Berjer Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Berjer Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Berjer Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İlk olarak Fransa’da kral tahtından esinlenilerek üretilen berjerler, ev dekorasyonunda kendinizi özel hissetmenizi sağlayacak mobilyalardır. Berjer koltuk, diğer koltuk modellerine göre daha gösterişli ve daha geniş olarak ortaya çıkmış ve mobilya dekorasyonunun, kısa sürede en çok tercih edilen ürünleri arasında yerini almıştır. Koltuğun detayları, işlemeleri ve tarzı barok tarzda oldukça tamamlayıcı durmuştur. Ev dekorasyonunda kendinize özel bir köşe hazırlamak isterseniz size yardımcı olacak ilk ürün berjerdir. Arkası uzun ve kabarık oluşuyla ve oturma yerinin geniş olmasıyla size oldukça rahat bir alan sunan berjerler, kendinizi bir tahta oturuyormuş gibi konforlu hissettirecektir.

Berjeri isterseniz salonunuzda isterseniz de yatak odanızda tasarımınıza dahil edebilirsiniz. Tasarladığınız özel alanı daha da şık hale getirmek için lambader, kitaplık gibi aksesuarlardan da faydalanabilirsiniz. Berjer ile birlik kullanacağınız koltuk takımı, renk veya model olarak uyumlu olursa salonunuz daha bütüncül duracaktır. Berjer tek başına bile oldukça şık duran bir mobilya olmasına karşın birlikte kullanıldığı ürünler ile de uyumlu durması için dikkat etmeniz gereken faktörler vardır. Bunların bir kısmını sizler için derledik.

  • Berjer birçok farklı koltuk modeli ile uyumlu olabilir bu nedenle bir takım ile birlikte kullanacağınız ürünlerin seçiminde sadece renk bütünlüğüne dikkat etmeniz bile sizin için yeterli olabilir. Koltuk takımı önemli büyük mobilyalardandır bu nedenle her tarza uygun berjer modeli de artık üretiliyor. Size bu konuda bir ipucu verecek olursak desenli ve düz karşıtlığından faydalanabilirsiniz. Örneğin; düz model koltuk takımları için aynı tonlarda renklerden oluşan desenli bir berjer oldukça dikkat çekici ve dinamik durabilir.
  • Kullanım amacınıza göre berjer seçimi yapmanız önemlidir. Eğer sadece dekoratif amaçlı bir berjer arıyorsanız geniş olmasına gerek yoktur estetik durması ve tarzınıza uygun olması yeterli olacaktır. Ama uzun saatler oturacağınız kitap okuyup kahvenizi içeceğiniz bir berjer koltuk arıyorsanız mutlaka konforlu ve geniş oturma alanı olmalıdır.
  • Berjerin evinizdeki konumu, berjeri doğru yansıtmak için çok önemlidir. Bir pencere kenarına ya da bir kitaplık yanına konumlandırmak sık kullanılacak bir berjer için oldukça işlevsel olacaktır. Ya da kışın şöminenin tadını çıkarabilmek adına berjerinizi şömine yanında konumlandırarak kendinize bir keyif köşesi oluşturabilirsiniz.
  • Tekli koltuk türü olarak da bilinen bu ürünler modellerine göre kollu veya kolsuz olarak üretilirler. Elbette daha konforlu bir kullanım için kollu modelleri önereceğiz. Bu sayede uzun saatler berjerin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Çok ağır ürünler hem salonunuzda hantal duracak hem de temizlik yaparken ya da taşınırken size sıkıntı çıkaracaktır. Yerini kolay değiştirebileceğiniz daha hafif ürünler sizin için daha uygun olacaktır.
  • Berjer renklerini genel dekorasyon renkleriniz ile uyumlu seçerek bütünlük oluşturabilirsiniz veya bunun aksine sadece berjerin rengi kontrast bir renk olur ve salonunuzda dikkat çeker. Bu konuda verebileceğimiz bir diğer öneri ise küçük alanlar için tercih edilen berjerlerin kesinlikle koyu renk tercih edilmemesi olacaktır. Açık renk ürünler odanızı daha geniş gösterecektir.
  • Tüm koltuk tercihlerinizde olduğu gibi burada da leke tutmayan ve kolay temizlenebilen kumaştan üretilen ürünleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.
  • Berjer fiyatları sıradan tekli koltuklara göre biraz daha yüksek olabilir. Fiyatların model, malzeme ve renk kalitesi gibi faktörlerle değiştiğini söyleyebiliriz.

Bir cevap yazın