Banyo Tavan Tasarımı
Banyo Tavan Tasarımı

Banyo Tavan Tasarımı!

Banyo dekorasyonu için tavan tasarımı en dikkat çekici olmasına rağmen, çoğu zaman geri planda kalabiliyor. Fakat banyo tavanlarını, klasik beyaz tasarımından kurtarıp hem pratik hem de oldukça dekoratif duran sayısız ürün sayesinde atmosferini bir anda değiştirebilirsiniz. Pvc tavan panelleri, bu konuda en çok tercih edilenler arasındadır. Banyo tavanlarını özel aydınlatmalar ile destekleyerek düz keyifsiz tasarımlardan kurtulabilir ve aynı zamanda sayısız tavan paneli modelleri ile de daha dinamik ve özel banyolara sahip olabilirsiniz. Gayet uygun fiyatlar ile pratik montajı sağlanan birçok tavan modelleri ile kendinizi özel hissederek banyonuza farklılık katabilirsiniz. Özellikle iç mekân tasarımında en çok dikkat edilen yerler duvarlar oluyor bu nedenle de tavan tasarımı geri planda kalıyor, fakat genel dekorasyonun bütüncül durması için mutlaka aynı özeni tavanlarınıza da göstermelisiniz.

Tavan dekorasyonunuzu farklılaştırmak için piyasada çok farklı desen ve modeller mevcut ve bu sayede istediğiniz konsepti yakalamanız mümkün. Özelleştirdiğiniz tavanlarınızı şık aydınlatma ve aksesuarlar ile birleştirip vurguyu daha da arttırabilirsiniz. Buna ek olarak duvar boyalarınızı ve tavan boyalarınızı renk olarak farklılaştırmanızı öneririz. Bu konuda kontrast renklerden faydalanabilirsiniz. Ya da bir başka seçenek olarak da duvarlarınız için uygun gördüğünüz rengin bir başka tonunu tavanınızda kullanarak tamamlayabilirsiniz.

Evinizin herhangi bir odası için bir tarz belirlerken, banyolarınız için de mutlaka bir konsept belirleyip, arzu ettiğiniz stili araştırıp renk ve malzeme seçimini o doğrultuda yapmaya özen göstermelisiniz. Eğer bir tarza karar vermeden birbiri ile alakasız duvar, tavan veya aksesuarlar seçerseniz sonucunda sizi tatmin eden bir banyo tasarımı ile karşılaşmayacağınızı bilmelisiniz. Bunlara ek olarak da banyolarınızı olabildiğince ferah ve hijyenik görünmesini sağlayabilirsiniz. Şık banyo tavanları için tavan panelleri sizin için kurtarıcı olacaktır. Çünkü bu ürünler, hem pratik bir uygulama ile kolaylık sağlarlar hem de fiyat performans açısından sizi üzmezler. Bu tarz ürünler asma tavanlarda sıklıkla tercih edilirler.

Pvc içerikli tavan panelleri sayısız modeli ile aradığınız stili yakalamanıza yardım ederken hızlı temizliği ile de işinizi kolaylaştıracaktır. Bu malzemeler; gold, silver, bulut mavi, bulut gri, meşe, kahve, bej, beyaz gibi çok farklı renk seçeneği ile karşınıza çıkabilir. Model ve desen olarak da labirent, yıldız, hasır, damla gibi çeşitleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu tarz tavan panelleri çıta yardımı ve klips geçirmeli sistemi ile kolaylıkla monte edilebilir. Ayrıca malzeme kolay şekil verilebilmek adına kesici bir alet ile kolaylıkla kesilebilir. Son olarak bu tür modelleri asma tavanlarınıza uygularken led ışıklar ile ışık sızdırmaları oluşturabilirsiniz.

Asma Tavan

  • Asma tavanlar sayesinde tavanlar 2 boyuttan kurtulup 3 boyutlu bir görünüme kavuşur. En sık tercih edilen asma tavanlar alçıpan tavan sistemleridir. Bu sistemde tasarladığınız tavanlarınız hem fiyat olarak sizi zorlamaz hem de estetik bir görünüm yaratır. Tasarımınızı destelemek için spotlardan faydalanabilirsiniz.
  • Birçok farklı desende gergi tavan modelleri de banyolarınız için keyifli olacaktır. Bu konuda; bulut, gökyüzü, deniz, çiçek ve daha pek çok farklı tema ile oluşturulmuş sayısız gergi tavan seçeneği ile dinamik tavanlara kavuşabilirsiniz.
  • Asma tavanlarınıza, ahşap tavan paneli uygulaması da yapabilirsiniz. Özellikle natürel görünüme sahip sade banyolar için ahşap rengi ve ürünleri vazgeçilmezdir. Bu konuda bu tarz plaka tavanlar ile de tarzınızı destekleyebilirsiniz.

Tavan panelleri ile tavan dekorasyonuna farklı ve özel bir hava katabilirsiniz. Banyolar buhar biriktiren ve nem oluşan alanlardır ve biriken buharın yukarı çıkacağını biliyoruz. Bu durumda tavanların neme dayanıklı olmasında fayda vardır. Çünkü yukarı çıkan su buharı direkt emilmeye başlar ve tavanı ıslatır. Bu nedenle banyoların için tavan paneli seçerken; nemden hemen etkilenmeyen ve hızlı bir şekilde deforme olmayan ürünler seçmenizde fayda vardır. Bu tarz problemleri önlemek adına tercihinizi; pvc tavan panelleri veya alüminyum asma tavan panellerinden yana kullanabilirsiniz. Bu ürünler neme dayanıklı olduklarından hem koruyacak hem de banyonuzun kendi kendine daha hızlı sürede kurumasını sağlayacaktır.

Bir cevap yazın