Bohem tarzı dekorasyon
Bohem tarzı dekorasyon

Bohem Tarzı Ev Tasarımı

Bohem tarzı; Fransa’da ortaya çıkan, göçebe hayat yaşayan, özgür ve gezgin ruhlu çingene kültüründen esinlenen ve günümüzde pek çok alanda etkisini gösteren bir akımdır.

Rengârenk ve özgün bir yaşam alanı fikri size çekici geliyorsa, evinizi yeni bir tarz ile şenlendirebilirsiniz. Bu konuda tam sizi yansıtacak bir dekorasyon tarzı olan , “Bohem Tarzı” mutlaka ilginizi çekecektir. Gücünü renklerden ve kuralsızlıktan alan bohem tarz ev tasarımı sayesinde, evinizde özgürlüğün tadını doyasıya yaşayabilirsiniz. Bu tarzın esnekliği sayesinde, farklı tarzlarda mobilyalar, canlı renklere sahip halılar ya da koltuk örtüleri, antika eşyalar, el örgüsü battaniyeleri bir araya getirmekte zorlanmayacaksınız.

Bohem tarz; bağımsızlığa vurgu yapan, farklı tarzlar ve birbirine zıt renklerle oluşturulabilen bir stil. Moda dünyasında da adını sıkça duyduğumuz ve zıtlıklar üzerine kurulu olan bohem tarzda, geçmişin izlerini ve birbiriyle uyumlu olmayan tarzların buluştuğunu görmek mümkün.

Bohem dekorasyon önerilerine geçmeden önce bu tarzdaki en önemli kısmın “rahatlığınız” olduğunu bilmelisiniz. Bohem stilinin ana teması özgürlüktür ve bu dekorasyon tarzı daha çok bağımsızlığına düşkün insanlar tarafından uygulanır. O halde eğer bohem tarzı dekorasyonu uygulamak istiyorsanız “Halımın rengi perdem ile uyumlu mu?” ya da “Almak istediğim koltuk, salonumun dekorasyonuna uygun mu?” gibi sorularla ilgilenmeyeceğinizi bilmelisiniz. Çünkü önemli olan sizin rahatlığınız. Rahat ediyorsanız renk uyumuna değil uyumsuzluğuna daha çok önem veriyor olacaksınız.

Bohem stil denildiğinde akla renkli ve motifli yastıkların, koltukların, halıların, perdelerin gelmesi tesadüf değil. Çünkü etnik, otantik motiflerin olmadığı bir bohem tarz uygulaması mutlaka yetersiz kalacaktır. Evinizde tek renkli koltuklarınız varsa ve onları değiştirmeden evinize bohem tarzı yansıtmak oldukça kolay olacaktır. Çok sayıda desenli yastık alarak, duvarlarınıza desenli tablolar asarak ya da perdelerinize renk katarak tarzınızı değiştirebilirsiniz. Ayrıca son yıllarda oldukça trend olan parça desenli hatta el yapımı motifli halılar da tam bu dekorasyon stiline uygundur. Dilerseniz renkli avizeleri de, tarzınızın tamamlayıcısı olarak tercih edebilirsiniz.

Bohem tarzda bir ev hayal ediyorsunuz fakat evinizdeki eşyalar bugünü yansıtan çizgilerde değilse, onları kombinleyeceğiniz ürünler ile bohem tarzı yakalayabilirsiniz. Bu durumda, büyükannenizin evinde bulunan eski mobilyaları ya da antika dükkanlarından satın aldığınız ürünleri alıp gerekliyse tadilatlarını, boyamalarını yapıp evinizde kullanabilirsiniz. Toplayacağınız bu mobilyalar ya da dekorasyon ürünleri modası geçmeyecek bohem tarzın parçası olabilir. Bohem dekorasyonun, geçmişi, nostaljiyi yansıtan bir havası vardır. Bunun yanında eski dekorasyon ürünleri ya da antika eşyalar sayesinde de evinizin dekorasyonunu güçlendirebilirsiniz.

Bohem dekorasyonu uygularken size yol gösterecek en önemli unsur trendler değil, zevkleriniz olacaktır. Bu nedenle hangi bohem ev aksesuarı hoşunuza gidiyorsa onu alabilirsiniz, çünkü onları ne şekilde bir araya getirseniz getirin dengeli duracaktır. Hatta farklı tarzların bir araya gelmesi bile bu dekorasyonda hiç önemli değildir, çünkü  farklı tarzların bir araya gelip oluşturduğu karmaşıklık da olmazsa olmaz bohem tarzı özelliğidir. Örneğin; nostaljik çizgileri olan bir koltuğun üzerine modern yastıklar yerleştirebilir,  country tarzı tv ünitesi ile provence tarzı bir masayı da kullanarak evinizin tasarımını tamamlayabilirsiniz. Ayrıca evinizi bu dekorasyon tarzıyla buluştururken pahalı eşyalar almanıza da gerek yoktur. Ucuz mobilya ve aksesuarlarla bohem dekorasyonu uygulamak oldukça kolaydır.

Bohem Tarzı Ev Tasarımı İçin İpuçları

  • Kontrast ve farklılıkların uyumunu yakalayın, bu zıtlıkları gelişigüzel değiş ustaca bir araya getirin.
  • Rahatlığınıza önem verin.
  • Motifli ürünleri evinizde kullanmaktan kaçınmayın.
  • Eski eşyaları dekorasyonunuzda tercih edin.
  • Ev tasarımınızı tamamlarken, bohem tarz istiyorsanız trendlere uydurmaya çalışmayın.
  • Pastel renkleri bir araya getirmekten korkmayın.
  • Koyu kahverengi renkleri, duvara astığınız desenli bir halı ile tamamlamak aklınızın bir kenarında bulunsun.
  • Parlak renklerle cesurca oynayıp, evinize eşsiz bir dokunuş katın.
  • Bohem tarzı evinizde kullandığınız uzun açık raflarınızı, bohem renklerde aksesuarlar ile tamamlamak işinize yarayacaktır.
  • Renkli, desenli ve bol sayıda yastık bulunan büyük bir koltuk, bohem tarzı için kurtarıcı olacaktır.
  • Desenli halı ile cesur davranıp, odanıza karakter katmayı tercih edebilirsiniz..
  • Duvarlarda, renkli ve farklı tarzlarda güzel tablolar vazgeçilmez tamamlayıcı olacaktır.
  • İç mekanınızda antik, oymalı aynaları tercih edebilirsiniz.
  • Salonunuzda kullandığınız uyumsuz yastıklardan, yemek odalarınızdaki uyumsuz sandalyelerden kaçınmayın, bir araya getirin.
  • Bohem tarzı salonlarda kullandığınız desenli duvar kağıtları ve ilginç duvar portreleri sayesinde son derece yaratıcı ve sanatsal dekorlar yapabilirsiniz.
  • Duvarlarınızda tuğla kaplamalar kullanarak bohem tarzınızı pekiştirebilirsiniz.

Bu yazımızda bohem tarzı ev tasarımını öğrenmek isteyenlere bir çok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın.

Bir cevap yazın