Tv Ünitesi Arkasında Kullanabileceğiniz Duvar Dekor Ürünleri

Lcd ve plazma tv modellerinin favori olduğu şu yıllarda, tv ünitesi arkası duvar dekor ürünleri salon dekorasyonunun en gözdesi haline gelmiştir.  Bu ürünleri genel dekorasyon ile tamamlamak için ya şık bir tv ünitesi ya da estetik bir tv arkası duvar tasarımı seçenekleri ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. En çok tercih edilen ürünler ise genelde taş desenli olanlardır. Seçeceğiniz ürünü ve özel tasarladığınız duvarınızı ön plana çıkarmak için ise farklı aydınlatmalardan yararlanmanızda fayda vardır. Tv ünitenizin arkasında kullanabileceğiniz en trend ürünleri sizler için derledik.

Kültür Taşı

Kültür taşları yapıları itibari ile doğal taşa çok benzerler. Doğal görüntüleri ile de özellikle tv üniteleri arkaları için oldukça sık tercih edilirler. Son zamanlarda kültür taşlarının doğal taşlarfan daha çok kullanılmasının en büyük nedeni, kültür taşlarının daha hafif olmasıdır. Bu sayede de ustalara uygulama kolaylığı sağlar. Hafif malzemelerin en çok kıvrımlı köşeler için avantaj sağladığını biliyoruz. Çünkü bu sayede çabuk şekil verilebilirler. Bununla beraber doğal taşlarda yaşanan stok sorunu kültür taşları sayesinde çözüme kavuştu diyebiliriz. Bu taşlar üretilirken doğal taş modellerinin birebir aynısı şeklinde üretildikleri için kullanıcıya çok seçenek sunar. Bunlara ek olarak önemli avantajlarından birisi de ekstra bir ısı yalıtım giderine ihtiyaç duymamalarıdır. Bu taşlar kendiliğinden ısı yalıtımlı olduklarından ekstra masrafa gerek duymazlar . Bu sayede uygulamaları konusunda hem iş yükünden tasarruf hem de maddi anlamda kolaylık sağlarlar.

Taş Desenli Duvar Kağıdı

Tv ünitelerinin arka duvarı için muhtemelen en uyguna mal olanı duvar kağıtlarıdır. Bu konuda en çok dikkat edilmesi gereken; duvar kağıt uygulaması yapılacak duvarın pürüzsüz olmasıdır. Eğer duvarınız duvar kağıdı uygulamasına hazırlık yapılmadan işleme başlanırsa, hem kağıtlar yapışmaz hemde bir süre sonra hemen kabarma gösterir. Bu nedenle hazırlık bu konuda önemlidir, hem duvarlarınızda ki estetik görüntü için hem de uzun vadeli kullanım için. Bu ürün bu kategoride muhtemelen seçebileceğiniz en uyguna mal olan üründür. Bakımını ve uygulamasını da doğru yaparsanız evleriniz için büyük bir avantaja çevirebilirsiniz. Bu nedenle taş desenli duvar kağıtlarınızı seçerken bazı konulara dikkat etmeniz gerekir. Peki nedir bu dikkat edilmesi gerekenler?

  • Küçük salonlar için açık renk ve küçük desenli duvar kağıdı seçmekte fayda vardır. Bu sayede odanızı daha büyük gösterebilirsiniz. Bu yöntemi koyu renk tv üniteniz varken de kullanabilirsiniz.
  • Kağıtların üzerindeki taş desenlerine ve renklerine dikkat etmelisiniz. Bu konuda odanızın genel dekorasyonundan faydalanabilirsiniz. Genel dekorasyon renkleriniz ile kontrastlık oluşturabilir veya tam tersi dekorasyon içindeki renklerin tonlarından tercih ederek salonunuzun atmosferini değiştirebilirsiniz.
  • Seçtiğiniz duvar kağıdınızın duvar boyunuz ile uyumlu olması size uygulama kolaylığı sağlayacaktır.
  • Ustaya ihtiyaç duymadan kendi işinizi kendiniz halletmek istiyorsanız kendinden yapışkanlı duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz.
  • Duvar hijyeninin estetik görüntü ile doğru orantılı olduğunu unutmayınız. Silinebilir özellikli duvar kağıtları temizliği hem pratiktir hem de uzun ömürlüdür.

Eskitme Mozaik

Doğal taşlar dekorasyonda genelde herkes tarafında en çok beğenilen malzemelerdir. Teknolojinin gelişmesi ile de doğal taş modelleri sayısında artma meydana geldi. Eskitme mozaik taşlarda bu modeller arasında; şık ve sade dekorasyonunuz için önemli malzemeler arasındadır. Doğal taşlar hem sağlık açısından daha kıymetlidirler hem de sağlam ürünler olduklarından uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Bu malzemelerin en önemli avantajlarından biri ise temizliğidir, çünkü özel bir bakım gerekmez. Eskitme mozaiklerin özellikle tv ünitesi arkası için özel ürünler olduğunu unutmayınız.

Patlatma Mozaik

Patlatma taşlar, doğal taşların özel makineler de kırılması ile oluşturulurlar. Bu taşlar fileli veya filesiz olarak üretilirler. Patlatma taş ismini de makinelerde sıkıştırılıp kırılmasından almıştır. Patlatma taş üretiminde en çok tercih edilen taşlar; mermer, traverten ve limra taşlarıdır. Bu tür taşlar bir kimyasal müdahaleye uğramadan, doğal madenlerden çıkarılırlar ve bu nedenle de çok daha uzun ömürlüdürler. Aynı zamanda hafif parlak simli görüntüleri ile de salonlarınızın şıklığını desteklerler.

Strafor Duvar Paneli

Strafor duvar paneli sayesinde hem duvarlarınız şık bir görünüme kavuşur hem de uygulama işleminde ustaya bile gerek duymadan kendiniz yapabilirsiniz. Bu panellerin yapımında sert polistren strafor malzemesi bulunur. Bu polistren yüzey sayesinde çeşitli iklim şartlarına karşı dayanıklı bir malzeme üretilir. Hatta ürünün kolay yıpranmaması için yüzeyi akrilik ile kaplanır. Bu malzeme sayesinde ise darbelere karşı dayanıklılık artar. Strafor duvar paneli dış etkilere karşı dayanıklı olsa da uygulama kolaylılığı açısından bir maket bıçağı ile kesilebilir. Malzemenin üretiminde son aşama boyaması ve baskısıdır. Strafor duvar panellerinin uygulaması oldukça pratiktir. Bu konuda duvar kağıtları gibi uygulanacak yüzeyin pürüzsüz olmasına dikkat etmelisiniz. Bu panelleri bir silikon yardımı ile kolayca duvarlarınıza yapıştırabilirsiniz. Tv ünitesi duvarı için oldukça şık ve düşük maliyetli bu ürünü rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Bir cevap yazın