Mutfak Avize Modelleri

Evlerin en önemli mekânlarından biri olan mutfaklar için aydınlatma oldukça önemlidir. Mutfak avize modelleri birbirinden farklı konseptler için farklı renk, malzeme ve modelde üretilirler.  Mutfak için avize seçimi genelde dekorasyonun sonuna bırakılır. En bütünleyici ve uyumlu avize seçimi ile mutfak dekorasyonunuz daha göz alıcı hale gelebilir. Mutfak avize modelleri seçilirken dikkat etmeniz gerekenlere ilişkin bilgileri sizler için derledik.

  • Mutfağınızın tarzı diğer yaşam alanlarınızdan çok farklı da olabilirken, tamamen bütün evinizin odalarını uyumlu bir konsept ile oluşturabilirsiniz. Bu konuda önemli olan tercih ettiğiniz dekorasyon tarzının renk ve malzeme bilgisine hâkim olabilmek. Seçtiğiniz avize modeli konseptiniz ile uyumlu olmalıdır. Örneğin retro, vintage tarzı nostaljik görünümler için eskitme kaplama veya sarkıt modeller mutfağınızda yemek masanızın üzerinde oldukça şık duracaktır. Rustik bir mutfak tasarımı için ahşap ve halat avize modellerini tercih edebilirsiniz. Klasik bir dekorasyon için ise kristallerden oluşan krom avizeler oldukça gösterişli duracaktır.
  • Farklı tasarımlara açık olmak mutfağınızı olduğundan daha şık ve gösterişli bir hale getirebilir. Dikkat çeken tasarımlar için sıra dışı avize modelleri oldukça yaygın kullanılırlar.
  • Mutfak avize modelleri için mutfağınızdaki dolapları referans almanızı tavsiye ederiz. Mutfak dolap malzemesi ve rengine uygun avizeler daha şık görüntüler oluşturmanızı desteklerler. Örneğin; koyu renk mutfak dolaplarını açık renk avizeler ile dengeleyebilirsiniz ya da ahşap mutfak dolaplarınıza ahşap avizeler eşlik ederken cam mutfak dolaplarınız için cam modeller seçebilirsiniz.
  • Avize seçiminde her alanda olduğu gibi mutfaklarınızda da alan büyüklüğüne dikkat etmek çok önemlidir. Büyük alanlar da küçük avize seçimi yapmak avizenizin geri planda kalmasına neden olurken, küçük mutfaklar için de büyük avizeler seçmek alanı daha da daraltacaktır. Avize boyutu, tavan yüksekliği ve mutfağınızın büyüklüğü ile orantılı olmalıdır.
  • Mutfak ışık rengi genelde sarı tercih edilir. Sarı renk ışık aynı zamanda avizenizi de daha şık gösterecektir.
  • Mutfağınızdaki; perde, halı, aksesuar, masa, sandalye gibi tüm eşyalar avizeniz için birer referans oluşturur. Bu ürünlerle uyumlu veya bu ürünlerin desteği ile ön plana çıkabilecek avize modelleri seçmenizi tavsiye deriz. Örneğin bembeyaz mutfak tasarımızda renkli ve farklı doku, malzemeden üretilen büyük bir avize modeli mutfağınızda en dikkat çekici parça olarak yerini alabilir.

Bir cevap yazın