Lüks banyo tasarım fikirleri
Lüks banyo tasarım fikirleri

Banyo Yer Döşemesinde Kullanabileceğiniz Ürünler

Banyonuz için zemin kaplaması seçerken tarz, doku, renk ve fiyat gibi pek çok etken devreye girer. Su geçirmezlik ve neme karşı dayanıklılık banyo yer döşemesi ürünleri seçiminizi en çok etkileyen faktörlerdir. Bu konuda doğru ürün için malzeme türleri ve kalite unsurlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle banyo gibi ıslak hacimlerde su sızdırma durumu çok önemlidir. Çünkü herhangi bir durumda zemine su sızması durumunda banyo zemini sökülerek yeniden yapılandırılması gerekebilir. Banyo zemin karoları için; vinil, seramik ya da laminat gibi alternatif zemin kaplaması malzemeleri tercih edebilirsiniz. Banyo yer döşemenize karar vermeden önce ayıracağınız bütçeyi bilmenizde fayda vardır. Yeni bir dizayn mı oluşturuyorsunuz yoksa var olan üzerinden tadilat işlemimi gerçekleştiriyorsunuz? Banyo dekorasyonunuzda fark yaratacak döşemelere yer vermeniz uzun süreli kullanım için daha çok içinize sinecektir.

Mermer

Doğal bir ürün olan mermer banyo zeminleri için en sık tercih edilen malzemeler arasındadır. Tarihi bir geçmişe de sahip olan mermer klasik, şık ve estetik bir banyo yaratmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Mermer yer döşemesini kullananlar çok farklı doku da alternatiflerle karşılaşacaktır. Örneğin; dayanımı kuvvetli bir ürün olan granit mermer döşemesini tercih edebilirsiniz.

Karo

Zemin karoları banyolar için; seramik karolardan granit içerikli malzemelere kadar farklı alternatifleri ile bulunur. Duvarlarda kullanılan fayansların ebatları daha küçük olabilirken, banyo yer karosu modelleri daha büyük veya geniş ebatlarda kesilerek kullanılır. Bu tür ürünlerde derz boşlukları su sızdırmayacak şekilde kapatılmalıdır.

Seramik

Banyo seramikleri su geçirmezlik görevi ile bilinen ve en sık tercih edilen yer döşemeleridir. Kolay temizlenebilme özelliğine sahip olan ürün ekstra bir bakım gerektirmez. Seramik modelleri farklı desenleri ile her tarz banyonuza uyum sağlar. Seçeceğiniz seramiğin rengini; banyonuzun aldığı ışık ve boyutu etkileyecektir. Örneğin; küçük bir pencereden az ışık alan banyolarda, beyaz ve beyaza yakın açık renkli fayans modellerini tercih ederek banyonuzun daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede açık renkli fayanslardan yansıyacak ışık ile hem daha doğal hem de daha ferah bir görünüme kavuşabilirsiniz. Açık renk seramik ile döşettiğiniz banyonuzda kontrastlık yaratmak için Ayrıca lavabonun bulunduğu duvar yüzeyini koyu renk bir seramik kaplatabilirsiniz.

Bu tür ürünleri alırken toplam metrekarenizin en az %10 nu kadar fazla fire payı ile almanızı, daha sonra bir aksilik yaşamamanız için öneririz.

Banyo seramik modelleri için çoğunlukla parlak modeller tercih edilerek daha ferah bir izlenim tasarlanmaya çalışılır. Bu modeller mat ürünlere göre aslında daha çabuk aşınan ve kaygan ürünlerdir. Mat modellerin, daha dayanıklı ve çok daha az kaygan ürünler olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenlerle size önerimiz; duvarlarınızda parlak ürünler ile ferah bir dekorasyon oluştururken özellikle yer için mat banyo seramiklerini tercih etmeniz.

Pvc Zemin Kaplama

Pvc içerikli zemin kaplamaları banyolar için ideal bir üründür. Antibakteriyel özellikleri ile kolay temizlik sağlarlar. Aynı zamanda pek çok farklı renk ve desen alternatifleri ile de her tarza uygun model bulabilirsiniz. Yüksek dayanımlı ve hijyenik olduklarından özellikle hastane gibi alanlarda oldukça sık kullanılırlar.

Bir cevap yazın