retro tarzı mobilya
retro tarzı mobilya

Mobilyalarda Retro Tarzı Ne Demek?

Nostaljiyi evlerinde tercih edenler Retro Tarzı tam size göre! Retro tarzı, geçmişte popüler olan dekorasyon ürünlerinin yeniden kullanıldığı keyifli bir tarz olarak dikkat çekerken, bu enerjisi yüksek tarzı yaşam alanlarınızda kullanarak farklılık yaratan bir dekorasyon elde edebilirsiniz.

1950-1990'lı yıllar arasında, sembol olan detayları öne çıkaran mobilya ve uygulamalar ile yapılan dekorasyon tarzına Retro Tarzı denir. Retro dekorasyon, bu dönemlere ait popüler ve ikonik eşyaların yaşam alanlarına oldukça enerjik, renkli ve canlı bir hava katması sebebiyle son zamanlarda da çok sık tercih edilen bir dekorasyon tarzıdır. Canlı renklerin ve konforlu uygulamaların dikkat çektiği retro mobilyalar oldukça keyifli bir görünüm oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Retro tarzı mobilyaları doğru bir kombin ile bir araya getirmek bu tarzı başarılı bir şekilde yansıtmak için önemlidir.

Retro tarzı; “kendi döneminin pop anlayışını” taşıyan daha günlük ve çoğu zaman renkli bir tavrın hakim olduğunu bir stildir diyebiliriz. 1950‘ lerin mobilyalarına baktığınız zaman, modernizm etkilerini fark edebilirsiniz. Parlak ve varaklı ağır mobilyaların yerine, kalın baskılı spor kumaşlar ve duvar kağıtları ağırlık olarak tercih edilmektedir. 1950‘lerin retro tarzı mobilyaların da, çoğunlukla lokantaların formika kaplı masaları ve krom bar sandalyeleri bulunmaktadır.

1960‘ ları incelediğiniz zaman muhtemelen dönemin de etkisiyle mobilyaların, renklerin ve motiflerin daha eğlenceli daha renkli olduğunu görebilirsiniz . Çiçekleri desenler ve renkli baskılar retro tarzı mobilyalarda daha çok uygulanmaya başlamıştır. Salon dekorasyonunun vazgeçilmezleri alçak sehpalar ve büfeler varlıklarını bu dönemde de devam ettiriyorlar.

1970'li yıllarda mobilyalar matlaşmaya başladı ve daha kalın bir form aldı. Renk paletlerinde ise; avokado yeşili, başak sarısı, portakal rengi ve toprak tonları baskın hale geldiler.

1980 ve günümüzde ise retro tarzı, Fransa çıkışlı bir sanat akımı olan “Art Deco” olarak dekorasyonda etkisini yoğun olarak göstermektedir.

Bir cevap yazın