kompozit deck
kompozit deck

Kompozit Deck Döşeme

Yer döşemeleri, ahşap içerikli ve ahşap görünümlü olması ile çekiciliği artmakta ve insan tabiatına daha  uygun ve daha natürel bir malzeme olarak bilinmektedir. Özellikle gıda üretim ve tüketiminin söz konusu olduğu alanlarda ahşabın uyumu ile dengenin sağlanması tartışılmazdır. Bu noktada ahşap kompozit deck, ahşaba alternatif bir ürün olarak karşımıza çıkmakta ve aynı zamanda, Kompozit Deck döşeme deforme ihtimali zor olan bir ürün olduğundan, doğal ahşaba uygulanması gereken yıllık bakım ve masraflarından da tasarruf edilmesi sağlanır.

Kompozit deck ürünleri, son yıllarda ülkemizde de geniş kitleler tarafından bilinmeye ve kullanılmaya başlanmıştır.

 Kompozit Deck Döşemelerin yaygın kullanım alanları vardır, bunlar; havuz kenarları, tekne güverteleri, iskele, marina, kafe ve restaurant, pergola ve kamelya, yürüyüş yolları için şık bir üründür. Bu tarz mekânlarda; seramik granit, mermer, taş benzeri malzemeler pek uyumlu durmamaktadır. Bu ürünlere alternatif malzeme olarak kullanılacak ürün, ahşap tozu ve pvc karışımından oluşan boya cila, vernik cila bakımı gerektirmeyen, kıymıklanma yapmayan, suya, soğuğa ve sıcağa dayanıklı malzeme, yani ahşap kompozit deck kullanılmalıdır.

Özetle; dış mekanlarda kullanılan doğal ahşap malzemelerin maruz kaldıkları ve bunun sonucunda fiziki bozukluklara (dönme, çürüme, küflenme, kıymıklanma)  sebep olan ısı değişimleri, yağmur suyu, nem gibi doğa olayları Kompozit Deck  ürünlere çok daha az etki etmektedir.

Kompozit Deck Döşeme boyanabilir mi?

 Kompozit Deck Döşeme, ahşap ve polimeri kuvvetli, neme dirençli bir malzeme haline getiren kendine has bir sistemle imal edilmektedir. Ürünü zımparalamak ya da boyamak zorunda kalmazsınız fakat yine de farklı renkler tercih edenler için, boyama yapılabilir.

Kompozit Deck Döşemeyi monte etmek için neler gerekir?

 Kompozit Deck döşeme, ahşap için kullanılan aletlere benzer aletlerle kesilir, delinir ve vidalanır. Kolay işlem uygulanabilir bir malzemedir.

Kompozit Deck  Döşeme’nin bakımı ve temizliği nasıl yapılır?

Kompozit Deck döşemelerinizin güzel ve temiz kalmasını, bilinen basit yöntemler ile sağlayabilirsiniz. Önceliğiniz, lekeler olsun ve mutlaka lekelere hızlı bir şekilde müdahale edin, döşemenin yüzeyinden içeri nüfuz etmesine ya da güneş ışığına maruz kalmasına izin vermeyin. Aksi durumlarda, lekelerden kurtulmak hayli zor olacaktır. Yağ bütün yüzeylerde lekeye sebep olan bir etkendir. Örneğin; bahçenizde barbekünüze yakın bir kompozit döşemeniz var ise, onu yağlardan mutlaka korumalı temizliğini bekletmemelisiniz. Döşeme kalıplarınızın yeterli boşluğa sahip olduğundan emin olun. Bu, suyun döşeme yüzeyinde birikmesini ve lekeye sebep olmasını engelleyecektir. Gerekli durumlarda, kalıplar arasındaki boşlukları temizlemelisiniz.

Temiz görünse bile, döşemenizi belli aralıklarla bir hortum vasıtasıyla yıkayın. Böylece, havanın sebep olduğu ve küf ya da mantar gelişimini hızlandıran polen ve diğer hava kaynaklı kirleticilerin yüzeyde birikmesini engellemiş olursunuz.

Gizli klips sistemi

Kompozit deck döşemeler, genelde gizli klips sistemleri ile uygulanır. Bu sayede ; sağlam, hızlı, pratik ve ideal bir uygulama sağlanmış olur. Bu sistem aynı zamanda istediğiniz profili hiçbir zarar vermeden değiştirmenize de olanak sağlar.

Kaymaz Yüzey

Beton ya da toprak zemin üzerine uygulanabilen ahşap kompozit destek veya kutu profilden yapılan karkas üzerine metal paslanmaz klipslerle montaj edilen ürünler, kaymayı engeller ve bakım gerektirmez. Özellikle ıslak mekanlarda tercih edilmesinin en büyük nedeni kaymayı engellemesidir.

Dış mekanlarda uygulanan ahşabın kullanım ömrü çok sınırlıdır. Ahşap zemin kaplamanıza yılda 2 defa cila ve diğer kimyasal koruyucular ile bakım yapmak zorunda kalırsınız. Zamanla vida uçları dışarı çıkar, rutubet ahşap yüzeyini kaygan hale getirir. Sadece ahşabın başlangıç maliyeti değil uzun vadede yüksek bakım maliyetleride sizin için problem yaratır. Tüm bu sorunlara karşı kompozit deck sistemleri aradığınız en uygun çözüm olabilir. Özellikle dış mekanlardaki zemin döşemeleriniz bir çok faktöre maruz kaldıklarından, dayanıklı ve uzun ömürlü olmalıdır.

Bu yazımızda kompozit deck döşemeler ile ilgili bir çok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi yaratın.

Bir cevap yazın