Amerikam Mutfak İçin Mutfak Dolap modelleri
Amerikam Mutfak İçin Mutfak Dolap modelleri

Amerikan Muftak Modelleri!

Amerikan mutfak, yaşam alanı ile mutfağın arasında bir bariyer olmayan, iki alanın da birbirine entegre edildiği mutfağı ifade ediyor. Bu tarz mutfakların hem avantajları hem de dezavantajları bulunuyor. Amerikan mutfak, açık mutfak olarak da nitelendirilir, bu tarz mutfakların ilk kullanılmaya başlandığı bölge Amerika olduğu için, bölgenin ismi ile anılıyor.

Son dönemlerde Türkiye'de de kullanımı gittikçe yaygınlaşan açık mutfaklar, yeni projelerde ve daha çok stüdyo dairelerde, küçük alanları daha işlevsel kullanmak adına karşımıza çıkıyor. Tabi bu, oda sayısı çok olan dairelerde Amerikan tipi mutfak bulunmuyor demek değildir. Günümüzde Amerikan mutfak modelleri, iç içe geçen yaşam alanlarının fonksiyonelliğini arttırmak ve modern hayatın getirdiği alan tasarrufunu sağlamak için, dünyanın dört bir yanında açık mutfaklar olarak en popüler planları oluşturuyor.

Modern hayatın en büyük ihtiyaçlarından biri olan “pratiklik”, Amerikan Mutfak Modellerini ön plana çıkarıyor. Geleneksel planlı mutfak tipleri bu ihtiyaca karşılık gelemiyor. Bununla beraber, apartman dairelerinin boyutlarının genel olarak küçülmesi ve bu yüzden de mutfak ve salon dekorasyonlarını daha küçük alanlara sığdırmamız gerekliliği de Amerikan mutfakların tercih edilmesi için bir başka geçerli neden diyebiliriz.

Amerikan Mutfak Modelleri Özellikleri

  • Amerikan tarzı mutfaklarda sade tasarımlar, düz çizgiler ve küçük süslemeler bulunur.
  • Amerikan mutfak dolapları; düz mobilya ayakları, basit direkler ve parlak yüzeyler olarak tasarlanır.
  • Amerikan tarzı mutfaklar; modeli, rengi ne olursa olsun; kullanıldıkları alanda spor bir hava katarlar.
  • Klasik tarzlarda dekore edilmiş bir eve asla uyum sağlamaz.
  • Ahşap çerçeveli veya halatlı aydınlatmalar spor tarzınızı destekler.
  • Oturma alanınızı mutfakla bütünleştirerek; geniş, rahat ve modern bir görünüm tasarlamanızı sağlar.
  • Amerikan mutfak modellerinde, düzgün, net ve temiz bir görünüm elde etmek için; lavaboyu odak noktası almak etkili olacaktır.

Amerikan Mutfak Modelleri Avantajları

Amerikan Mutfak Modelleri, özellikle küçük evler için çok büyük avantaj sağlar. Hem alan kullanımını arttırır hem evin daha büyük algılanmasını sağlar hem de daha kullanışlı olmasıyla, daha tarz bir salon tasarlamanıza yardımcı olur.

Biz mimarlar olarak, bugün salonun içinde yer alan açık mutfakları pek çok farklı tarzda ve modelde ve pek çok farklı mutfak ve salon tipine göre dizayn edebiliyoruz. Buna karşın, günümüzde hâlâ en çok aranan modellerin başında Amerikan mutfak modelleri geliyor. Bunun en büyük sebebi ise, küçük salonlarda sıkışık bir ortam oluşturmaktan kaçınılmak istenmesi. Aynı zamanda hem fonksiyonel hem de tarz bir mutfak ve oturma odası için kullanışlı ve akıllıca tasarlanmış bir Amerikan mutfak tasarımının en ideal sonuçları doğurduğu ortada. Bu tarz mutfakları özellikle yemek kültürünün daha az olduğu evlerde tercih edebilirsiniz, evinize daha modern bir hava katacaktır.

Amerikan Mutfak Modelleri Dezavantajları

Amerikan tarzı mutfak, konutta yaşayacak ailenin yaşam tarzına ve kültürüne bağlı birkaç dezavantaj içeriyor. Sürekli yemek yapılan bir konutta, kokuların doğrudan salona ve girişe yayılması, yemek yenilen alanın, oturma alan ile bir olması bazı evlerde sorun olarak görülebiliyor. Buna karşın, Amerikan mutfak modellerinde “açık mutfak” mantığı olduğundan, mutfağınızın sürekli temiz ve düzenli olması gerekebiliyor.

Bir cevap yazın