Salon Avize Modelleri
Salon Avize Modelleri

Salon Avize Modelleri

Ev dekorasyonu için salonlar en önemli alanlardır ve salonun hem şık hem de stil gözükmesini sağlayan en önemli aksesuarlardan biri de avizelerdir. Gelişen teknoloji ile beraber aydınlatma sistemleri özellikle evler için çok daha tarz bir durumda. Özellikle asma tavanlar bu konuda çeşitlilik gösterdikçe artık aydınlatmalar da asma tavan sistemlerinden oluşturulmaya başlandı. Tavandan yansıtmalı, tavana gömmeli, asma tavan üzerinden spotlarla uygulamalı gibi sayısız aydınlatma sistemi mevcut iken özellikle salonlar için hala en trend olan aydınlatmalar, şık avizeler olarak yerini alıyor. Avize modelleri salon dekorasyonunda hem materyal olarak hem de stil olarak çok farklı dokunuşlar yaratacaktır. Özellikle yüksek tavan salonların vazgeçilmezi olan büyük sarkan avizeler, yemek masalarının üzeri için en sık tercih edilenler arasındadır.

Salon dekorasyonu özellikle yeni bir eve taşınırken en çok kafamızı kurcalayan konudur. Çünkü hem misafirlerin ağırlandığı hem de ev sakinlerinin en çok vakit geçirdiği alandır. Bu konuda avize seçimi farkında olmadan salon tasarımınızı tamamlayacaktır. Bu konuda öncelik olarak mutlaka genel dekorasyon tarzınıza karar vermeli ve bu konuda; renk, doku, malzeme gibi konuları araştırmalısınız. Özellikle salon dekorasyonu için en sık tercih edilen avize modelleri klasik avize ve gold avize modelleridir.

Klasik Avize

Klasik avize modelleri oymalı döküm kollara sahip daha ışıltılı görünenlerdir diyebiliriz. Materyal olarak ise pirinç ya da alüminyum malzemeler en sık karşılaştıklarımızdır. Özellikle klasik ev tarzı yaratmak isteyenlerin tamamlayıcı avize modelleri bu tür modellerdir. Örneğin; oymalı, desenli ve işleme detayları olan bir koltuk takımı ile birkaç kollu sarkan pirinç bir klasik avize modeli birlikte tercih edilebilir.

Bütün avize modellerinde olan bir risk; sağlam monte edilmeyen ürünlerdir. Bu konuda özellikle geniş alanlarda kullanılan büyük avizelerde mutlaka garantili montaj sağlamalısınız. Bu modası asla değişmeyen klasik tarz hala günümüzde de kendini yenileyerek devam eden bir stildir. Bu konuda avize renklerini de baz almanızı tavsiye ederiz. Çünkü koyu renk avizeler aydınlatmanızı kısıtlayabilir bu tür tercihlerde çok kollu ürünler tercih etmeniz gerekirken. Sağlıklı aydınlatma için de mutlaka doğal ışık kullanmanız tavsiye edilir.

Gold Avize

Gold avizeler şık görünümleri ile modern bir salon yaratmanızı sağlarken, tam tersi olarak bu ürünler ile isterseniz salonunuza nostaljik bir hava da katabilirsiniz. Bu tür modelleri tercih ederken gold renginin iddialı olduğunu unutmayarak bir dekorasyon yapmanızda fayda vardır. Mavi ve turuncu gibi kontrast renkler ile birlikte bu rengi kullanarak daha dinamik bir görünüm elde edebilirsiniz. Aynı zamanda gold avize modelleri olarak daha minimal sade örneklere de rastlayabilirsiniz. Bu sayede farklı odalarınızda da bu tarz ürünleri tercih edebilirsiniz.

Avize Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Avizenizi seçeceğiniz alanın boyutu çok önemlidir. Küçük, orta ve büyük olmak üzere pek çok boyutta ürüne rastlayacaksınızdır. Bu konuda büyük salonlar için büyük avizeler, küçük salonlar için daha küçük ve sade avizeler tercih etmenizi öneririz. Çünkü eğer küçük bir salona kocaman gösterişli bir model seçerseniz hem odanız daha da küçülecektir hem de sağlıklı olmayacaktır.
  • Salon tavan yüksekliğine dikkat etmelisiniz. Çünkü; alçak tavan alanlar için sarkan büyük avizeler tehlike oluşturabilir. Bu konuda bir ortalama olarak yerden 210 cm yüksekliği baz alabilirsiniz. Bundan daha alçakta bulunan avizeler konforunuzu kısıtlayacaktır.
  • Garantili ve sağlam montaja mutlaka dikkat etmelisiniz. Avizeler, altında yürüdüğümüz aksesuarlar olduklarından mutlaka sağlam monte edilmelidir ki kafamızın üzerine düşmesinler.
  • Avize modeliniz salon tarzınıza uyumlu ya da tam tersi kontrast olabilir. Bu şekilde bir farklılık yaratabilirsiniz. Fakat tarzınıza önceden karar vermelisiniz. Bu sayede hem zaman tasarrufu etmiş olursunuz hem de daha sağlıklı bir karar verirsiniz.
  • Renk seçimi tüm aksesuarlarda olduğu gibi avize gibi salonun ortasında bulunan bir parça içinde oldukça mühimdir. Doğru renklere karar verebilmek için mutlaka önceden dekore edilmiş salonlara göz atınız.
  • Daha hafif malzemelerden üretilen modelleri seçmeniz tavsiye edilir. Çok ağır modeller hem montajında sizi zorlar hem de ilerisi için düşme tehlikesi olabilir.

Bu yazımızda sizlere, salon avize modelleri ile ilgili bir çok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın. En trend avize modelleri için aşağıda linki inceleyebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/aydinlatma

Bir cevap yazın