mutfak tezgah arası kaplamaları2
mutfak tezgah arası kaplamaları2

Mutfak Tezgah Arasında Kullanabileceğiniz Ürünler

Mutfaklar hem misafirlerinizle vakit geçirdiğiniz hem de ev sakinleri olarak sürekli yemek pişirilen bir alandır. Bu nedenle ev tasarımında ki rolü büyüktür. Mutfak dekorasyonunu oluştururken ekonomik olmasının yanında estetik, ve şık durmasına da özen göstermeniz mutfağınızı yıllarca gönül rahatlığı ile kullanmanızı sağlayacaktır. Mutfak dekorasyonunuzu; dolaplarınız, mutfak mobilyalarınız ve aksesuarlarınız tamamlarken arka kısımda aslında mutfağınıza bütünlük katan duvarlarınızın da olduğunu unutmamalısınız. Mutfak tezgah arasında kullanacağınız ürünleri çok farklı materyaller ve modellerde seçerek tüm mutfağınızın atmosferini bir anda değiştirebilirsiniz.

Seramik

Seramik kaplamalar yapıları gereği mutfaklar için en uygun ve dolayısıyla en sık tercih edilen malzemelerdendir. Bu ürünler pek çok işlemden geçtikten sonra, çok yüksek derecelik fırınlarda pişirilmiş; toprak, kil ve çeşitli katkı mineralleri ile zenginleştirilmiş bir kaplama malzemesidir. Seramik malzemesi çok uzun yıllardır kullanılır. Mutfaklar gibi lavaboların bulunduğu mekanlarda suya karşı dayanıklı ürünler tercih etmenizi öneririz. Aynı zamanda yemek pişirilmesi ile oluşan buharı da göz ardı etmemeniz gerekir. Bu konuda mutfaklar bunlara maruz kalarak sık sık kirlenebilir ve seramik kaplamalar sizin için kurtarıcı olacaktır. Hem neme ve buhara karşı dayanıklıdırlar hem de temizliği için özel bir bakım gerektirmeden kolayca hijyenik görünebilirler. Hatta sadece bir bez yardımı ile gayet temiz ve yeni görünebilir. Mutfak arası seramik seçimlerinizde sayısız seçenek bulunduğundan evinizin ya da mutfağınızın tarzına uygun modeli kolaylıkla bulabilirsiniz. Örneğin; sade mutfak dolaplarınız var ise desenli hatta özel tasarım dokulu seramikler tercih ederek mutfağınızı özel kılabilirsiniz. Ya da sade ve hijyenik görünüm benim için en önemlisi diyenlerdenseniz; beyaz seramik modelleri tam size göre olacaktır. Bunların yanı sıra; ahşap görünümlü, mermer görünümlü, retro seramik gibi modellerde seramiklere de piyasada kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Cam mozaik

Mutfaklarda alın taşı olarak bilinen; tezgahtan başlayan ve duvar boyunca döşenen kısımlar, duvarı neme ve buhara karşı korumaya yarar. Bu kaplamalar genelde “taş” olarak adlandırılsa da; seramik, fayans, cam, dekoratif tuğla, paslanmaz çelik levha , ahşap gibi farklı malzemeler olarak tercih edilir. Cam mozaikler de bu kategoride duruşları ile en şık görünümü sağlayan ve oldukça sık tercih edilen malzemelerdendir. Bu ürünler genelde minimal bir görüntü oluşturmaya yardım etmek için küçük boyutlarda olduklarından fileli üretilirler. Seramik karo boyutunda olan fileli ürünler, fileleri sayesinde sıvanın üzerine kolaylıkla döşenebiliyorlar.  Sonrasında ise malzemenin arasındaki boşluklar derzle kapatılarak filenin görünmesi engelleniyor. Bu işlemler bittikten sonra gerçek bir mozaik kaplamaya benzeyen, ürünler tek tek yapıştırılmış gibi bir görünüm kazanıyorlar. Bu tarz ürünler sayesinde pek çok rengin bir arada olduğu mozaikler hazır şekilde piyasada satılmaktadırlar ve kendinizin bir desen ile tekrar uğraşmasına gerek yoktur. Cam mozaik kaplamalar özellikle düz mutfak dolapları için oldukça şık duracak mutfak tezgah arası malzemeleridir.

Akrilik

Akrilik en modern tezgah arası kaplama malzemesidir. Bu ürün; moda, hobi malzemelerin, boyalar, mutfak dolap ve tezgahları, mobilyalar ve bazı iç mimari aksesuarlar dahil olmak üzere çok farklı biçimde kullanılabilir. Bunun yanı sıra; taş, kum, cam gibi birçok farklı hammaddenin kullanılarak üretildiği bir üründür. Birbirinden farklı bu hammaddelere bakınca zaten akriliğin farklı kullanım alanlarını tahmin edebiliyoruz. Bu çeşitliliğe rağmen ürünün en sık kullanıldığı alan şüphesiz “mutfak kaplamaları”. Akrilik yapısı gereği pürüzsüz ve parlak bir şıklık sunar bu nedenle mimarlar tarafından da oldukça sık tercih edilir. Mutfak tezgah arasında tercih edilen akrilik genelde krem ve beyaz renklerle desteklenerek hem modern görüntü oluşur hem de mutfaklar daha hijyenik görünür.

Duvar kağıdı

Mutfak tasarımları artık bir yaşam alanı sosyalleşme mekanı yapmaya yönelik çalışmalarla ilerliyor. Bu nedenle de mutfak dolaplarına, zeminlerine ve özellikle duvarlara çok fazla özen gösteriliyor. Duvar kağıdı ise gelişen teknolojiyle beraber artık piyasada mutfak gibi nemin olduğu alanlarda bile uygulanabiliyor. Bu ürün, özel bir tutkal ile duvara uygulanan dekoratif bir üründür. Bunun yanında çok farklı renk ve desenleri ile sizlere sayısız seçenek sunar. Bazı duvar kağıdı ürünleri dokulu yapıları ile mutfağınızda üç boyut etkisi yaratabilirler. Duvar kağıtları; malzeme olarak ise vinyl, kumaş dokulu ya da boyanabilir seçenekleri ile karşınıza çıkacaktır. Bu ürünler hem estetik duran hem de ekonomik ürünlerdir. Bu konuda en çok dikkat edilmesi gereken konu, mutfak için seçtiğiniz duvar kağıtlarının kolay temizlenebilir olmasıdır. Bu nedenle silinebilir duvar kağıtları doğru bir tercih olacaktır. Bunlara ek olarak da sağlıklı, kimyasal içermeyen ürünler özellikle çocuklu bir ev için tavsiye edilir.

Bu yazımızda sizlere, Mutfak tezgah arasında kullanabileceğiniz ürünler ile ilgili bir çok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın. En trend mutfak tezgah arası kaplama ürünleri için aşağıda linki inceleyebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/

Bir cevap yazın