klasik tarz yatak odası mobilyaları
klasik tarz yatak odası mobilyaları

Yatak Odası Mobilyalarında: Klasik Tarz

Ev dekorasyonunda, klasik tarz mobilyalar, genel olarak sık tercih edilen, aynı zamanda hem gösterişli hem de kullanışlı bir dekorasyon oluşturmanızda önemli rol oynuyor. Klasik tarzın, yıllara meydan okuyan bir havası vardır. İskandinav sitilinden modern tarza, minimalist görünümden avangart gösterişe, rustikten çağdaşa kadar pek çok farklı seçeneğin bulunduğu yaşam alanı dekorasyonlarında asla eskimeyecek, modası hiçbir zaman geçmeyen ve her dönem popüler olan bir tarz, ağırbaşlı ve görkemli duruşuyla öne çıkıyor. Bu tarz; canlı renklerin ve objelerin kullanıldığı her zaman gösterişli mobilyalardan oluşmaz. Birbiri ile uyum içinde renklere yer vererek sade bir klasik tarz da elde edebilirsiniz.

Mimari detaylar, dekoratif parçalar, kumaş ve döşeme tercihleri klasik tarzın temelini oluşturur. Sütunlar, ince işçiliklerden oluşan oymalar, antika objeler, nostalji kokan geçmişi hatırlatan mobilyalar klasik tarzda oda tasarımınızı tamamlar.

Kadife Başlıklı Yataklar!

Eğer klasik bir yatak odası istiyorsanız, seçeceğiniz mobilya modelleri kadar dizaynı da son derece önemli olacaktır. Yataklarınızı seçerken kadife başlıklı yataklardan seçebilirsiniz. Kadife kumaşının gelenekselliği ve gösterişi klasik tarz mobilyalarda da kendini gösterir.

Oyma Detaylı Yataklar!

Klasik yatak odası mobilyalarının en çok tercih edilenleri, özel işçilikli oymalı yatak başlıklarıdır. Büyük ve geniş yataklarınızı daha da şık göstermenize yardımcı olacak oymalı detaylar, aynı zamanda yarattığı tarihi izlenimle de ihtişamlı duracaktır.

Sütun ve Tüllerden Oluşan Yataklar!

Sütunların yükseldiği, tüllerin çevrelediği yataklar klasik tarzın en lüks halini yansıtır. Eğer sizde tarzım klasik  diyorsanız; yatağınızın üzerinde yükselen sütunlar ile bu tarzın zamansızlığını vurgularken üzerindeki tül ile zarafetin simgesini oluşturabilirsiniz.

Kabartmalı ve Püskül Detaylı Halılar!

Halı seçiminde ise kabartmalı büyük ve püskül detaylı halı seçimleri klasik tarz mobilyalarınız ile uygun olacaktır. Perdelerinizde de kadife kumaşları kullandığınızda ortaya klasik ve göz alıcı bir tablo çıkacaktır. Klasik yatak odaları için öncelikle kendi tarzınızı bilmeniz gerekir. Çok gösterişli ve ağırbaşlı bir yatak odası mı istiyorsunuz? Yoksa daha sade ama şık bir yatak odası mı? Tercihiniz doğrultusunda klasik tarz ile istediklerinizi gerçekleştirmeniz mümkün.

Beyaz ve Ahşap Renk!

Renk, dekorasyonunun en önemli öğelerinden biridir. Klasik yatak odası takımlarında beyaz ve ahşap renkler sıklıkla kullanılan renklerdir. Klasik mobilyalardaki ahşabın her tonu ve işlemelerdeki altın ve bronz renklerdeki süslemeler ile son derece ihtişamlı bir yatak odası tasarlarken kullanacağınız aksesuarlarda tercih edeceğiniz az oranda canlı renkler ile odadaki klasik görüntüyü modern bir yaklaşımla yumuşatabilirsiniz.

İşlevsel Mobilyalar!

Klasik mobilyalar, işlevsellik  anlamında, genelde daha basit tasarımlara sahiptir. Örneğin, gardıroplar sürgülü olmak yerine klasik kapaklı kapılar ile üretilmekte ve iç tasarımda raflardan ve askılıklardan oluşmaktadır. Ancak, günümüzde gardıroplar son derece işlevsel olarak üretilmekte, içeriden aydınlatmalı, çekmeceli, çok işlevli ve çok gözlü raflara sahip, sürgülü ve kendi kapanan kapılardan oluşmaktadır. Klasik bir görüntü ile bu modern işlevleri birleştirebilirsiniz. Hazır mobilyalar almak yerine, özel atölyelerde istediğiniz tüm işlevsel özellikleri barındırıp, klasik bir dış görünüme sahip mobilyalar tasarlatabilirsiniz. Klasik yatak odalarında karyolalar, yine ahşap uzun ayaklı, cibinlik direkleri ile dikey olarak yükseltilmiş ve geniş yatak başlığına sahip şekilde tasarlanmaktadır. Bu tarz bir karyolaya modern bir dokunuş yapmak için kumandalı bir cibinlik mekanizması ya da dönen yatak sistemi entegre edilerek eski ile yeniyi bir araya getirebilirsiniz.

Bu içeriğimiz de sizlere yatak odası mobilyalarında klasik tarz ile ilgili bir çok bilgi sunmaya çalıştık. Yerevdekor ailesi evinizi güzelleştirmek için. Siz yeter ki isteyin biz daima hazırız!

https://www.yerevdekor.com/

Bir cevap yazın