Mutfak İçin Musluk Secimi
Mutfak İçin Musluk Secimi

Mutfak İçin Musluk Seçimi

Mutfak tasarımlarında detaylar oldukça önemlidir. Tezgah, lavabo, musluk gibi elemanlar malzemeleri ve tasarımları ile mutfağınızın havasını bir anda değiştirebilirler. Sıhhi tesisat malzemeleri günde sayısız kez kullanıldığı için kaliteli bir ürün almaya, garantili olmasına ve özellikle malzemesinin dayanıklı olmasına dikkat eteniz gerekir. Hem işlevsel hem estetik hem de kaliteli bir ürün tercih ederseniz, aldığınız ürün sizler için ömürlük olacaktır.

Mutfak için musluk seçimini yapmak için artık mağaza mağaza gezmenize gerek yoktur. Özellikle son zamanlarda online satış her konuda bize destek olurken, bu konuda da pek çok site, ürün açıklama ve teknik özellik bilgileriyle ve kaliteli görselleri ile ürünleri canlı görmüş kadar size bilgi sunmaktadır. Musluk seçiminde ürün özelliklerini detaylı bilmeniz veya sormanız çok önemlidir.

Musluk Türü

Seçeceğiniz bataryanın türü hakkında bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

  • Valf; bir döner boru ve iki vinç akslı kutudan oluşmaktadır. Su tedariğinin düzenlenmesini sağlar. Vinç-aks kutuları malzeme olarak genellikle lastik conta ve seramikten meydana gelir. Lastik conta eskidiği zaman yenisi ile değişimi gerçekleşebilir. Seramik ise malzeme olarak çok daha uzun ömürlü olduğundan daha geç yıpranır. Bu ürünü kullanmanız için kaba bir su filtresi olmalı, yoksa basınçlı su vincinizi bozabilir.
  • Tek kollu; bu model en sık tercih edilenlerdendir ve kullanımı oldukça pratiktir. Tek bir kol tarafından kolayca açılır. Kartuşun ayar kısmı tek koldan çalıştığı için vana açılıp kapatılabilir. Kaliteli bir kartuş kullanıldığında oldukça uzun ömürlüdür.
  • Duyusal; yani sensörlü modeller mutfaklarınızdaki en modern musluklardır. Bu tipteki vinçler diğerlerine göre büyük farklılık gösterir. Tasarımında sadece bir emzik ve elektronik su temin kontrol sistemi bulunmaktadır. Diğer modeller gibi iskeletinde başka parçalar yoktur, kızılötesi radyasyona yanıt veren bir sensör sayesinde vinç çalışır. Duyusal çalışan vincin maliyeti diğerlerine göre elbette daha yüksektir.

 Şekil veya Uzunluk

Mutfağınızın konseptini önceden belirlemeli ve konsepte uygun malzeme bilgilerini araştırmalısınız. Her konsepte uygun musluk modeline rastlayabilirsiniz ama tabi ki öncelik siz ne arıyorsunuz? Bu sorunun cevabını bilmekte. Vinç uzunluğu 18 cm'den küçük, 23.5 cm'den büyük olmayan ve 24 ve 28 cm'lik genişliğe sahip bir model ideal olabilir.

Tasarım Çözümü

Güvenilir bir ürün ve işlevsel bir ürün tercih etmeniz önceliğiniz olurken bunun yanında musluğun, mutfağın iç kısmına oturması ve bütüncül durması da oldukça önemlidir. Bu konuda gelişen teknoloji ile beraber çok farklı tasarımlar üretiliyor. Düz, eğimli ya da zik zak şeklinde tasarlanan pek çok farklı batarya modeline rastlayabilirsiniz.

Malzeme

Bir musluğun hangi malzemeden üretildiği size o musluğun ömrü konusunda oldukça bilgi verir.

  • Isıya dayanıklı plastik veya metal bir musluk için uygun malzemeler sayılabilir. Ancak yine de özellikle plastik içerikli malzeme uzun ömürlü olmayacaktır.
  • Kromdan yapılan ürünler oldukça sağlamdır fakat renk açısından her konsepte maalsef uyum sağlamazlar. Bir diğer dezavantajı da krom kaplı musluk toz ve damla sularını üzerinnde biriktirebilir ve sık lekelenebilir.
  • Ucuz alaşımlardan, çinko-alüminyum-bakır gibi malzemelerden oluşan musluk modellerinin çok uzun ömürlü olduğunu söyleyemeyiz.

Bu yazımızda sizlere, mutfak için musluk seçerken dikkat etmeniz gerekenler ile ilgili birçok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın. En trend mutfak batarya modelleri için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/mutfak-bataryasi

Bir cevap yazın