Yapmamanız gereken dekorasyon hataları
Yapmamanız gereken dekorasyon hataları

Yapmamanız Gereken Dekorasyon Hataları!

Evinizin tarz görünmesini ve konforlu olmasını istiyorsanız, temel dekorasyon prensiplerini öğrenmeli ve tasarımlarınızı ona göre uygulamalısınız. Kötü uygulanmış bir dekorasyonun temel nedeni, genel olarak aynı hatalardır fakat, basit birkaç prensip sayesinde bu hataları tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Yapmamanız gereken dekorasyon hatalarını öğrenmek ve yeni dekorasyon fikirlerine hakim olmak için yazımızdan mutlaka faydalanmalısınız.

Evinizin dekorasyonu; evinizi verimli ve fonksiyonel kullanmanızı, yaşam kalitenizi yükseltmenizi ve yaşam alanlarınızı huzur kaynağına çevirmenizi sağlar. Evinizde kullanacağınız mobilyaları seçmek, bütün detaylara hakim olmak, kusursuz ve eksiksiz bir dekorasyon yaparak etkileyici bir güzellik ortaya çıkarmak için ev dekorasyonlarında asla yapmamanız gereken dekorasyon hataları vardır. Bu noktada ilk tasarım süreci, doğru parçaları bir araya getirmeniz için en özverili olmanız gereken süreçtir. Bu sayede, tam istediğiniz gibi ve insanı büyüleyecek kadar güzel bir ev dekorasyonu ortaya çıkarabilirsiniz. Yerevdekor ailesi olarak sizlere, hayallerinizdeki eve kavuşmanız konusunda yapmamanız gerekenleri sunmaya ve hayallerinizin ötesine geçmenize yarayacak fikirleri aktarmaya çalıştık.

Fazla Şık ve Trend Aksesuarlar

Mağazada denk geldiğiniz aksesuarlar veya dekorasyon malzemeleri, sizi vitrinde durduğu hali ile çok etkileyebilir. Fakat o büyülendiğiniz parçaların, sizin evinizin dekorasyonu ile bir bütün olamadığını veya fazla gelebileceğini görmek çok önemlidir. İşte doğru tasarımlar bu noktada gelişmeye başlar. Bu konuda en büyük sancıyı muhtemelen “trend aksesuarlar” da yaşıyorsunuz. Herkes, bir şekilde trendleri takip eder yada ona maruz kalır, ama unutulmamalıdır ki her trend olan parça evinizde kendine yer bulmayabilir. Örneğin; evinizin tarzı provence tarzında ve siz vitrinde kristal bir avize görüp etkilenebilirsiniz, bu durumda avizenin evinize uygun olamayacağını gözden kaçırmamalısınız. Kısaca, evinizi dekore ederken mutlaka, önce evinizin tarzını iyi kavramanız ve evinizi tamamlayıcı parçalar ile birleştirmeniz gerekecektir.

Fazla Ekonomik Tercihler

Dekorasyonunuzu oluştururken ucuz mobilya ve aksesuarları tercih etmeniz, sonrası için daha fazla masraf yapmanıza neden olabilir. Maliyeti düşük mobilyalar hızlı bir şekilde deforme olabilir, renkleri solabilir veya kolayca kırılabilir. Bu durumlarda yenilerini almak için tekrar masraf yapmak zorunda kalabilirsiniz. Dekorasyonunuzu yaparken, bu satın almalar konusunda biraz daha esnek olmanızda fayda vardır. Aynı zamanda ucuz ürünler, ilk satın alındıklarında gözünüze estetik görünse bile sonrasında hızlı bir şekilde yıpranıp tüm güzelliklerini kolayca kaybedebilirler.

Kalabalık Düzen

Evinizde çok sayıda eşya olması her zaman göz yorucu olacak ve uyumsuzluğu da beraberinde getirecektir. Özellikle küçük alanları dekore ederken, olabildiğince minimalist tasarımları tercih etmek, alanı hem daha geniş gösterecek hem de sıkışık görüntüye engel olacaktır. Ayrıca bu konuda tarz bütünlüğü oluşturmak da çok önemlidir. Mobilyalar, dekoratif aksesuarlar, zemin ve duvar kaplamaları, halılar ve perdeler, aydınlatmalar gibi parçaların tamamı birbiri ile uyumlu olmalı, aynı tarzı ya da aynı konsepti devam ettirmelidir.

Hatalı Asılmış Duvar Aksesuarları

Dengeli ve estetik bir görünüm elde etmek istiyorsanız, duvara asacağınız her detayı , mutlaka özenle yerleştirmelisiniz.  Bu konuda doğru karar için 3 noktaya dikkat edebilirsiniz; oran-orantı, yükseklik, gruplamak. Özellikle tablolarınız gelişi güzel ve yakınındaki dekorasyon ürünleri dikkate alınmadan asıldığında gözünüze asla estetik gelmeyecektir. Bu konuda daha detaylı bir yazıyı ileriki zamanlarda sizlerle mutlaka paylaşacağız. Kısaca duvar aksesuarlarınızı, göz hizasında (150cm) bir yükseklikte, etrafındakiler ile orantılı boyutlarda, gruplayarak ve sayıları konusunda aşırıya kaçmadan dekore etmelisiniz.

Kalitesiz Boya ve Badanalar

Kalitesiz her şeyde olduğu gibi, boyalarda kalitesiz olduğu zaman, hem duvarınıza zarar verecek hem de çok hızlı bir şekilde soyulma, yıpranma yapacaktır. Ucuza mal ettirdiğiniz duvar boyalarınız, bütün odanızı kalitesiz gösterecektir. Çünkü, renkler istediğiniz pigmentlerde olmayacak ve boyanın dokusu istediğiniz gibi durmayacaktır. Bu nedenlerle kaliteli, uzun ömürlü ve iyi renk skalasına sahip boyaları tercih etmeniz ev dekorasyonunuz için öncelikleriniz arasında olmalıdır.

Kötü Aydınlatma

Aydınlatmalar, ev dekorasyonunuz için büyük önem taşır. İyi bir aydınlatma tüm dekorasyonu büyüleyici şekilde gösterirken, kötü bir aydınlatma iyi bir dekorasyonu bile kötü yansıtabilir. Örneğin, koridorunuzda mutlaka iyi bir aydınlatma kullanın. Bunun dışında yatak odalarınızda, tavandan aydınlatmanın şart olmadığı bilince olup; yatak başlarınızda okuma lambalarınız, dolap içlerinizde LED şeritleriniz yeterli bile olabilir. Mutfağınızda ise, tezgah alanınızda yeterli bir aydınlatma sağlayıp, antrenizde aplik deneyebilirsiniz. En önemlisi ise, dekorasyon ürünlerinizi ortaya çıkaracak renk ve ışık miktarlarında aydınlatmalar tercih etmektir.

Bu yazımızda, yapmamanız gereken dekorasyon hataları ile ilgili bir çok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın.

Bir cevap yazın