Vintage banyo dekorasyonu
Vintage banyo dekorasyonu

Vintage Tarzı Banyo Dekorasyonu

Nostaljik dekorasyondan hoşlananlar için vintage tarzı banyo dekorasyonu oldukça şık duracaktır. Banyo tasarımında ilk olarak önemsediğimiz şey genellikle işlevsellik olur. Sade, estetik ve fonksiyonel tasarımlar, yaşam alanlarınızı en keyifli hale getirecektir. Bu anlamda vintage tarzı dekorasyon banyolarınızı klişe tasarımlardan kurtaracak, farklı ve özel bir hava katacaktır.

 Vintage tarzı için renkler, kullanılan malzemeler, aksesuarlar, yapı malzemeleri modelleri ve bunların birbiri ile uyumu çok önemlidir. Banyo tasarımında zemin döşemeleri ve duvar kaplamalarının ne kadar önemli olduğu herkes tarafından bilir. Fakat banyonuzu biraz daha özelleştirmek isterseniz,  o zaman kullandığınız ürünün kesimi, modeli, rengi ve malzemesi de sizler için önemli olur. Örneğin bu konuda, banyoda kullanılan aynalara ve vitrifiye ürünlerine oldukça büyük bir rol düşer. Vintage tarzı banyo tasarımları, özellikle dönem filmlerinde sıkça karşımıza çıkar ve hepimizin içinde bir sıcaklık yaratır. Desenli karolar, duş perdeleri, nostaljik banyo aksesuarları ve sayısız birçok detay vardır. Bu detayları sizler için aşağıda derledik.

  • Banyo tasarımlarınızın genelinde olduğu gibi yer döşemesi ve duvar kaplaması ile dekorasyona başlayabilirsiniz. Yer ve duvar kaplaması olarak genellikle vintage parke diye geçen karo modeller tercih edilir. Bu seramik modellerini banyonuzun sadece bir yüzeyinde de tercih ederek bir denge yakalayabilirsiniz. Çünkü vintage seramikler genellikle desenli olmaktadır ve tüm banyonuzu bununla kaplamanız göz yorabilir. Bu tür tasarımlarda banyonuzda vurgulamak istediğiniz duvarı özelleştirmek için bu tarz desenli karolar seçebilirsiniz. Örneğin; ayna arkası duvarı bu tür tasarımlar için idealdir.
  • Daha sonrasında banyoda en çok kullanılan diğer ürünleri seçmeye başlayabilirsiniz. Vitfiriye ürünleri bunların başını alır. Klozet, lavabo veya duş küveti vintage tarzlarda özel kıvrımlı modelleri ile banyonuzda keyifli bir ortam oluşturacaktır. Bu ürünleri sade ve tek renk seçmeniz diğer ürünlerle tarzınızı daha kolay yakalamanızı sağlayacaktır.
  • Eğer büyük bir banyoya sahipseniz vintage tarzında, eskitilmiş, soft renkli banyo dolabı dekorasyonu daha dinamik bir hale çevirecektir.
  • Banyo dolabı demişken eski model aynalı dolaplarda oldukça şık duracaktır.
  • Ayna seçimine en çok dikkat edilen alan banyolardır diyebiliriz.
  • Bu tarz için banyolarda pek alışık olmadığınız tekstil ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bu ürünler tarzınızı daha da güçlü yapacaktır. Duşa kabin yerine duş perdesi ile nostaljiyi destekleyebilir, banyo paspas ve havluları ile de bütünlüğü yakalayabilirsiniz. Bu ürünler banyonuza sıcak bir hava katacaklar.
  • Vintage tarzınızı daha da ortaya çıkarmak için duvar aksesuarları veya raflara koyabileceğiniz küçük aksesuarlar kullanabilirsiniz. Eskitilmiş; tabela, tablo veya harfler tercih edebilirsiniz.  Eskitilmiş tabure veya zeminde metal kafesli bir havlu sepeti bunlarla beraber kullanacağınız renkli çiçekler ile tarzınızı tamamlayabilirsiniz.
  • Son olarak tüm bu dekorasyon detaylarını banyonuza uygularken renklerden kaçınmayın. Vintage tarzda; sarılar, yeşiller, kırmızılar ve maviler doğru uygulandığında, bir arada keyifle tercih edilebilir.

Bir cevap yazın