Mutfak seramikleri
Mutfak seramikleri

En Çok Tercih Edilen Seramik Modelleri

Seramikler; evlerde banyo ve mutfaklarda sıklıkla tercih edilirken, otellerde lobi, mutfak, banyo ve tuvaletlerde de karşımıza çıkabiliyor. Dış mekanlarda ise balkon, teras ve bahçelerde oldukça sık tercih edilen ürünler arasındadır. Son zamanlarda seramiklerin kullanım alanları arttı. Bu nedenle de özel işçilikli özel tasarım el yapımı seramikler üretilmeye başlandı. Seramik modellerinin artması kullanım açısından istedikleri tarzı yakalamak isteyenler için avantajlar sağladı. Örneğin; mutfağınızda parke görüntüsü yaratmak ve ahşap sıcaklığını korumak isteyenler için, ahşap görünümlü seramikler üretildi.

Seramiklerin Avantajları

  1. Yapıları sayesinde uzun yıllar kullanım avantajı sağlar.
  2. Mutfak gibi ısıya maruz kalan ya da teras balkon gibi güneşe maruz kalan alanlar için, ısı farklarından etkilenmemeleri ve ısıya karşı yüksek direnç göstermeleri sayesinde oldukça sık tercih edilirler.
  3. Kimyasal madde ve yüzey temizleyicilerine karşı yüksek dayanıklılıkları sayesinde, özellikle mutfaklar ve lobiler gibi kirlenmeye müsait alanlarda büyük avantaj sağlarlar.
  4. Suya ve neme karşı dirençleri sayesinde ıslak hacimlerde ( balkon-teras-banyo-tuvalet) kolaylık sağlarlar.

Seramik Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Seramik modelleri evinizin tarzına ve özellikle kullanılacak alanın işlevine uygun tercih edilmelidir. Örneğin; banyolar ıslak hacimler olduklarından kayma riskimizin olduğu yerlerdir. Bu nedenle banyolarda antislip (kaydırmaz zemin) , mat yer seramikleri tercih etmelisiniz.
  • Eviniz için seramik seçerken renk ve desenden korkmanıza gerek yoktur. Seramikler artık hem geleneksel hem de modern evlerinizde bir çok farklı desenlerde satılmaktadır. Örneğin; bembeyaz mutfak dolaplarınızı desenli renkli özel seramikler ile birlikte tercih ederek denge yaratabilirsiniz.
  • Kontrastlıktan faydalanın. Dekorasyonunuzu zıt renkler ile tamamlayabilirsiniz. Bu konuda siyah- beyaz kontrastlığı en büyük kurtarıcınız olacaktır.
  • Özellikle mutfak ve banyo yer & duvar seramiklerini seçerken; dayanıklılık açısından kalınlığına dikkat etmeyi unutmayın.

Parke Görünümlü Seramik

Ahşap doğal görüntüsü ile özellikle son zamanlarda tüm dekorasyon ürünlerinde yerini alırken, artık seramiklerde parke görünümlü üretiliyor. Çünkü ahşap ürünleri doğrudan özellikle ıslak zeminlerde kullanmamız hızlı yıpranması nedeni ile pek mümkün değildir. Parke görünümlü seramikleri, özellikle mutfaklarda ve banyolarda ahşap görüntüsüne kavuşmak isteyenler tercih edebilirler. Seramiklerin soğuk taş görüntüsünü istemeyenler özellikle sıcak bir ortam yaratmak isteyenler parke görünümlü seramiklere yöneliyorlar.

Mermer Görünümlü Seramik

Mermer görünümlü seramikler; özellikle daha ciddi ve şık mekanlarda tercih edilir. Taş görüntüleri ile soğuk bir hava yakalamak isteyenlerin en çok ilgilendiği ürünlerdir.

Retro Seramik

Retro seramikler, eskitme görünümlü olarak da bilinen ve daha çok otantik hava yaratmak isteyenlerin tercih ettiği seramik türleridir. Retro seramikler, retro tarzı itibariyle de eskiye dair eskiyi andıran görünümleri ile bilinirler. Son dönemlerde vintage, retro, provence gibi nostaljik stillerin tekrar trend olmaya başlandığını söyleyebiliriz. Retro seramikler, genelde mat olarak tercih edilir. Eskitme görünümlü bu seramik modelleri, restoran, kafeterya gibi mekanlarda da sık sık karşımıza çıkmaktadır.

Banyo İçin Seramik

Banyo dekorasyonunda en önem verdiğimiz zeminlerdir. Bu nedenle banyo seramikleri seçilirken desen renk ve tarz uyumu çok önemlidir. Örneğin; güçlü ve dinamik bir görüntü yaratmak için, geometrik desenli banyo seramiklerini tercih edebilirsiniz. Ama eğer banyolarınızda sade ve temiz temiz görüntü elde etmek isterseniz tercihinizi mutlaka beyazdan yana kullanarak hijyenik ve ferah bir banyo yaratabilirsiniz. Eğlenceli banyolar için rengarek banyo seramikleri banyo aksesuarlarınız ile tamamlayabilirsiniz. Banyo dekorasyonunuzda sadece bir duvarı ön plana çıkarmak isterseniz, sadece o duvarı renkli seramik tercih edebilirsiniz. Bu konuda en çok tercih edilen duvar aynanızın arkasında yer alan duvardır.

Mutfak İçin Seramik

Mutfak dekorasyonu evler için öncelikli alanlardır. Mutfağınızın tüm atmosferine etki edecek olan ise mutfak zeminlerinizdir. Mutfak zemin döşemeleri olarak ilk akla gelenler elbette seramiklerdir. Mutfaklar sürekli yemek pişirilen alanlar olduklarından neme ve buhar oldukça sık maruz kalırlar. Bu konuda seramik kullanmak büyük avantaj sağlayacaktır. Bununla beraber mutfak en hijyenik olması gereken alanlardandır. Bu konuda seramik ürünleri kolay temizleme sağladığından ve kimyasal temizleme ürünlerine yüksek direnç gösterdiklerinden en çok tercih edilenler arasındadır. Seramik modellerinin gelişmesiyle artık mutfaklarınızda çok farklı tarzlara uygun seramik modelleri bulmanız mümkün.

Bu yazımızda sizlere, en çok tercih edilen seramik modelleri ile ilgili bir çok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın. En trend seramik modelleri için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/seramik

Bir cevap yazın