lamine parke
lamine parke

En Çok Tercih Edilen Parke Modelleri

Ev yenileme fikirlerinde doğru parke seçimi çok önemlidir. Parkeler evinizin mobilyaları ve aksesuarlarınıza arka fon olacağından, genel dekorasyon tarzınızı yansıtmalıdır. Bununla beraber mutlaka tamamlayıcı zemin döşemeleri seçmelisiniz. Bu durumda, en çok tercih edilen parke modellerine göz atabilir ve fikir alabilirsiniz. Doğru parke seçimi sayesinde hem parkenizin ömrü uzun olur hem de evinizin atmosferi komple değişir.

Parke seçerken dikkat etmeniz gerekenler;

  • Ana kriteriniz dayanıklılık olmalı. Pek çok farklı renk ve desende parkeler vardır. Hepsi aynı kalitede değildir. Parke yenilemek oldukça masraflı olacağından alacağınız parkenin uzun ömürlü olması her açıdan daha ekonomik olacaktır.
  • En çok tercih edilen renkler genelde açık renklerdir, çünkü açık renk parkelerin temizliği daha kolay kolaydır ve kiri daha az gösterir.
  • Parke modeli ve renk seçiminin yanında parkenin malzemesi ve üretimi de büyük önem taşır. Örneğin; Lamine parkelerin %100 doğal oluşu sağlık açısından daha çok tercih edilme nedenleridir.
  • Evinizin ıslak hacimlerinde de ahşabın doğallığını görmek isterseniz, sudan etkilenmeyen parkeleri tercih edebilirsiniz.
  • Parkelerinizin ömürlük olmasını isterseniz tercihinizi masif parkelerden kullanabilirsiniz. Tamamen doğaldır ve tek bir ağaçtan üretilerek yapılır.
  • Parke seçimi sırasında, parkelerinizin kalın olmasına özen gösteriniz. Bu sayede daha kalıcı bir kullanım elde edebilirsiniz.

Eskitme Parke

Eskitme parkeler, son zamanların en trend ürünleri arasında yer alıyor. Eskitme parkelerin kullanıcılar için en önemli avantajı, kullanım sırasında yıpranmalar sonucu zeminlerinin kötü görünme ihtimalini en aza indirmesidir. Çünkü diğer ahşap zeminlerde, yüzey üzerinde oluşan darbeler ve çizilmeler istenmeyen kötü görüntülere kolayca sebep olur. Fakat yüzey yıpranmaları, eskitme parkelerin en karakteristik özelliğidir ve bu nedenle de rahatsız etmez ve sıklıkla tercih edilir.

Parkelerde kullanılan eskitme teknikleri arasında en çok tercih edileni, tütsüleme ve renk yıpratması uygulanarak oluşturulan eskitmelerdir. Tütsüleme işlemi sayesinde en doğal görüntüye ulaşılıyor. En iyi eskitme parkelerin oluşturulduğu tütsüleme işleminde amonyak buharı kullanılır. Bunun en önemli nedeni ise ahşabın içinde bulunan asitlerin amonyak buharına tepkimesi ve bu sayede ahşabın renginin koyulaşmasıdır.

Eskitme parkeleri en çok konutlarda ve ofislerde görebilirsiniz. Bununla beraber evlerin salonlarında ve mutfaklarında özellikle vintage tarzı dekorasyon stilinde, eskitme parkelere sık sık rastlayabilirsiniz.

Beton Görünümlü Parke

Beton görünümlü parkeler genellikle karo oluşturulurlar ve mermer izlenimi yaratırlar. En çok kurumsal yerlerde, ticari alanlarda tercih edilen bu ürünlerin soğuk görüntüleri vardır. Aynı zamanda ciddi ortamlar için de birebirdir. Evlerinizde de ahşap mobilyalarınız ile beton görünümlü parkelerinizi tamamlayarak dengeli bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Derzli Parke

Parkelerde bulunan derz; iki plakanın birleşim noktasında bulunan 1mm kalınlığındaki ve V şeklindeki çıkıntılara denir. İki plaka birbiriyle birleştiği zaman bu V şeklindeki çıkıntı parkeler arasında boşluk görüntüsü yaratmaktadır. Bu boşluğun temizliği konusunda endişelenmeye gerek yoktur, çünkü sadece görüntüde oluşan bir boşluktur. Derzli parke, kolayca montajlanabilir özellikleri sayesinde oldukça tercih edilirler. Böylece işçilerin iş yükü azalır ve zamandan da tasarruf edilir.

Yazılı Parke

Yazılı parkeler, klasik parke görünümünden sıkılan ve değişiklik, hareketlilik arayanların en çok tercih ettikleri özel tasarım parkelerdir. Dikkat çekici ve dinamik yapıları sayesinde özel alanlar için oldukça uygun parkelerdir. Özellikle evlerinizin girişinde karşılamayı desteklemek için tercih edebilirsiniz. Hem şık hem de spor görünümlü parkelerdir.

Lamine Parke

Lamine parkeler %100 doğal ağaçlardan üretildiklerinden en sağlıklı parkeler arasındadır. Lamine parke, 3 katmandan oluşmaktadır; en üst katmanda hazır cilalı orijinal ağaç olup en kaliteli ve en sert ağaçlardan üretilir ezilmelere çizilmelere karşı dayanıklı katmandır. Orta katman, parkenin dengesini ve hareketliliğine karşı direncini sağlayan katmandır. En alt katman ise yumuşak ağaçlardan oluşan tek parça halinde taşıyıcı katmandır.  Lamine parkeler doğal yapıları sayesinde ayaklarınızda sıcak etki bırakma özellikleri vardır. Lamine parke fiyatları, masif parkelere yakındır fakat laminat parkelerden daha pahalıdır. Bunun sebebi, %100 doğal ürün olması ve özel işçilikle hazırlanmasıdır. Lamine parkelerin uygulanmaları da diğer parkelere göre daha uzun sürecektir.

Laminat Parke

Laminat parkeler, en çok karşılaşacağınız çok katmanlı sentetik parkelerdir. Laminat parkenin taban katmanı, tabanın altında yer alan, yapısal stabiliteyi arttıran ve bir nem bariyeri görevi gören su geçirmez bir katmandır. Kalın, orta katman ahşap kompozit bir tabandır. Laminat parkenin en üst atmanı ise, üretim işlemine bağlı olarak, birden fazla katmandan oluşabilen aşınma yüzeyi ve dekoratif katmandır. Yüzey kaplaması, sert ve dayanıklı bir yüzey sağlamak üzere, özel yapay reçine ile işlem görmüş selülozdan oluşmaktadır. Laminat parkeler kolay montajlanabilen ve genelde tam takım (şilte + süpürgelik) satılan ürünlerdir. Laminat parke fiyatları, diğer parke fiyatlarına göre çok daha uygundur.

Bu yazımızda sizlere, en çok tercih edilen parke modelleri ile ilgili bir çok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın. En trend parke modelleri için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. https://www.yerevdekor.com/index.php?p=search&search=parke

Bir cevap yazın