Labirent Tavan Paneli Dekoratif
Labirent Tavan Paneli Dekoratif

Banyo Tavan Dekorasyonu İçin Tavan Panelleri

Mutfak ve banyolar için asma tavanlarda şık ve pratik bir ürün olan Pvc tavan panelleri sıklıkla tercih edilir.  Her yerde karşımıza çıkan klasik beyaz tavanlar yerine artık daha dinamik ve tasarım tavanlar ile dekorasyonunuza farklılık katabilirsiniz. İç mekan dekorasyonu için duvar tasarımına ne kadar önem veriyorsak, tavan dekorasyonunun da o derece önemli olduğu unutulmamalıdır.

Tavan için de sayısız tasarım modeli mevcuttur. Şık bir aydınlatma ve dekoratif aksesuarlar yardımı özgün bir tavan yaratarak dikkat çekebilirsiniz. Bu konuda çeşitli malzemeler sizin için kurtarıcı olabilir. Örneğin; duvar boyaları ve duvar kağıtları. En pratikler arasında yer alan bu ikili şık tavanlara kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Hatta bu konuda bir ipucu verecek olursak; tavanınız ile duvarlarınızı farklı renklerde veya farklı desenlerde boyayarak farklılık yaratabilirsiniz. Bunun tam tersi olarak da aynı alt tonlarda boyama işlemi ile mekanda süreklilik sağlayabilirsiniz. Bu konuda karar verirken en büyük yönlendiriciniz genel dekorasyon tarzınız olmalı. Belirli bir tarz belirleyip o tarzın renklerinde ve özelliklerinde ilerlemek her zaman işinizi kolaylaştıracaktır.

Asma Tavan

  • Tavan dekorasyonunuz için 2 boyutun önüne geçip asma tavan örneklerini inceleyebilirsiniz. Alçıpan tavan uygulamaları hem maliyet olarak sizi zorlamaz hem de estetik görüntüsü ile odanızın havasını değiştirir. Bu tür uygulamaların daha vurgulayıcı olması için özel led ışıklar veya spot lambalar ile aydınlatılmalarını tavsiye ederiz.
  • Asma tavan uygulamalarına ek olarak pek çok farklı desenlerle tasarlanmış gergi tavan modellerini de tercih edebilirsiniz. Bu konuda; bulut, gökyüzü, deniz, çiçek ve daha pek çok farklı tema ile oluşturulmuş sayısız gergi tavan seçeneği piyasada bulunmaktadır.
  • Bohem, rustik gibi stillerde otantik bir atmosfer yaratmak için sık sık ahşap tercih edildiğini biliyoruz. Ahşap ile yaratılan bu estetik etkiyi tavanlarınızda da tercih edebilirsiniz. Bu konuda uyumu direkt yakalamak adına zeminlerinizde kullanılan parkelerinizden oluşturulmuş bir asma tavan paneli tercih edip led ışık ile tamamlayabilirsiniz.

Tavan panelleri ile tavan dekorasyonunda çok farklı tarzlara ulaşabilirsiniz. Bu konuda en sık kullanılan yerlerden biri olan banyolarda kullanım durumundan dolayı çok dikkatli tercih yapmak gerekmektedir. Çünkü banyolarda buhar birikebilir ve biriken bu buharın yukarı yani tavana ulaşması çok kolaydır. Bunun sonucunda tavana yükselen su buharı direkt emilmeye başlar ve tavanı ıslatır, nemlendirir. Özellikle alçıpan gibi malzemelerden oluşan tavan, ıslanmanın da etkisiyle, hızlıca dökülmeye başlar. Hatta bu durum sonucunda üst kattan su sızıntısı durumu da çok olağandır.

  • Son zamanlardaki alüminyum asma tavan panelleri bu tarz durumlara karşı en iyi çözümlerden biridir. Panelleri asma tavana yerleştirdiğinizde, beton malzeme ya da alçıpanın buharı emmesine engel olmuş olursunuz. Aynı zamanda banyonuzun kendi kendine daha hızlı sürede kurumasını sağlar. Bu ürün sayesinde tavanınızı deformasyonlara karşı korumuş olursunuz. Bu tür asma tavanlar şık görüntülerini de arttırmak için çeşitli ışıklandırma sistemleri ile satılmaktadır.
  • Pvc içerikli tavan panelleri özellikle banyonuz için hem uyguna mal olacaktır hem de pek çok farklı modeli ile de sade bir şıklık yakalamanızı sağlayacaktır. Bu tür malzemeleri; gold, silver, bulut mavi, bulut gri, meşe, kahve, bej, beyaz gibi sayısız renkte bulabilirsiniz. Bu renk seçenekleri sayesinde banyo dekorasyonunuz için kaygılanmanıza gerek kalmaz. Buna ek olarak pek çok farklı tarzda da pvc tavan panellerini bulabilirsiniz. Bunlar; labirent, yıldız, hasır, damla gibi modellerdir. Bu tavan panelleri aynı zamanda oldukça pratik uygulama sağlarlar. Hem malzeme olarak hafif ürün olduklarından kolay kesilirler hem de ustaya bile gerek kalmadan sizler çıtaları ile ürünü temin ederek, birbirine geçirme yöntemi ile montajı uygulayabilirsiniz. Tabi ki bir profesyonel desteği uygulamayı kusursuz kılacaktır. Bunlara ek olarak da bu modellerin aydınlatmalar ile ışık sızdırmaları, banyolarda ki görsel şöleni arttıracaktır.

Bir cevap yazın