Ofis Koltuğu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Ofis Koltuğu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ofis Koltuğu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz çalışma alanlarımız için tercih ettiğimiz mobilyalar hem konforlu hem de şık olmalıdır. Çalışma verimini de oldukça etkileyen ofis mobilyaları, gelişen tasarım prensipleri ve teknolojileri ile beraber oldukça yenilikçi modellere sahiptir. Ofis mobilyaları arasında şüphesiz bizi en çok etkilen ofis koltuğu tasarımıdır. Yapılan araştırmalara göre çalışma hayatının büyük bir kısmını masa başında oturarak geçirenler için konforsuz bir ofis koltuğunun uzun vadede ciddi rahatsızlıklara yol açtığı biliniyor. Bu gerçeklik çoğu zaman göz ardı edilse de özellikle son yıllarda çalışma ortamının verimi açısından ofis koltuğu seçerken oldukça özenli davranılıyor. Bu anlamda ofis koltuğu seçerken dikkat etmeniz gerekenler konusunda sizler için bir derleme yaptık.

Ergonomik Özellikleri

Mobilyalar ne kadar şık görünürlerse görünsünler sağlığımızı olumsuz etkileyecek olanlarından olabildiğince uzak durmalıyız. Ergonomik olarak tasarlanan koltuklar bel, sırt, boyun ve kollarınızda uzun süreli kullanımda bile rahatsızlık vermeyecektir. Özellikle uzun saatler oturacağımız ofis koltuğu için belimizin tam oturduğu S şeklinde bel desteğine sahip olması büyük rahatlık sağlayacaktır.

Koltuk Genişliği

Ofis koltuğu oturma alanı kişinin ağırlığı ile orantılı büyüklükte ve yumuşaklıkta olmalıdır. Koltuk genişliği oturduğunuzda üst bacağınızı destekleyecek biçimde olmalıdır. Kollarınızı kolçaklara rahatça dayayabileceğiniz doğru genişlikte olmalıdır. Otururken dizlerinizin arkası koltuk genişliği ile temas halinde olmamalıdır. Bu detaylar ne çok geniş ne de çok dar koltuk genişliği değil vücudunuz ile doğru orantılı koltuk genişliği ile mümkün olabilir.

Koltuk Yüksekliği

Ofis koltuklarında yüksekliği ayarlanabilir koltuklar tercih etmeniz arada çalışma pozisyonunuzu değiştirmenize de yardımcı olacaktır. En ideal çalışma pozisyonu için ayaklarınızın yere basmasına ve dizlerinizin zemin ile paralel olmasına özen gösteriniz.

Bel Yüksekliği

Bel/sırt destekli ofis koltukları size uzun saatler çalışma olanağı sağlayacaktır. Koltuğunuzdaki sırt desteğinin, bel boşluğunuzu ve alt omurganızı desteklemesine dikkat ediniz.

Kumaş Özellikleri

Ofis koltuğu kumaşı, genellikle terletmeyen ve hafif kumaşlar olurken daha şık görüntüler yakalamak için deri koltuklar da tercih edilir. Deri koltuklar genellikle kanepe veya koltuk takımı gibi alanlarda daha gösterişli durması için tercih edilir. Üzerinde saatler ve uzun süreli oturulacağı için mutlaka kalite ve çabuk yıpranmayan kumaşlar tercih etmelisiniz. Silinebilir kumaş özelliği özellikle sürekli çay ve kahve içilen ofislerde çok aranan bir özelliktir.

Renk ve Tasarım Özellikleri

Ofis tasarımları çalışma verimliliğini oldukça arttırırken ofisinizde ağırladığınız misafirleriniz için de bir imaj göstergesidir. Mobilya seçimi, uyumlu renklerle olabilirken çoğu zaman da zıt renklerle de sağlanır. Dekorasyon tarzınızı, konseptinizi ilk olarak belirlemeniz gerekir ve sonrasında konseptinizin gerektirdiği malzeme, renk ve tasarıma uygun ofis koltukları tercih edebilirsiniz. Daha sade ve ferah ofis tasarımları için düz renkli ve göz yormayan modellere yönelebilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için ofis koltuğu seçerken dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili detaylı bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi tasarlayın. En trend ofis koltuğu modellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/ofis-mobilyasi

Bir cevap yazın