Orta Sehpa Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Odanıza ve dekorasyonunuza uygun bir orta sehpa seçerken;  uygun boyutta, işlevsel, estetik ve sağlam olması oldukça önemlidir. Odanız ile orantılı boyutta olmayan ve ihtiyacınızı karşılamayan bir orta sehpa istediğiniz tasarımı oluşturmanızı engelleyecektir.  Orta sehpa seçimini nasıl yapmanız gerektiğine dair ipuçlarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Alan Büyüklüğü ile Orantılı

Orta sehpa isminden de anlaşılacağı üzere odanın ortasına yerleştirileceği için oda ve mobilyalar ile orantılı bir boyutta olmalıdır. Çok geniş sehpalar alanı daha da küçültecektir. Bunun dışında orta sehpanın yerden yüksekliği de koltuklarınızın yerden yüksekliği ile doğru orantılı olmalıdır. Bu sayede daha konforlu bir kullanım sağlayacaktır. Seçtiğiniz orta sehpa istediğiniz kadar şık ve estetik olsun eğer boyutları doğru değilse tüm tasarımınızı bozacaktır. Sehpa boyutunu belirlerken sehpanızı en çok hangi işlevde kullanacağınızı da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Dekorasyon Tarzı ile Uyumlu

Dekorasyon tarzınız ile uyumlu bir orta sehpa seçerken mutlaka model ve malzeme bilgisine hakim olmanız gerekir. Orta sehpalarda tarza göre çok farklı model vardır. Örneğin; rustik bir tasarım için ahşap bir orta sehpa tercih ederken klasik bir tarz için cam malzemeli bir orta sehpa tercih edebilirsiniz. Sehpa seçiminde genel dekorasyon tarzınız size seçmeniz gereken sehpanın malzemesi, montajı, detayları, kesimi gibi pek çok ipucu verecektir. Öncesinde tarzı belirleyip ona uygun üretilen modellere bakmak size zaman kazandıracaktır. Bu anlamda online satış siteleri size oldukça pratik çözümler sunar. Bu tarz siteler sizlere ürünlerin modeli, malzemesi ve ebatları gibi detaylı bilgileri sunar ve evinizden kolayca sehpanızı satın alabilirsiniz. Bu anlamda demonte modellere yönelmeniz hem nakliye için daha kolay hem de uygulama için daha pratik olacaktır.

Renk Uyumu

Orta sehpalarınızın renkleri odanızın duvar ve mobilyaları ile uyumlu seçilmelidir. Bu anlamda zıtlıklardan hoşlanıyorsanız genel renginize aykırı, zıt renkler seçerek kontrastlık yaratabilirsiniz ya da aynı renk tonu ile uyumlu sade bir tasarım oluşturabilirsiniz. Daha dinamik tasarımlar için renkli sehpalar tercih edebilirsiniz. Renk konusunda kolaylık sağlaması açısından ahşap ürünler size boyama kolaylığı sağlayabilir ve böylece arzu ettiğiniz renge kendiniz boyayarak ulaşabilirsiniz.

İşlevsellik

Sehpa seçiminde fonksiyon ve işlev de oldukça önemlidir. Eğer tasarımdan ziyade aynı zamanda ergonomik olması sizin için önemliyse bu konu daha da önem kazanıyor. Eğer çok eşyanız var ve onları da saklayabileceğim bir sehpa istiyorum derseniz çekmeceli ve raflı modeller sizler için çok daha uygun olacaktır.

Dayanıklılık

Orta sehpa trendleri sık sık değişse de dayanıklı ürün kullanmak eşyanızı her daim kaliteli ve yeni gösterir. Sehpalarda ayaklar bütün yükü taşıdıkları için ayaklar en çok hasar gören kısımdır. Bu nedenle sehpanızı satın almadan önce ayaklarını mutlaka kontrol etmelisiniz. Bunun yanında malzemelerinin dayanıklılığı için ürün detaylarını araştırabilirsiniz. Örneğin; ahşap görünümlü modellerde kaliteli ve uzun ömürlü ahşap olması öncelikli tercih olmalıdır. Seçiminizi cam bir orta sehpadan yana kullanacaksanız köşeli olmamasına dikkat ederseniz sehpanıza sürekli çarpıp hem siz hem de sehpanız hasar görmeyecektir.

Bu yazımızda sizlere, orta seçimini nasıl yapmanız gerektiğine dair birçok bilgi sunduk. Yerevdekor ile evinizi güzelleştirmek için bizi takip etmeye devam edin. Umarız sizler için faydalı olmuştur.  Dilediğiniz an bizimle iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz an bizimle paylaşabilirsiniz. Yerevdekor ile hayalinizdeki evi tasarlayın. En trend orta sehpa modelleri için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

https://www.yerevdekor.com/orta-sehpa

Bir cevap yazın