modern mutfak tasarımları oluşturmak özellikle son yıllarda yenilikçi mutfak dolapları ve modern mobilyalar ile oldukça pratik. Bu anlamda en çok tercih edilen açık mutfak tipleri ile geniş tezgahlar, paslanmaz çelik detaylar ve şık modern ahşap mobilyalar ile modern görüntüler oluşturabilirsiniz.

Açık Mutfak Tipleri

Eskiden mutfak tasarımlarında alandan kazanmak adına sıkışık bir şekilde tasarlanan “açık mutfaklar” daha çağdaş tasarımların etkisiyle, yerini geniş alanlara yayan ve salon ile bir bütün olacak şekilde adeta misafirleri kucaklayan tasarımlara dönüştü. Salon ve mutfağın birlikte tasarlandığı projelerde mutfak dolapları ve salon mobilyalarınızın uyumlu veya tam kontrast olması daha estetik görüntü yaratacaktır. Yemek alanları için bar taburesi sandalye seçimlerinden faydalanabilirsiniz. Mutfak yeme alanında aynı zamanda salonu da görebilmek misafirleriniz için iyi bir perspektif olabilir.

Mutfak Adaları

Mutfak adaları yeni konseptlerde sıkça karşınıza çıkan örneklerdendir. Estetik bir görüntü yakalamanızı kolaylaştıran bu tasarım fikri, pişirme alanı ve mutfak tezgâh alanınızı daha da genişleterek daha fonksiyonel bir çözüm sunuyor.

Konforlu Yemek Alanları

Mutfak kullanımının sadece yemek yenilen yer olmaktan çıktığından bahsetmiştik. Misafir ağırlanan, özel gün kutlanan bu kıymetli yemek alanları tamamen sizi yansıttığı ölçüde size keyif verecektir. Birbirinden şık yemek masa ve sandalyelere, avize modellerine ve dekorasyon için çeşitli aksesuarlara sahip olmak artık eskisi kadar zor ve maliyetli değil. Bu anlamda özellikle online alışverişlerde ürün bilgilerini detaylı okuyup daha uyguna ürünler satın alabilirsiniz.

Renk ve Malzeme Uyumu

Modern mutfak tasarımları genelde minimalist dekorasyon tarzını yansıtır. Daha beyaz renk mutfak dolapları ahşap mobilyalar tercih edilirken siyah beyaz kontraslığı ile de karşılaşabilirsiniz. Mutfaklarınızda kullandığınız renklerin uyumu size yemek yaparken daha huzurlu bir alan sunacak ve mutfağınızın daha düzenli ve hijyenik görünmesini de destekleyecektir. Paslanmaz çelik detaylarını bataryalarda lavabolarda tercih ediyorsanız mobilya kol ve ayaklarınızda da aynı detaya yer verebilirsiniz. Doğal taş tezgâh ve lavabolar son yıllarda modern tasarımlarla oldukça estetik görünümlerde üretiliyorlar. Bu anlamda mermer geniş tezgahlarınızı yine mermer veya traverten patlatma gibi doğal taş lavabolarla birlikte tasarlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın