Country Mutfak Modelleri

Mutfak dekorasyonu, hem ev sakinleri için hem de ağırladığınız misafirler için oldukça önemlidir. Evlerin aslında en çok vakit geçirilen alanlarından biri mutfaktır, bu nedenle hem sıcak hem iç açıcı, ve dinlendirici hem de hijyenik mutfak tasarımları, mutfağınızda daha keyifli vakitler geçirmenizi sağlayacaktır. Bu anlamda, bahar ve yaz havasının sıcaklığını, doğanın keyifli ritmini ve çiçeklerin sakinliğini nostaljik bir hava ile mutfaklarına taşımak isteyenler için Country mutfak tasarımı doğru bir tercih olacaktır. Country mutfak modelleri, kırsal hayata ve doğaya gönderme yapıp, şehrin karmaşıklığından sizi kurtarıp daha dinlendirici bir ortam sunar.

  • Country mutfak tasarımında genellikle soft renkler ve baharı tasvirleyen küçük çiçek desenleri mevcuttur. Mimarlarında sık sık tercih ettiği bu dekorasyon tarzında en çok tercih edilen pastel renkler olarak; pembe, beyaz, krem veya kahverengi gibi sakin tonlar ve toprağı, doğayı betimleyen renkler tercih edilir. Doğada en çok bulunan mavi, turkuaz tonları da özellikle mutfak perdeleri, mutfak dolapları veya aksesuarlarda sıklıkla tercih edilir.
  • Çiçek ve hayvan desenlerinde kırlentler country tarzı mutfaklarda tercih edilirken bunlara ek olarak da hasır ve ahşap malzemelere ve mobilyalara da sıklıkla rastlayabilirsiniz.
  • Country mutfağınız için daha romantik bir tasarım oluşturmak isterseniz pastel renkli kuş motifleri, pembe çiçek desenleri ve ahşap mobilyaları birlikte tercih edebilirsiniz. Ayrıntılara önem vererek oldukça dingin bir tasarım yakalayabilirsiniz.
  • Beyaz renklerin hakim olduğu country muftaklar en çok tercih edilen modeller arasındadır. Beyaz ahşap nostaljik mutfak dolapları, beyaz yemek masası ve pastel tonlarda perdeler ile tamamlanan tasarımlar oldukça hijyenik bir görüntü oluşturmanızı sağlarken sade bir şıklık yakalamanızı da sağlayacaktır.
  • Country tarzı mutfak modellerinde aydınlatma olarak halat ve ahşaptan oluşan sarkıtlar yemek masasının üzerinde oldukça şık duracaktır.
  • Mutfak aksesuarlarınız country tarzını oluşturmanızda en büyük destekçiniz olacaktır. Nostaljik mat renkli batarya modellerinden, kullandığınız Amerikan servislerine kadar her aksesuarda tarzınızı yansıtan ahşap ve pastel tonlar kullanmanız çok daha bütüncül bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır. Duvarlarda tercih ettiğiniz manzara görselli ahşap tablolar ve düz renkli duvarlar tamamlayıcı duracaktır.
  • Zemin kaplamalarınızda tercihinizi sudan etkilenmeyen parkelerden yana kullanacaksanız, turkuaz veya açık pembe renkli bir kilim tercih edebilirisiniz. Eğer krem ve beyaz tonlarında mat seramik tercih edecekseniz de hasır bir kilim oldukça şık duracaktır.
  • Doğayı ve dağ esintisini mutfaklarınızda daha da pekiştirmek için mutlaka yeşil büyük bitkilere yer veriniz.

Bu yazımızda sizler için country muftak modelleri ile ilgili detaylı bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi tasarlayın.

Bir cevap yazın