Koltuk Takımı
Koltuk Takımı

Koltuk Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İç mekân için konforu simgeleyen ve dekorasyon için kurtarıcı, yönlendirici olan en önemli parçalar, koltuk takımlarıdır. Mobilyalar doğru seçildiğinde dekorasyonun büyük kısmının oluştuğunu görebilirsiniz. Bu sayede diğer aksesuar seçimleriniz, duvar renkleriniz gibi detaylarınız da oluşmaya başlar. Mobilyalarınızı seçerken önceden bir piyasa araştırması yapmanız size zaman tasarrufu sağlayacaktır. Bu anlamada online satış siteleri günümüzde oldukça aktiftir. Sizler için ürünlerin kaliteli görsellerinden, malzeme ve bağlantı bilgilerine kadar her detayı yazarak, saatlerce mağaza gezmekten sizi kurtarırlar. Kararınızı vermeden önce kısa sürede yüzlerce ürün görmek adına mutlaka bir online satış sitesinden ürünlere göz atmanızı öneririz. Aynı zamanda bu tarz siteler genellikle mağaza fiyatlarından daha uyguna ürünlerin satışını yaptıklarından sizler için oldukça ekonomik olacaktır. Koltuk seçerken dikkat etmeniz gerekenleri, en doğru seçimi yapmanız için aşağıda sizler için derledik.

  • Oluşturmak istediğiniz tarzı önceden araştırmalı ve seçeceğiniz koltuk takımında da o tarzın renk ve materyallerinin bulunmasına özen göstermelisiniz. Klasik tarzlar için oymalı ve gösterişli koltuk takımları, rustik bir tarz için ahşap materyalli koltuk takımları, provence tarzı için çiçek desenli kumaş kaplı koltuk takımları ve modern tarz için daha sade ve düz modeller tercih edebilirsiniz.
  • Koltuklarınızı öne çıkaracak en önemli faktör arka fon yani duvarlardır. Duvar renkleriniz ile koltuklarınız mutlaka birbirini tamamlamalıdır. Bu anlamda isterseniz aynı rengin farklı tonları ile dengeleyebilirsiniz ya da isterseniz kontrast renkler ile zıtlığın uyumundan faydalanabilirsiniz. Renk konusu koltuk takımları için oldukça önemlidir ve odanızın tarzını da büyük ölçüde etkileyecektir. Ferah bir salon için mutlaka açık ve soft renklerden faydalanmalısınız. Bu konuda küçük odalar için de açık renk ürünler daha doğru olacaktır ve odanızı daha büyük gösterecektir.
  • Salonunuzda bulunan aksesuarlar, perde ve halı gibi ürünlerde mutlaka koltuk takımınızı tarz olarak desteklemeli. Bu konuda renk olarak da bu ürünlerden destek alabilirsiniz. Unutmayın doğru tarzı yakalamak için kullandığınız her ürünün birbiri ile dengesi çok önemlidir ve bu dengeyi detaylarda kolaylıkla yakalayabilirsiniz.
  • Koltuk takımı seçiminde en önemli faktörlerden biri de kumaştır. Koltuk kumaşlarının hem kaliteli renklere hem de sağlıklı malzemeye sahip olması önemlidir. Kumaş seçimi kullanacağınız koltuğun işlevine, nerede kullanacağınıza ve kimlerle kullanacağınıza da bağlıdır. Örneğin; bir kedi veya köpek bulunan bir alanda deri koltuk kullanmak risklidir çünkü yırtılma ihtimali fazladır. Kullanılan kumaşların sağlıklı olması özellikle çocukların da kullanacağı alanlarda daha da önem kazanır. Terletmeyen, silinebilen, leke tutmayan veya organik kumaşları tercih etmenizi tavsiye ederiz. Koltuk kumaşlarında özellikle bebekli bir ev için tercih edebileceğiniz en iyi kumaşlar; keten, tay tüyü ve fiberdir.
  • Koltuk takımı boyutları genel olarak tarza göre değişkenlik gösterebilir. Bu konuda hem istediğiniz ortamı tasarlamak hem de kullandığınız ürünlerin, kullandığınız alana boyut olarak uygun olmasına özen gösteriniz. Örneğin; küçük alanlarda L koltuk modeli tercih edebilirsiniz.
  • Koltukları takım halinde satın almak her zaman işinizi kolaylaştırır. Fakat son yıllarda değişen tasarım prensipleriyle beraber takım dışında ürünleri tek tek farklı renk ve modelleri seçerek de tamamlayabilirsiniz. Bu tarz bir koltuk seçimi farklı ve dinamik bir atmosfer oluşturmanıza yardım olacaktır. Farklı ürünleri bir araya son zamanlarda özellikle nostalji yaratmak isteyenler vintage tarzı ile de oluşturuyorlar. Hatta bu anlamda en orijinal vintage ürünler için antikacılara da gidebilirsiniz. Bunun tam tersi olarak minimalist bir yaklaşımla tüm koltuk takımınızı beyaz seçerek salonunuzda dingin bir hava yaratıp aksesuar ve diğer dekorasyon ürünlerinizde ki renklerle bu dinginliği dengeleyebilirsiniz.
  • Koltuklarda sünger seçimi de oldukça önemlidir.  Süngerlerin çökme yapmaması ve bu sayede estetik ve konforlu koltuklara kavuşmanızı sağlar. Sünger elastik yapısı ile oturma biçiminizi de destekler bu nedenle koltuk seçiminizde sünger yoğunluğuna ve kalınlığına mutlaka dikkat etmelisiniz.
  • Koltuk takımı fiyatları; malzeme, sünger tipi, kumaş kalitesi ve model gibi faktörlere göre karşınıza yüksek ya da düşük çıkacaktır. Çok ucuz ürünler sizi daha da yorar bu nedenle iyi fiyata iyi ürünleri almanızı tavsiye ederiz.

Bu yazımızda sizlere, koltuk takımı seçerken dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili birçok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi tasarlayın.

Bir cevap yazın