klasik mavi
klasik mavi

2020 Yılı Trend Boya Renkleri

Renkler, ev dekorasyonunda estetik ve rahatlatıcı özellikleri ile her zaman önemli olmuşlardır. Doğru dekorasyon için doğru renkler seçerek odalarınızda istediğiniz atmosferi yakalayabilirsiniz. Bu konuda; renkleri doğru tanımak, trend renkleri takip etmek, seçtiğiniz stili yansıtan renkleri araştırmak ve doğru kombinleri yapmak çok önemlidir. Duvar dekorasyonu, ev tasarımının kuşkusuz gözdesidir. Bu anlamda boya kaliteniz renkleriniz ve uyumunuz bir bütün olarak tarzınızı tamamlayacaktır. 2020 yılı trend boya renklerini takip ederek modern bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bu konuda en kapsamlı araştırmayı sağlayan “pantone.com” araştırması ile yılın trend renginin “Classic blue” olduğunu söyleyebiliriz.

Classic Blue

Pantone Renk Enstitüsü her sene renklere karar verirken; moda, teknoloji ve medya trendleri araştırmalarına başvuruyor ve bu sene de yılın rengine “Classic Blue” olarak karar verdi. Bu konuda Pantone, görsel düşünme ve gelecek gibi kavramları temsil eden “Ultra Violet” rengini 2018 yılı için ve doğuştan gelen iyimserlik ve mutluluk arayışını temsil eden” Living Coral” rengini de 2019 yılı için ise seçmişti. 2020 yılına geldiğimizde ise moda, makyaj, dekorasyon birçok alanda bizlere umut aşılaması için 19-4052 kodlu “Classic Blue” yılın rengi seçildi.

Mavi tonlarının; umudu, sakinliği, güveni ve güçlü bağlara duyulan özlemi yansıtması ruhumuzda dingin ve huzurlu bir hava yarattığı düşünülüyor. Hepimizin bildiği gibi 2020 yılının zorlukları bizlere huzur verecek her şeye yönelmemizi sağladı. Bu konuda sıkıntıları yatıştıracak, dünyayı saran endişe hissini azaltacak ve kendimizi güvende hissedeceğimiz renklere yönelmemiz gerekti. Classic Blue bu konuda özellikle duvar boyalarında sıkla tercih edilecek ve evlerimizdeki huzuru desteklememize yardımcı olacaktır. Bu rengi, hem iç cephe boyası hem de dış cephe boyası olarak gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Odalara Göre Duvar Renkleri

En çok tercih edilen duvar renkleri eski tasarım prensiplerine göre genellikle beyaz ve açık tonlar olmuştur. Fakat modern görüntülerde aykırı duvarlara sıklıkla rastlayabilirsiniz. Örneğin; krem tonlarda boyanan bir odanın sadece bir duvarını sarı renk ile boyayarak hem farklılık yaratabilirsiniz hem de dinamik bir odaya sahip olursunuz.

Oturma Odası İçin Duvar Boyası Renkleri

Oturma odaları ev sakinleri ve misafirler ile en çok vakit geçirilen alanlardandır. Bu nedenle dekorasyonu hem sizi yansıtacak hem de evde geçirdiğiniz vaktinizi keyifli kılacaktır. Bu konuda duvar boyalarına büyük görev düşerken sizlerin de duvar renklerinizi doğru seçmeniz gerekmektedir. Hareketli ve dikkat çekici duvarlardan kaçmamanız tavsiye edilirken diğer dekorasyon ürünleri ile de bu durumu dengeleyebileceğinizi söylemek isteriz.

Turuncu

Turuncu rengi hem sosyalleşmeyi çağrıştırır hem de oturma odalarınızda size enerji verir. Bu rengi kontrast renkleri olan mavi ile birlikte tercih edebilirsiniz. İsterseniz sadece oturma odanızın özel köşesinde bu duvar rengini tercih ederek doğal ahşap lamine parkelerinizle huzurlu bir oturma odası tasarlayabilirsiniz. Turuncu rengini aynı zamanda; krem, sarı, mor gibi renkler ile de birlikte tercih ederek stil sahibi olduğunuzun izlenimini oturma odanızdan bile yansıtabilirsiniz.

Zümrüt Yeşili

Gösterişli bir salon için zümrüt yeşili duvarları, ahşap renk mobilyalar ve beyaz tavanlar ile birlikte tercih edebilirsiniz. Trend duvar renkleri ile oturma odanızı çok daha keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz. Zümrüt yeşili aynı zamanda zarif bir görüntü oluşturmanız için size yardımcı olacaktır.

Çocuk Odası İçin Duvar Boyası Renkleri

Çocuk odaları için yaş sınırı önemli bir faktördür fakat yaşları ne olursa olsun özellikle çocuklar odalarında çok fazla vakit geçirirler. Bu anlamda odanın tasarımı hem çocuklara ilham vermeli hem de onlara kendilerini güvenli hissettirmelidir. Genellikle renkli duvarlar tercih edilen çocuk odalarında sade duvarları duvar aksesuarları ile tercih ederek keyifli hale getirebilirsiniz.

Kızıl Kırmızı

Kırmızı rengi çocuklar için enerji kaynağı olacaktır. Aynı zamanda kızıl kırmızısı sayesinde duvarları eğlenceli hale getirmekte zorlanmayacaksınızdır. Çocuklar için sıcak ve enerjik bir ortam yaratmak için tercihleriniz arasında olmasını tavsiye ederiz. Bu rengi mor renk ile birlikte tercih ederek de bir uyum yakalayabilirsiniz.

Mint Yeşili

Mint yeşili çocukların ruhu yansıtacak yumuşak bir renktir. Bu renk sayesinde rahatlatıcı ve ferah bir çocuk odası tasarlayabilirsiniz. Sadelikte yana olanlar, tüm duvarlarda bu rengi rahatlıkla tercih edebilirler. Özellikte bu renk, son zamanlarda da trend olan doğal ürünler doğal renkler arayışına tam karşılık olacaktır. Çünkü doğayı çağrıştıran mint yeşili sayesinde doğal renkler ve ürünler daha da ortaya çıkacaktır.

Yatak Odası İçin Duvar Boyası Renkleri

Yatak odalarında sıcak, loş ve ferah ortam çok önemlidir. Bu anlamda açık renkler sıklıkla tercih edilir. Göz yormayan soft ve nötr renkleri de yatak odası tasarımınız için tavsiye ederiz.

Nötr Renkler

Doğru renkleri bir arada kullanarak nötr bir palet tercih edebilir ve bu sayede samimi bir atmosfer tasarlayabilirsiniz. Örneğin; koyu kahverengi sıcak ve rahat bir yatak odası için size destek olabilir. Tabi bu renkleri bütün odanızda tercih etmek yerine sadece 1-2 duvarda kullanarak diğer yüzeylerde açık tonlar tercih etmek odalarınızı çok daha keyifli bir hale getirecektir. Mobilyalarınız halı ve perdeleriniz ile birlikte tercih ettiğiniz soft renkler ile samimi ve rahatlatıcı bir yatak odası tasarımı yakalayabilirsiniz.

Bir cevap yazın